Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, czekam na aktualizację do MIUI 10 W mi8 i nie wyszukuje mi jej. Pokazuje że system jest aktualny. Jest zainstalowane MIUI 9.6.6.0. Stable. Zmiana regionu nie pomogla..

Edytowane przez Dmn88
Opublikowano
46 minut temu, galakty napisał:

płatności będą działać bez grzebania.

Dopóki nie zaktualizują się Usługi Google Play. Później trzeba będzie czekać aż ktoś znajdzie obejście, albo zrobić ich downgrade.

Opublikowano
22 minuty temu, paveu napisał:

Dopóki nie zaktualizują się Usługi Google Play. Później trzeba będzie czekać aż ktoś znajdzie obejście, albo zrobić ich downgrade.

Czyli płatności niezbyt działają? Każdy pisze że nie ma z tym problemu.

Opublikowano

Najnowsza aktualizacja Usług Google coś zmieniła i płatności nie działają mimo przejścia Safety Net. Dopóki Usługi się nie zaktualizują - wszystko będzie okej (u mnie stało się to wczoraj koło południa). Problemi wystąpiłł w zeszłym tygodniu (zbiegł się z aktualizacją Miui). Nie występuje tylko na Miui, ale też na każdym innym zmodyfikowanym telefonie. U niektórych pomaga instalacja Magiska Canary, u innych (jak u mnie) downgrade Usług Google. Trzeba po prostu czekać na rozwiązanie - a system nie ma nic do rzeczy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Kupiłem u operatora, i to taki syf.. co zainstalować żeby działały normalnie aktualizowalo się przez OTA w przyszłości..

Edytowane przez Dmn88
Opublikowano (edytowane)

Mam tylko MI.COM powered by android. Nic poza tym. A ręcznie to jak bo ja zielony w tych sprawach.. jest jakiś customer service? A jeśli nie to czy polski też obejmuje kupione w eu?

Edytowane przez Dmn88
Opublikowano

Sprawdź najpierw jak napisał @dzidexx jaką masz wersję. 

Jak wyskoczy że global to można spróbować zaktualizować (ale najpierw trzeba znaleźć ostatnie stable na oreo, na pie od razu nie zaktualizujesz: http://bigota.d.miui.com/V9.6.7.0.OEAMIFD/miui_MI8Global_V9.6.7.0.OEAMIFD_c22b65f465_8.1.zip lub http://bigota.d.miui.com/V10.0.2.0.OEAMIFH/miui_MI8Global_V10.0.2.0.OEAMIFH_f1b5f34c66_8.1.zip)

Opublikowano (edytowane)

Ok, pokazało że mam, oficjalna international version. Trzeba odblokować bootloadera przed instalacją?

Edytowane przez Dmn88
Opublikowano (edytowane)

Dostałem maila z odpowiedzia od xiaomi żeby czekać, bo serwer udostępni na pewno.. Więc poczekam. 

Edytowane przez Dmn88
Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał:

Dziwna sprawa, skoro to Global to powinien łyknąć z paczki. Sprawdzałeś czy jest odblokowany?

Nie sprawdzałem. Jak się sprawdza?

Opublikowano
Przed chwilą, Dmn88 napisał:

Jak się sprawdza?

6 godzin temu, dzidexx napisał:

fastboot oem info

I pokaż co wyskoczy w konsoli.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, paveu napisał:

I pokaż co wyskoczy w konsoli.

Jak uruchomić konsole?

Edytowane przez Dmn88