t.bone Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Serwus! Panowie, wiem że tematy odnośnie poczty pojawiały się jakiś czas temu. Ale... chciałbym uzyskać konkretne odpowiedzi i ew. poradę. 1) Mam problem z regularną synchronizacją poczty z wp.pl. Otóż, gdy zaczynałem przygodę z Mi3 wszystko było ok. Powiadomienia o mailach przychodziły zaraz po pojawieniu się na skrzynce. Od jakiegoś czasu, póki nie wejdę ręcznie w aplikację i jeśli nie nacisnę kilka razy "odśwież" to maile nie wskakują. Da się to jakoś rozwiązać? Tydzień temu, wyczyściłem konta. Usunąłem dane. Było ok, ale teraz znowu. 2) Robi różnicę, czy jestem pod wifi czy pod 3g? Zauważyłem, że gdy jestem podpięty pod wifi - działa to ciut szybciej. Korzystacie z systemowego klienta poczty? Warto się z nim pałować? Jeśli możecie polecić alternatywne apki to bd wdzięczny. Pozdr,
Morfi Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 Serwus! Panowie, wiem że tematy odnośnie poczty pojawiały się jakiś czas temu. Ale... chciałbym uzyskać konkretne odpowiedzi i ew. poradę. 1) Mam problem z regularną synchronizacją poczty z wp.pl. Otóż, gdy zaczynałem przygodę z Mi3 wszystko było ok. Powiadomienia o mailach przychodziły zaraz po pojawieniu się na skrzynce. Od jakiegoś czasu, póki nie wejdę ręcznie w aplikację i jeśli nie nacisnę kilka razy "odśwież" to maile nie wskakują. Da się to jakoś rozwiązać? Tydzień temu, wyczyściłem konta. Usunąłem dane. Było ok, ale teraz znowu. 2) Robi różnicę, czy jestem pod wifi czy pod 3g? Zauważyłem, że gdy jestem podpięty pod wifi - działa to ciut szybciej. Korzystacie z systemowego klienta poczty? Warto się z nim pałować? Jeśli możecie polecić alternatywne apki to bd wdzięczny. Pozdr, Ja olałem fabryczną apke i wybrałem k9 mail.
t.bone Opublikowano 29 Października 2014 Autor Opublikowano 29 Października 2014 Ok. Ja narazie testuje My eMail. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.my.mail Na K9 masz na ikonie aplikacji notyfikację, z liczbą nowych wiadomości?
Morfi Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Ok. Ja narazie testuje My eMail.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.my.mail Na K9 masz na ikonie aplikacji notyfikację, z liczbą nowych wiadomości? Na pasku masz, na ikonie nie wiem - nigdy uwagi na to nie zwracałem.
t.bone Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Update. Testuje myMail prawie miesiąc. Sprawuje się rewelacyjnie! Polecam! Wysłane z mojego MI 3W Edytowane 21 Listopada 2014 przez t.bone
Acid Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Ja też. Co prawda poczta jest ładniejsza ale myMail ma fajną funkcję kompresji obrazków przy wysyłaniu. Nie muszę wysyłać w full rozdzielczości. Wysłane z MI4
Grzesiuso Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Czy trwają prace nad poprawą działania poczty Miui ?
Acid Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Cały czas... A coś nie działa? U mnie wszystko ok, jedynie apka ma za dużo wakelocków - myMail lepiej obsługuje push.
Grzesiuso Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Słabo własnie obsługuje push, oraz nie widzi wszystkich moich kontaktów ( gmail i myMail widzą).
Grzesiuso Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Sama w sobie mi się podoba i wcześniej śmigała dużo lepiej, po ostatnich aktualizacjach tak sobie, co proponujejsz w zamian? Edytowane 21 Listopada 2014 przez Grzesiuso
Lalo Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Gmail sobie sciagnij, ale nie wiem miui macie i stockowej apki do poczty nie używacie? Bo powiadomienia push w miui kuleja i na gmailu będzie to samo. Wysłane z mojego Nexus 5 Edytowane 21 Listopada 2014 przez Lalo
t.bone Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Lalo, szybkie powiadamianie o nowych mailach jest dla mnie istotne. Po co korzystać z miui mail, skoro jest z tym problem. Powiem więcej, czasem systemowa apka potrafi się przytkac z wiadomościami z całego dnia. No chyba, że mail ma służyć jako skrzynka na newslettery z przecenami MyMail za to śmiga, aż miło Wysłane z mojego MI 3W Edytowane 21 Listopada 2014 przez t.bone
Acid Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Nie ma już problemu z push i powiadomieniami. Wiedza Lalo sięga gdzieś może z rok wstecz tylko. Mam myMail i push jest normalny, co najwyżej jakieś od kilku sekund do max 5 minut opóźnienia ale to jest wynikiem silnika oszczędzania baterii w MIUI - było o tym powiedziane przy v5 na konferencji.
arcadioush Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 (edytowane) Macie jakiś program, który pokazuje na ikonie liczbę odebranych nieprzeczytanych wiadomości? MIUI daje radę czy potrzebny jest jakiś launcher? Jak na razie znalazłem coś takiego. Fajne. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ellevsoft.unreadgmailbadgefree&hl=pl Edytowane 21 Listopada 2014 przez arcadioush
Grzesiuso Opublikowano 21 Listopada 2014 Opublikowano 21 Listopada 2014 Launcher Nova płatna wersja ma takie możliwości. Dobrze daje radę z Miui V6, testowałem miesiąc.
wasabi Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 A u mnie na 4 telefonach działa poczta systemowa świetnie. Mam ją rozwiązaną tak, że odbieram tylko z google, a google pobiera sobie z innych skrzynek. Śmiga na wielu kontach bez problemu i do tego szybko. Jak kiedyś pobierało samo z wielu adresów to faktycznie lipa była.
raf7705 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 U mnie poczta systemowa obsługuje WP i onet a apligacja gogle, konto gogle i jeszcze jedno konto w UK. Wszystko ładnie śmiga.
keiw Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) Ostatnio wrzuciłem Bluemail -> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trtf.blue&hl=pl i w mojej ocenie jest bardziej konfigurowalna niż myMail. Bluemail posiada darkmode (ciemny theme), godziny ciszy, grupowanie maili (tryb rozmów), możliwość ustawienia "głębokości" synchronizacji względem dni oraz ograniczenie pobierania automatycznego wiadomości uzależnione od ilości Kb. Ogólnie sporo opcji i możliwości ustawień pod siebie. Oczywiście to darmowa aplikacja i bez reklam. Polecam potestować. Edytowane 15 Lutego 2015 przez keiw
trofmok Opublikowano 27 Lutego 2015 Opublikowano 27 Lutego 2015 Mam pytanie używałem poczty miui imap na skrzynce firmowej na telefonie note lte i wszystko grało, teraz mam mi note i za nic w świecie nie chce się połączyć z serwerem, przy czym gmail nie ma problemu ? Ustawienia serwera znam i mimo wszystko nie może się połączyć czy ktoś się spotkał z podobnym problemem
t.bone Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Opublikowano 11 Marca 2015 Od pewnego czasu myMail nie pobierał wiadomości z moich kont na wp.pl Wczoraj po wipe'ie i przywróceniu kopii aplikacji, okazało się że mymail nie obsługuje poczty na wirtualnej polsce. Out, przeszedłem na Type Mail (dawniej Blue Mail). Idealna apka! Polecam!
Rekomendowane odpowiedzi