Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Czy ktoś ma podłączonego boxa do sieci Wi-Free i mu działa ?

Różnie to bywa: laptopy się łączą, smartfony też, ale już PS3 nie.

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Napisz o co dokładnie chodzi, bo pytanie jest lakoniczne? Tak nie rozwiążemy problemu.
Pytanie brzmi: czy Mibox S łączy się z siecią Wi-Free ?

Opublikowano

UPC Wi-Free to sieć hotspotów, którą tworzą modemy Wi-Fi użytkowników Internetu UPC.
Twój modem, podobnie jak modemy tysięcy innych Klientów Internetu UPC, będzie tworzył dwa pasma: prywatne, do korzystania z internetu domowego oraz zewnętrzne, które będzie udostępnione dla innych użytkowników sieci UPC. Dzięki temu możesz korzystać z Internetu UPC swobodnie i bez limitów również poza domem.

Chciałbym kupić tego Miboxa i korzystać poza domem.

Do Wi-Free nie zaloguje się jednak Playstation i dekoder NC+. Sprawdziłem.
Dlatego chciałbym otrzymać odpowiedź od kogoś kto sprawdził pracę Mibox i Wi-Free, zamiast zgadywania.

Film nt. temat

Opublikowano

To zwyczajne WiFi, ale transfery tam są śmieszne. MiBox bez problemu powinien się połączyć z tą siecią. Nie licz jednak na wiele, bo sama sieć jest wolna, a MiBox ma kiepską kartę WiFi.

Opublikowano (edytowane)

Testowałem ten wynalazek u siostry, która ma UPC. Prędkości są tam na tyle niskie, że nie licz na komfortowe oglądanie wideo przez MiBoxa. Te ich prędkości z reklamy, to można między bajki włożyć. Co do usługi, to jest to zwyczajna sieć WiFi puszczana przez router w paśmie 2,4 GHz lub 5 GHz. PS3 ma często problemy z łącznością WiFi, dość często winna jest uszkodzona karta sieciowa.

Edytowane przez PawelG7
  • 2 lata później...
Opublikowano

Ja parę lat temu dla testu się bawiłem i połączyło, trza wklepać login i hasło które masz dla swojej domowej sieci.
Co do transferów, to jak to jest np u sąsiada za ścianą to problemów nie było, ale jak już jakiś dalszy że siła sygnału była na połówce to podszarpywalo.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka