tommyl Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Witam, jak temacie, przeszukałem opcje i nadal nie wiem jak to zrobić. Trzeba na to dodatkowej aplikacji? Xiaomi RedMi Note WCDMA
Acid Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Nie można. Android nie ma takiej funkcji normalnie. Wysłane z MI4
tommyl Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 Eee na Samsubgu S3 się da. Xiaomi RedMi Note WCDMA
Numb Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Tak, tylko na samungach z Touchwizem i między samsungami z Touchwizem.
Acid Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Eee na Samsubgu S3 się da. Xiaomi RedMi Note WCDMA No i to jest co innego. Wideo rozmowy nie są domyślnie w androidzie (na czym bazuje MIUI). To funkcja własnościowa producentów jak np internet z PC w HTC. Wysłane z MI4
tommyl Posted December 7, 2014 Author Posted December 7, 2014 Dzięki za odpowiedzi zwłaszcza redkontakt.. Xiaomi RedMi Note WCDMA
boober Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 Dzięki za odpowiedzi zwłaszcza redkontakt.. Xiaomi RedMi Note WCDMA No ale taka prawda, te połączenia wideo w Samsungach również działają tylko pomiędzy Touchwizami - taki Facetime dla samsunga. Są 3 rozwiązania, albo kupujesz iPhone'a, albo Samsunga, albo instalujesz skype.
fyme Posted December 8, 2014 Posted December 8, 2014 To dlaczego bez problemu nawiązuję połączenie wideo między Alcatelem OT 6030x (fabryczny soft) a ZTE V967s (Lewa Os v5) jak to ponoć domena Samsunga? Paplanina i tyle.
boober Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 To jest tylko i wyłącznie jak widać zasługa nakładek producenta. Android tej funkcjonalności sam w sobie nie posiada. Odpowiedź już padła. Być może Lewa OS umie to robić, MIUI na tę chwilę nie. Po co drążyć? Do paplaniny przyłączasz sie @flyme sam.
wasabi Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 W zasadzie to jest coś co się nazywa FRING i podobno umożliwia takie rozmowy. Jak to działa, nie wiem, nie chciało mi się sprawdzać.
robertnik Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Nie nie. Videorozmowa jest obsługiwana przez operatorów GSM, rozliczana zgodnie z taryfami i nie jest do tego wymagane połączenie internetowe. Żaden Skype, Fring itp tego nie oferują. Potrzebny jest odpowiedni dialler, niestety nie znalazłem. Trzeba by portować z romów to potrafiących i mających ten sam procesor. Samsungi z Exynosami odpadają, MTK chyba też nie ma, ale Snapdragon... To przy odpowiedniej determinacji w szukaniu powinno być osiągalne.
Majin Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Jak juz wspominalem w innym temacie na forum na mojego note LTE da się odbierać video rozmowy (przynajmniej te nawiązywanie z samsunga), niestety nie mogę sam takich połączeń nawiazywc. Mam wtedy normalny obraz i wszystko działa poprawnie-niestety nie dostałem wtedy odpowiedzi czym są spowodowane takie ograniczenia, ponieważ możliwości są.
X-SKLEP Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Kwestia wideorozmow tak jak juz wspomnial Boober to kwestia oprogramownia producenta. Standardowo Andoid nie ma wideorozmow, czy ich obsluge (odbior i/lub nadawania) udostepni producent to juz jego wybor. Xiaomi i Meizu jak i wielu innych producentow nie dodaje tego do swoich urzadzen. Pozostaje Skype lub inne komunikatory z obsluga wideo
Numb Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Raczej nie o to autorowi chodzi. Jeżeli na jego Xiaomi zadzwoni jako wideorozmowa ktoś z Samsunga, to o dziwo Xiaomi obsługuje ją i widać obraz. Jestem zdziwiony, ale jeśli tak jest, to może Xiaomi planuje dodać wideorozmowy w przyszłości.
Mariusz Bujak Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 (edited) Moj mi4 nie odbiera video rozmowy z samsunga. Sygnał w samsung jest jak przy zestawieniu normalnego połączenia nimniej mi4 nie reaguje. Edited February 14, 2015 by Mariusz Bujak
Recommended Posts