Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na to że również Xiaomi wydaje wersję "mini" swojego flagowca. Z ostatnich plotek możemy doczytać, że wersja Mi4 "Youth" będzie wyposażony w ten sam procesor co flagowa wersja, czyli Qualcomm Snapdragon 801 o częstotliwości taktowania do 2.5 GHz. Zmianą jest zmniejszenie ilości dostępnej pamięci RAM z 3 GB na 2 GB. Cena wersji Xiaomi Mi4 Youth ma kosztować zaledwie 1799 juanów, a więc niewiele ponad 900 złotych.

mi4_09.jpg

Prawda czy fake? - warto kupić? Dobry ruch ze strony Xiaomi, co myślicie?
Piszcie...

Źródło

Opublikowano

Pewnie to ta specjalna limitowana wersja wydana na 11 listopada. Coś, ktoś, już na forum wspominał. Wolałbym żeby obcięli procesor, a mimo wszystko zostawili więcej RAMu. Za ten niecały tysiąc złotych, kupiłbym od razu.

Tap Tap Tapatalk

Opublikowano

Nie podałeś najważniejszej informacji, że telefon będzie posiadał modem TD-LTE, czyli dla China Mobile, nie działające w polskich sieciach. Także ciekawszą zapowiedzią jest dla mnie power bank o pojemności 16000 mAh.

Wysłane z mojego MI 4W

• Like 1
Opublikowano

http://swiatandroid.pl/xiaomi-mi4-youth/

Atu piszą że będzie miał LTE TAKIE JAK W EUROPIE

No i? Ale gość jako źródło podaje gizchina gdzie wcale nie ma tej informacji. Ponadto telefon ma być w sprzedaży w sklepie T-mall co raczej wyklucza kupno gdziekolwiek indziej, co wskazuje też na target tylko Chiny. A skoro MI4 jest już TDD to ten youth prawdopodobnie także.

Wysłane z MI4

Opublikowano

Szkoda, że nie ma nic nowego o wielkoścu 4 - 4,3 cala. Nie każdy lubi dachówkę w kieszeni nosić.

4"? Ktos jeszcze z takich smartfonow korzysta? :)

Toż to nawet rezerwat jakis czas temu sie przestawil na wieksze ekrany

A tak na serio to wg. mnie tez lepiej by bylo zrobic MI4 w 4,5" i obciac ten giga ramu skoro daje to taka obnizke ceny

Tylko ze moje i twoje zdanie maja gdzies, Xiaomi za cel nr 1 ma Chiny i reszte Azji a tam królują duze smartfony i phablety, im wiekszy tym lepszy

Opublikowano

Co ciekawe MI2 startował w czasie kiedy był Nexus 4, więc ten trend w Chinach nie był wtedy duży, bo wbrew rosnącemu trendowi na świecie na 4,5-4,7 cala Xiaomi dało 4,3.  Choć pamiętam, że robił wrażenie przy moim poprzednim Nexus S.

Teraz najwięcej mamy już 5 i 5,5 cali w ofercie Xiaomi.

Opublikowano

Jak nexusy są 6 calowe.

?? Żaden nexus nie ma 6 cali... ew. najnowszy ma 5,96'

@Acid

Xiaomi dało 4,3' wraz z "ultra wysoką" rozdzielczością 720p tak samo jak 4,7 calowi koledzy co na mnie zrobiło największe wrażenie, zresztą poza SGS3 wszędzie chyba wpychali 540p lub nawet 480p

Opublikowano

Ciekawi mnie ten telefon, z pierwszego posta wynika, że ma to być wersja "mini". Gdyby zmniejszyli ekran do powiedzmy 4,7" to chyba bym się pokusił wymienić Mi3 na niego właśnie bo jednak 5" to sporo, a do tego Mi3 jest dosyć kanciasty, z czym sobie pięknie poradzili w czwartej generacji.

Opublikowano

Ale chyba nie rozumiesz, że wychodzi wyłącznie wersja działająca w Chinach i to tutaj jest największy problem ;)

Myślę, że rozumie. Napisał byłaby.

wysłano z Mi4

Opublikowano (edytowane)

Ale chyba nie rozumiesz, że wychodzi wyłącznie wersja działająca w Chinach i to tutaj jest największy problem ;)

Redmi Note LTE obsługuje i pasma europejskie i chińskie, razem w jednym telefonie, w mi 4 youth może być podobnie. Zobaczymy.

Edytowane przez tosshi2
Opublikowano

te 2gb ramu to byłby niezły krok, bo tyle wystarczy bez problemu na korzystanie / granie i inne pierdoły no i za taką cenę...

mimo to tez czekam na smartfon do 4,5 cala i chyba też kupie drugiego mi2s przy jakiejkolwiek promocji xd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...