stereo0 Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Jako, że temat o mi9 został zamknięty a nikt nie kwapi się otworzyć działu dla mi 9 to zapraszam tutaj do dyskusji. Jerry przetestował mi 9. Nie lamie się xd A Szafir na obiektywie? Jaki jest każdy widzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Szafirowe szkiełko aparatu nie jest szafirowe. Mówiłem że tak będzie i jest. Rysuje się jak zwykłe Gorilla Glass, ah ten marketing zerżnięty z Apple... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Jakby było szafirowe to by nie kosztował 1899zł Porównanie aparatu z MI8 i praca z Gcam: Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 32 minuty temu, sp4ubw napisał: Jakby było szafirowe to by nie kosztował 1899zł Przecież wiem i od razu to pisałem, ale parę osób się uparło że to szafir i rysować się będzie mniej od Mi 8... Tutaj na forum nawet, nie będę wymieniał Zresztą nawet Apple nie ma szafiru, a wiadomo ile kosztuje. Jeśli chodzi o zdjęcia, to domyślnie lepiej wypada Mi 8, większa rozpiętość tonalna jak dla mnie, detali też jakby więcej. Szkoda że nie porównał telefonów na GCam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 14, 2019 Share Posted March 14, 2019 Mówił o tym, że sporo czasu by zajęło i nie chciał przedłużać. No ja tez wspomniałem o etui, że wystaje aparat i d*pa z tego powodu. W każdym razie dobry test, długi, konkretne porównania w wielu przypadkach. Konkretne jak to u Rosjan. Szkoda, ze zapomniał o trybie portretowym w szerokim kącie bo też taki zrobili. Efekty całkiem ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacentyEsz Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Dnia 14.03.2019 o 22:00, sp4ubw napisał: Jakby było szafirowe to by nie kosztował 1899zł No tak, wtedy kosztowałby 1901zł bo przecież koszt takiego szafiru jest kosmiczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 32 minuty temu, JacentyEsz napisał: No tak, wtedy kosztowałby 1901zł bo przecież koszt takiego szafiru jest kosmiczny http://szymonadamus.pl/pancerne-szklo-szafirowe-ktorego-nikt-nie-kupi/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted March 19, 2019 Share Posted March 19, 2019 Wystarczy popatrzeć ile kosztują zegarki z szafirem Poza tym takie szkiełko jest kruche, a zwykłego GG na aparacie jeszcze nie zarysowałem, więc wolę tak jak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacentyEsz Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 No mogą kosztować 30000zł i mogą 500zł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Dnia 19.03.2019 o 10:50, galakty napisał: Wystarczy popatrzeć ile kosztują zegarki z szafirem Poza tym takie szkiełko jest kruche, a zwykłego GG na aparacie jeszcze nie zarysowałem, więc wolę tak jak jest. Kyocera DuraForce PRO 2 kosztuje niecałe 500$ i ma szafirowy ekran. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 4 minuty temu, losmarte napisał: Kyocera DuraForce PRO 2 kosztuje niecałe 500$ i ma szafirowy ekran. Fajny flagowiec, faktycznie. Ma wszystko to co Mi 9 i do tego szafir, już wiem co kupię. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
losmarte Posted April 5, 2019 Share Posted April 5, 2019 Fajny flagowiec, faktycznie. Ma wszystko to co Mi 9 i do tego szafir, już wiem co kupię.Po co przepłacać myPhone hammer wygląda prawie tak samo Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soren Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Dnia 19.03.2019 o 10:50, galakty napisał: Wystarczy popatrzeć ile kosztują zegarki z szafirem Poza tym takie szkiełko jest kruche, a zwykłego GG na aparacie jeszcze nie zarysowałem, więc wolę tak jak jest. Skąd pomysł że to koszt szkiełka w zegarkach podbija cenę? Imho bzdura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba112 Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 (edited) Ja przykleiłem takie "pseudo" szkiełko na aparat, nie zmienia jakości zdjęć, a czasami może uratować szkło obiektywu.https://allegro.pl/oferta/szklo-hartowane-9h-na-aparat-xiaomi-mi-9-7914150857 Edited April 7, 2019 by seba112 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted April 7, 2019 Share Posted April 7, 2019 Zmienia zmienia, pytanie o ile Takie szkło nigdy nie przepuści 100% światła, do tego może powodować załamania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts