fawqlec Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Myślałem że to będzie coś takiego. Ale nillkin jest właśnie dość sztywny no i kruchy przynajmniej na krawędzi
m4ci3k_sz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Myślałem że to będzie coś takiego. Ale nillkin jest właśnie dość sztywny no i kruchy przynajmniej na krawędzi To polecam spróbować FlexibleGlass od 3mk
goofas Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 a może wiecie, czy jest możliwość aby nagrywać filmy "slow motion" zainstalowałem lg camera ustawiam 120 fps ale i tak nagrywa 30 klatek na sekundę. I tutaj moje pytanie czy telefon (aparat) nie ma takiej możłiwości czy to ograniczenia tej aplikacji ? bo filmy przyspieszone ładnie nagrywa wbudowana aplikacja.
skiniu Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Hej! Zastanawiam się który case wybrać. Macie jakieś doświadczenia z jednym i drugim ? http://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Hongmi-Note-High-Quality-Battery-Case-For-Xiaomi-Hongmi-Note-Red-Rice-Note-Case/1891657385.html http://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-note-flip-open-protective-case-6145.html W pierwszym fajne jest to że na ma problemu z naklejaniem, choć zastanawia mnie jakoś samego casu drugi zaś jakość jest raczej wiadoma. Proszę o podpowiedzi Z góry dzięki.
robertnik Opublikowano 22 Stycznia 2015 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kwestia gustu i kompromisów na jakie jesteśmy gotowi. Ciężko jest odebrać jedną ręką, za to jest dobra ochrona ekranu. Te z okienkami by działały musi świecić ekran... Inne pokrowce chroniące ekran tez mają wady, kwestia własnych preferencji, a ja Cie nie znam. Może mamy, żony, kochanki spytaj.
latet Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 a może wiecie, czy jest możliwość aby nagrywać filmy "slow motion" zainstalowałem lg camera ustawiam 120 fps ale i tak nagrywa 30 klatek na sekundę. I tutaj moje pytanie czy telefon (aparat) nie ma takiej możłiwości czy to ograniczenia tej aplikacji ? bo filmy przyspieszone ładnie nagrywa wbudowana aplikacja. Z tego co wiem, to obecnie slow motion ma tylko Mi4 oraz Mi2S (ale w tym przypadku tylko z MIUI5).
avish Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Na 5.1.16 slow motion jest zablokowany nie wiem czemu
Tomecek Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czemu nagle MIUI v6 zniknęło z MIUI Polska?
m4ci3k_sz Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Czemu nagle MIUI v6 zniknęło z MIUI Polska? Jest cały czas
lordpix Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Mam pytanie o zmianę romu. Obecnie mam androida 4.4.4 KTU84P i MIUI 4.12.5 (rozwojowa) i ani razu nie miałem dostępnej aktualizacji. Pomyślałem, że wgram sobie nową wersję. I tu jest pytanie co wgrać i czy warto. Obecnie wszystko działa bardzo dobrze, ale może są jakieś usprawnienia? Czy ten ROM będzi OK? Zależy mi żeby działał stabilnie. Redmi Note LTEW Android: 4.4.4 | MIUI: 5.1.23 | Codename: redmi_noteror #2 Data: 23/1/2015 Rozmiar: 388M Edytowane 24 Stycznia 2015 przez lordpix
Numb Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zawsze są jakieś usprawnienia, a "dostępnej aktualizacji" nie będziesz mieć. MIUI Polska nie ma OTA, więc sam musisz co tydzień, w piątek wieczorem, pobierać nowe aktualizacje. 1
m4ci3k_sz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Mam pytanie o zmianę romu. Obecnie mam androida 4.4.4 KTU84P i MIUI 4.12.5 (rozwojowa) i ani razu nie miałem dostępnej aktualizacji. Pomyślałem, że wgram sobie nową wersję. I tu jest pytanie co wgrać i czy warto. Obecnie wszystko działa bardzo dobrze, ale może są jakieś usprawnienia? Czy ten ROM będzi OK? Zależy mi żeby działał stabilnie. Redmi Note LTEW Android: 4.4.4 | MIUI: 5.1.23 | Codename: redmi_noteror #2 Data: 23/1/2015Rozmiar: 388M Te numerki oznaczają rok, miesiąc, dzień
moodi Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Tym co pomogli i nakierowali podziękował
kaju666 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 ale szkoda że nie ma ota , a które miui ma?
m4ci3k_sz Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) ale szkoda że nie ma ota , a które miui ma?Chyba tylko Chińskie Poza tym miuipolska jest w każdy piątek i można użyć opcji "pobierz ROM miuipolska" więc prawie jak ota Edytowane 24 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek 1
avish Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 @Acid możesz tak pokrótce wytłumaczyć dlaczego MIUIPolska nie ma OTA? Z czego to wynika?..z ciekawości pytam, bo problemu z pobieraniem nie mam.
Acid Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Z tego, że trzeba korzystać z systemu MIUI czyli ich serwerów i ich metody, gdzie by doszło do nas OTA 50MB ja muszę im wgrać OTA plus jeszcze pełny 400MB rom co jest głupotą. Przy 6 urządzeniach to już się robi za dużo roboty a efekt praktycznie ten sam co macie tylko bez powiadomienia. Wysłane z MI4 2
lordpix Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Ściągnałem, zainstalowałem, działa. Dzięki za info. Szkoda, że nadal nie da się ustawiać rozdzielczości aparatu.
Acid Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Da się. Zmiana kadru zmienia rozdzielczość (między 13 a 10mp). Wysłane z MI4
lordpix Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Da się. Zmiana kadru zmienia rozdzielczość (między 13 a 10mp). Wysłane z MI4 Tak wiem, ale to trochę mało. Czasem chcę wysłać jakieś poglądowe zdjęcia komuś, kto ma ograniczone możliwości odbioru danych więc przydałaby się opcja np 1, 2, 6 MPix. Można uzywać innej aplikacji lub zmniejszać zdjęcia, ale sama aplikacja aparatu mi się podoba i chciałbym jej używać. Poza tym nie lubię instalować wielu aplikacji do tego samego. Zawsze lepiej mieć wybór niż nie mieć
igoor1983 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Mam wrażenie ze po ostatniej aktualizacji i chyba przedostatniej tez bateria krócej trzyma. Czy wy też tak macie? Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
fawqlec Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 U mnie w Note bez zmian. Trzyma jak trzymała. Zauwarzyłem jednak problem z zasięgiem. Jak siedzę sobie w kibelku to nikt nie może się do mnie dodzwonić. A WIFI tylko jedna kreseczka. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
igoor1983 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 No i może właśnie dlatego krócej trzyma bateria bo ma problemy z zasięgiem i szyi ka nie wiem czego Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
fawqlec Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Problem z zasięgiem mam od początku. Kiedy jestem w łazience tel nie dzwoni. Dostaję sms że numer próbował się ze mną połączyć Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ktoś myślał nad dualsim w wersji na snapie? Takie rozwiązanie oferuje Magicsim ale jest dość drogie według mnie i mi aż tak na tym nie zależy, ale jakby komuś zależało i potwierdził działanie to pomyślę nad zakupem tego czegoś cena to 25£ na stronie producenta
kaju666 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Kupić z jedną SIM mając taki sam dualsim i kombinować żeby dodać drugą . Bezcenne . A na serio to 25£ to dosyć sporo na testowanie 1
m4ci3k_sz Opublikowano 27 Stycznia 2015 Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) Kupić z jedną SIM mając taki sam dualsim i kombinować żeby dodać drugą . Bezcenne . A na serio to 25£ to dosyć sporo na testowanieNo właśnie ten na mediateku nie jest taki sam, gdyby Xiaomi miało wersję na snapie z dual SIM to bym kupił... I mediatek nie ma LTE Edytowane 27 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek
bremso Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Mam do sprzedania Redmi Note LTE jak ktoś chce hehe
Acid Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Tak wiem, ale to trochę mało. Czasem chcę wysłać jakieś poglądowe zdjęcia komuś, kto ma ograniczone możliwości odbioru danych więc przydałaby się opcja np 1, 2, 6 MPix. Można uzywać innej aplikacji lub zmniejszać zdjęcia, ale sama aplikacja aparatu mi się podoba i chciałbym jej używać. Poza tym nie lubię instalować wielu aplikacji do tego samego. Zawsze lepiej mieć wybór niż nie mieć Niby tak ale... wysyłając SMS samo się zmniejsza do MMS, mailem faktycznie trudno bo brakuje funkcji zmniejszania fotek jak w MyMail. Do reszty można użyć narzędzia edycji w Galerii. Robisz zdjęcie w 13MP potem edytujesz i np. ucinasz - wystarczy uciąć zdjęcie zostawiając nawet 99% pierwotnego. Po zapisaniu obraz będzie miał bardzo małą objętość i rozdzielczość. Tzn podczas zapisu takiego kadru Galeria zmniejsza też rozdzielczość. Stąd możesz od razu wysłać gdziekolwiek.
m4ci3k_sz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) Znalazłem tańsze rozwiązanie z dualsim, chyba zamówię i napiszę jak się sprawdza http://www.aliexpress.com/item/2014-Brand-New-Dual-SIM-Card-Adapter-for-Samsung-Galaxy-S5-i9600-S4-i9500-S3-i9300/1790005702.html Teraz się tylko zastanawiam czy nie będzie problemu z założeniem tego bo slot sim jest poniżej baterii trochę i czy ta taśma się nie ułamie Edytowane 29 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek
igoor1983 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 No ale czegos nie rozumiem - co wkładasz dwie karty i on je jakoś razem widzi? Przecie nie będzie mógł się podzielić z której dzwonić z której danych korzystać. Jak spróbujesz to napisz jak to się sprawuje Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
m4ci3k_sz Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) No ale czegos nie rozumiem - co wkładasz dwie karty i on je jakoś razem widzi? Przecie nie będzie mógł się podzielić z której dzwonić z której danych korzystać. Jak spróbujesz to napisz jak to się sprawuje Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu TapatalkaPrzełącza się między nimi w SimToolkit, tak mówią na filmikach na yt Nie da się mieć dwóch aktywnych jednocześnie :/ Edytowane 29 Stycznia 2015 przez maaaciekmaaaniek
igoor1983 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Czyli tak naprawdę o dupe to wszystko rozbić. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka
X-SKLEP Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Sama przejsciowka czy jakis adapter nigdy nie spodowuje ze obie karty bedza aktywne na raz. Ba nawet dwa sloty SIM tego nie gwarantuja. Do tego musza byc jeszcze dwie anteny w telefonie do kazdego slotu po jednej, no i reszta układu odpowiedzialnego za połączenie z siecią.
Acid Opublikowano 30 Stycznia 2015 Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie da się mieć dwóch aktywnych jednocześnie :/ To przecież oczywiste. 99% telefonów ma passive dual sim. Wysłane z MI4
Rekomendowane odpowiedzi