mrosi Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Pojawiło się świeżutkie TWRP dla Mi MIX 3, w wersji 3.3.0.0. Sprawdziłem osobiście - śmiga jak trzeba https://dl.twrp.me/perseus/twrp-3.3.0-0-perseus.img.html Instalacja TWRP, w razie gdyby ktoś zapomniał procedury, pod tym linkiem: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ 1
Dyzson Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Jakiś pomysł o co chodzi? Chciałbym, żeby to w końcu zadziałało na moim PC. Problem występuje na każdym porcie USB. Używam Minimal ADB and Fastboot 1.4.3 + Universal ADB Drivers od clockworkmod, debugowanie USB włączone.
Dyzson Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) 8 godzin temu, dzidexx napisał: Wklep dir/w i pokaż screen. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Dyzson
Dyzson Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, dzidexx napisał: Spróbuj użyć fastboot.exe od Xiaomi - jest gdzieś w MiFlash lub MiUnlock - przenieś tam twrp.img. Lub innej wersji Minimal... "Cannot get max size" to jedyne czego nie powinno być, jakiś błąd w komunikacji z fonem. @Dyzson Fastboot z miunlock - 0 reakcji, wyszukało urządzenie, ale po wpisaniu komendy fastboot flash recovery twrp.img, zero reakcji tylko fastboot w telefonie się wyłączą. Pobrałem inną wersje minimal ADB i po wpisaniu komendy fastboot flash recovery twrp.img, nic nie wyskoczyło tylko migający "wskaźnik" linijkę niżej. Poczekam kilka minus, może pojawi się jakaś reakcja. Edit:// 0 reakcji nawet po długim czasie. Niestety, nie mam innego kabla aby wykluczyć tą ewentualność. Używam oryginalnego od telefonu. Istnieje jakaś inna metoda instalacji? (Mam już wgrane TWRP, jednak chciałem je zaktualizować do najnowszej wersji) Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Dyzson
Dyzson Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 @dzidexx Wcześniej udało mi się wgrać TWRP normalnie, ale na starym laptopie. Raczej USB 3.0 nie powinno być problemem, prawda? Mam w swoim PC też 2x USB 2.0 jednak problem dokładnie taki sam. Zresztą testowałem wszystkie porty. Już nie wiem czego to kwestia.. 2 minuty temu, dzidexx napisał: W tymże twrp, install, kliknij na dole po prawej "zip/image". Zauważyłem tą opcję chwilę zanim o tym napisałeś, jednak nie byłem pewien, czy można w ten sposób. Tak czy siak, poszło gładziutko. Dzięki
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 11 godzin temu, Dyzson napisał: Już nie wiem czego to kwestia.. Prawdopodobnie procka, fastboot z nieznanych przyczyn ma problemy z działaniem z Ryzenem.
Dyzson Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 1 godzinę temu, Orjon napisał: Prawdopodobnie procka, fastboot z nieznanych przyczyn ma problemy z działaniem z Ryzenem. Możesz mieć rację. Mam Ryzena 5 2600, więc miałoby to sens.
gruniu Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Co mam zrobic? Instaluje recovery TWRP przez fastboot, ale komputer nie widzi mi telefonu jako dysk MTP. Urzadzenie wykryte, ale nigdzie nie moge znalezc sterownika. A po uruchomieniu systemu, twrp zostaje nadpisane. :(
gruniu Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Nie wykrywa mi MTP - brak sterownika, pod win xp. Nie ma pendrive pod usb c. Poszlo, ale na win10. Edytowane 19 Lipca 2019 przez gruniu
gruniu Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 (edytowane) Dlaczego partycja sd, jest kodowana, po wgraniu oryginalnego systemu? Tak widze katalogi pod twrp Nie probowalem od developerow. Edytowane 19 Lipca 2019 przez gruniu
mr2k Opublikowano 2 Lutego 2020 Opublikowano 2 Lutego 2020 Mi po którejś z aktualizacji styczniowej MIUI, TWRP (w wersji 3.3.1-1015) przestało proponować deszyfrowanie partycji za pomocą wzoru, pokazywało więc tylko krzaczki. Tak więc nie mogłem uaktualnić systemu do kolejnej wersji. Dlatego polecam TWRP stąd: https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261707854 Działa
Rekomendowane odpowiedzi