Skocz do zawartości

MiPilot - sterowanie urządzeniami rtv na MI4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wprawdzie nie mam jeszcze Mi4, ale dowiedzieć się już można. Można zaprogramować własny pilot? W LG G3 programowałem sobie przyciski od pilota z tv/dekodera. Tu też tak można? Irda pozwala na odczyt w Mi4? No i czy aplikacja jest taka? :)

Opublikowano

Można bez problemu. Miałem ustawiony pilot do mojego LG tv.

Aczkolwiek osobna kwestia to z jakim telewizorem i modelem będzie działać aplikacja.

Wysłano z MI Note

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Powinna się zainstalować razem z romem a jeśli się tak nie stało to możesz wziąć plik apk który znajduje się w data/miui/app/customized i nazywa się partner-XMRemoteController

Wystukane na MI4

Opublikowano

Da się nauczyć pilota z czytując sygnał od drugiego pilota? Bo aplikacje trzecie krzyczą, że ten telefon tego nie obsługuje.

Wysłane z mojego MI 4W

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam. widze ze nikt tu sie dawno nie udzielal, ale jest kwestia. dzis dostalem swoje mi4 lte 16 gb itd i tak samo jak ktorys z kolegow wyzej szukam w telefonie i nie moge znalezc zadnej aplikacji do sterowania urzadzen rtv. Wersja MIUI jaka pokazuje moj telefon to 66.44.44.00(KXDCNB) | Stable. Co moge zrobic zeby miec ta apke? Da sie sciagnac czy potrzebna jakas aktualizacja?

Opublikowano

zainstalowalem i jak mipilota nie bylo tak nie ma go dalej... mam teraz wersje miui 5.9.10 i nie wiem co zrobiic zeby miec ta apke... i mam jeszcze jeden problem, nie dziala mi transmisja danych... wifi smiga normalnie ale jak wlaczam ''dane''i wylacze wifi to pokazuje brak polaczenia z internetem jak wchodze w przegladarke... grzebie w tych ustawieniach i niby wszystko jest tak jak byc powinno, tak mi sie wydaje, o co w tym moze chodzic?

Opublikowano

jest w katalogu, gotowy do zainstalowania, wcześniej pobierz jakiś program do obsługi plików np solid explorer, nadaj mu prawa roota. następnie za jego pomocą wejdź do katalogu system>data/miui/app i tam znajdziesz instalkę do pilota

Opublikowano

jest w katalogu, gotowy do zainstalowania, wcześniej pobierz jakiś program do obsługi plików np solid explorer, nadaj mu prawa roota. następnie za jego pomocą wejdź do katalogu system>data/miui/app i tam znajdziesz instalkę do pilota

W jaki sposób nadać mu te prawa roota? Nie mogę znaleźć. 

Opublikowano (edytowane)

W panelu sterowania

Mi4 / sMIUI / Tapatalk

Ok, mam dzięki.

Edit: znalazłam, problem rozwiązany, dzięki jeszcze raz! :)

Edytowane przez żabsko
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może ktoś mi podesłać instalkę MiPilota. Mam Xiaomi Mi 4c Prime z Miui Polska 5.11.26 ale nigdzie nie mam ani instalki ani zainstalowanej aplikacji.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ostatnio napotkałem problem z aplikacją MiPilot. Na romie z czerwca 2015 roku działała poprawnie, tj wyszukiwała marki telewizorów i bez problemu się konfigurowała. Po aktualizacji do 5.11.12 aplikacja nie wyszukuje żadnych marek tv. Wyczyściłem dane, przez co straciłem poprzednio dodane tv, ale problem nadal się nie rozwiązał. Wpadłem na pomysł zainstalowania aplikacji z wyciągniętego romu z czerwca, niestety, tu kolejny problem - po wrzuceniu .apk na pamięć telefonu, klikam 'instaluj' a przycisk jest głuchy, nie reaguje. Jakieś pomysły/sugestie?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dnia 15.02.2016o00:32, daniel.wu napisał:

Ostatnio napotkałem problem z aplikacją MiPilot. Na romie z czerwca 2015 roku działała poprawnie, tj wyszukiwała marki telewizorów i bez problemu się konfigurowała. Po aktualizacji do 5.11.12 aplikacja nie wyszukuje żadnych marek tv. Wyczyściłem dane, przez co straciłem poprzednio dodane tv, ale problem nadal się nie rozwiązał. Wpadłem na pomysł zainstalowania aplikacji z wyciągniętego romu z czerwca, niestety, tu kolejny problem - po wrzuceniu .apk na pamięć telefonu, klikam 'instaluj' a przycisk jest głuchy, nie reaguje. Jakieś pomysły/sugestie?

mam ten sam problem. ktoś coś?

• 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba najpierw dodać TV, a potem, z poziomu TV, wybrać opcję "dekoder" i wybrać firmę ;) Tylko, że .. tam są tylko chińskie dekodery. Nie widzę sagema ani nic mi znanego.

• 6 miesięcy temu...
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...