ziorkie Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Cześć, mam mały problem z moim Mi 9, a mianowicie asystent Google po wczorajszej aktualizacji przestał działać tak, jak działał do tej pory. Wcześniej po naciśnięciu przycisku asystenta włączała się ta mała ramka i rozpoczynał nasłuchiwanie moich komend głosowych, aktualnie po naciśnięciu włącza się duży ekran asystenta google, a mikrofon muszę dodatkowo nacisnąć na ekranie. Ta sama sytuacja przy zablokowanym ekranie, co skutkuje tym, że nie da się używać komend głosowych przy pomocy wciśnięcia guzika przy zgaszonym ekranie. Czy ktoś miał podobny problem, lub ma pomysł jak przywrócić stan poprzedni? Co zrobiłem do tej pory: -wyłączyłem i włączyłem -odinstalowałem aktualizacje aplikacji "Google", która chyba jest odpowiedzialna za asystenta google -usunąłem dane aplikacji "Google" -spróbowałem bez ponownej aktualizacji -spróbowałem z ponowną aktualizacją Niestety nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanscarstop Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Wystarczy przytrzymać przycisk asystenta, wtedy aktywuje się nasłuchiwanie mikrofonu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziorkie Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 Przed chwilą, hanscarstop napisał: Wystarczy przytrzymać przycisk asystenta, wtedy aktywuje się nasłuchiwanie mikrofonu. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka ustawiłem faktycznie również na "long press", ale działa to tak beznadziejnie, że szukam jakiegoś rozwiązania... Aktualnie jak przytrzymam dłużej, to odpala się ten mały ekranik do nasłuchiwania, ale bez włączonego mikrofonu! Dopiero jak jest uruchomiony, to wtedy muszę mówić podczas trzymania przycisku, bo inaczej mikrofon nie jest aktywowany. Absurdalnie głupie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanscarstop Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 U mnie jeszcze jest nasluch jak powiem "ok google".Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziorkie Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 6 minut temu, hanscarstop napisał: U mnie jeszcze jest nasluch jak powiem "ok google". Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka tak też działa, ale to nie o to chodzi według mnie w przycisku asystenta, plus jeszcze w poniedziałek było normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanscarstop Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Hm, u mnie od początku było tak jak teraz. Może używałeś po angielsku wcześniej a teraz po polsku i ta opcja ciągłej mowy przestała działać.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziorkie Posted June 5, 2019 Author Share Posted June 5, 2019 2 minuty temu, hanscarstop napisał: Hm, u mnie od początku było tak jak teraz. Może używałeś po angielsku wcześniej a teraz po polsku i ta opcja ciągłej mowy przestała działać. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka niee, normalnie działało w obu językach, ale mi tu nawet nie chodzi o ciągłość rozmowy, po prostu po uruchomieniu przy dłuższym przytrzymaniu nie odpala się mikrofon, przy pojedynczym kliku i przy podwojnym również Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamaloo Posted June 5, 2019 Share Posted June 5, 2019 Ja tak mam od ostatniej aktualizacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 A ja bym chciał żeby była opcja całkowitego wył przycisku, tak aby po naciśnięciu nic się nie działo Po prostu nie korzystam, a naciska mi się często przez przypadek... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 @TED tak jest przecież, możesz całkiem wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 @sp4ubw tak, ale na Xiaomi eu a na globalu nie da rady tego badziewia skutecznie wyłączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Też prawda, ale zakładam, że jak ktoś tutaj pisze nie dodając, że męczy się z EEU lub globalem to ma normalny soft, czyli xiaomi.eu. W każdym razie na xiaomi.eu, można ten przycisk wyłączyć całkowicie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Przecież na globalu też się daWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 41 minut temu, Kinek napisał: Przecież na globalu też się da Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Niby jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinek Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 Zmieniasz reakcję przycisku na brak i tyle Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TED Posted June 6, 2019 Share Posted June 6, 2019 (edited) 1 godzinę temu, Kinek napisał: Zmieniasz redakcji przycisku na brak i tyle Serio!? Od początku tak można było czy po którejś z aktualizacji...sprawdzałem to na początku i nie kojarzę opcji ,,brak,, Dzięki , faktycznie nie uruchamia asystenta, lecz wybudza ekran..czyli działa jak przycisk odblokowania, ale i tak jest dużo lepiej Edited June 6, 2019 by mrosi Nie przewalamy cytowanych obrazków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Faktycznie teraz i na globalu mozna. Ale nie było tego wcześniej bo cała resztę mam tam ustawiona na "brak" bo już tego szukalem. Dzięki wielkie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted June 7, 2019 Share Posted June 7, 2019 Na początku tego też nie było na xiaomi.eu. Dlatego wrzuciłem wtedy mody na przycisk do całkowitego jego wyłączenia. Dopiero po kilku wydaniach zostało to zrobione w sofcie. Jak ktoś chce to może i teraz mod wrzucić i całkowicie wyłączyć przycisk SI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziorkie Posted June 9, 2019 Author Share Posted June 9, 2019 Jeśli doświadczasz tego problemu, daj tu upvote proszę http://en.miui.com/thread-6917516-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KuChar Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Koledzy, gdzie znajduje się ta opcja w Globalu? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
stereo0 Posted July 19, 2019 Share Posted July 19, 2019 @KuChar 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziorkie Posted July 23, 2019 Author Share Posted July 23, 2019 Jak co to update 28 załatwił sprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mojo Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 mhmmm załatwił mi tak że faktycznie mogę wyłączyć przycisk -w zamian gdy zaznaczę mówić do gogla i wciskam na zablokowanym to zero reakcji, dopiero odblokuję ekran a tam niespodzianka czeka asystent i muszę jeszcze raz kliknąć na ikonkę żeby posłuchał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts