1974olo Opublikowano 31 Maja 2019 Opublikowano 31 Maja 2019 Czy zdarzyło się wam że telefon sam się wyłącza i włącza?
Ziomek999 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Ja też nie, od kilki tygodni dział nieprzerwanie, dzisiaj przyszła aktualizacja to uruchomiłem ponownie.
Basiaw1 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam, zastanawiam się czy to może być przez aktualizację, ale od wczoraj telefon mi się wygasza, to znaczy wydaje mi się, że 'żyje' ale ekran robi się czarny, potem nagle się na chwile pojawia to, co akurat miałam otwarte i znowu czarno :-( Jak odpocznie to z 20 minut działa normalnie a potem znowu ciemność. Telefon mam dopiero miesiąc, do tej pory nic się nie działo a nagle od wczorajszego popołudnia takie szopki, myślałam, że przez aplikację do opaski, usunęłam ją, ale to raczej nie to, bo dalej się wygasza. Odsyłac do serwisu czy można próbowac coś samemu zdziałać? Dziękuję za wszelkie porady :-)
dpiast Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Miałem dokładnie tak samo ale w RN5. Takie akcje zaczęły się gdy na dworze zrobiło się cieplej lub gdy telefon robił za nawigacje w samochodzie. Telefon ewidentnie łapał zwiechy ze względu na przegrzanie. Gdy znów zdarzy Ci się taka sytuacja to włóż go do zamrażarki na 1-2min, jeśli po tym czasie zacznie pracować normalnie to wina leży w zbyt wysokiej temperaturze procesora. Normalnie (bez zamrażarki) wracał mi do życia w ciągu 15-20min.
Basiaw1 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 21 godzin temu, dpiast napisał: Miałem dokładnie tak samo ale w RN5. Takie akcje zaczęły się gdy na dworze zrobiło się cieplej lub gdy telefon robił za nawigacje w samochodzie. Telefon ewidentnie łapał zwiechy ze względu na przegrzanie. Gdy znów zdarzy Ci się taka sytuacja to włóż go do zamrażarki na 1-2min, jeśli po tym czasie zacznie pracować normalnie to wina leży w zbyt wysokiej temperaturze procesora. Normalnie (bez zamrażarki) wracał mi do życia w ciągu 15-20min. Dpiast, no własnie od wczoraj się nad tym zastanawiam, jakby się skubaniec przegrzewał Dziś trzy telefony pod rząd, ok. 25 minut łącznie i przy trzeciej rozmowie, po zakończeniu ekran był czarny. Czy taka uroda mojego egzemplarza i trzeba z tym żyć czy to cos do naprawienia?
Artur Wojnarowicz Opublikowano 5 Czerwca 2019 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Mój note 7 leży w pracy na desce w samochodzie gdzie dostaje 50 stopni i działa a więc albo coś żre procka i fon dlatego się grzeje (apka CPU Spy tak na godzinkę zostawić po resecie zużycia ) jeśli urządzenie wchodzi w deep sleep to telefon na serwis. Jeśli procek będzie wykorzystywany pomimo bezczynności to ustalić co to jest. Natomiast moim zdaniem jest uszkodzony bo ten telefon usypia wszystko co się rusza. 1
Basiaw1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 21 godzin temu, Artur Wojnarowicz napisał: Natomiast moim zdaniem jest uszkodzony bo ten telefon usypia wszystko co się rusza. Dzięki za wyjasnienie, oddam do serwisu, ledwo miesiąc używania, temperatura baterii 30 stopni, więc nie powód do wyłączania. Dziś już fiksuje zupełnie, czarny po 3 minutach rozmowy, zaraz potem dzwonił klient a ja nie mogłam odebrać, bo słysze że dzwoni, ale czarny ekran i kicha. Do lodówki na kilka minut i obraz wrócił, mogłam oddzwonić, ale tak się nie da pracowac i funkcjonować.
Artur Wojnarowicz Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Dzisiaj cały dzień na słońcu,telefon poinformował że jest za ciepły i wyłącza sieci zwalnia procka i takie tam. Natomiast ekran był wlaczony.
Basiaw1 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Dnia 9.06.2019 o 13:49, Artur Wojnarowicz napisał: Dzisiaj cały dzień na słońcu,telefon poinformował że jest za ciepły i wyłącza sieci zwalnia procka i takie tam. Natomiast ekran był wlaczony. Mój już w naprawie, oddałam w piątek, z każdym dniem było coraz gorzej, do tego stopnia, że ekran się wygaszał gdy był podłączony do ładowania Oby po naprawie działał normalnie, ale to się okaże... Telefony z symbianem były stabilniejsze
dpiast Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Daj znać jaką diagnozę postawi serwis
Rekomendowane odpowiedzi