soszka2000 Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Czy ktoś wie czy działa Netflix w HD? Podobno w Mi 8 brakuje widevine L1 który jest potrzeby aby działało HD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Pewnie, że działa... Oglądam Netflixa codziennie na telefonie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soszka2000 Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 21 godzin temu, Nezumi napisał: Pewnie, że działa... Oglądam Netflixa codziennie na telefonie... HD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 4 minuty temu, soszka2000 napisał: HD? Nie 360p... No pewnie, że HD... Aktualnie patrząc po forum en.miui jedyne zgłoszenia na temat braków Widevine posiada POCO F1 i tylko ten model zgłasza ew. problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soszka2000 Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Nie 360p... No pewnie, że HD... Aktualnie patrząc po forum en.miui jedyne zgłoszenia na temat braków Widevine posiada POCO F1 i tylko ten model zgłasza ew. problemy. Ok, a mógłbyś jeszcze sprawdzić w tym teście od netflixa ? Edited September 4, 2018 by soszka2000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 6 minut temu, soszka2000 napisał: Ok, a mógłbyś jeszcze sprawdzić w tym teście od netflixa ? I jak niby mam ten test "odczytać"? Odpala się normalnie, nie ma dropów jakości, czy dyssynchro czy czegokolwiek... Działa zarówno 1280x720 24FPS jak i 1920x1080p 60FPS oraz większe rozdziałki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soszka2000 Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 23 minuty temu, Nezumi napisał: I jak niby mam ten test "odczytać"? Odpala się normalnie, nie ma dropów jakości, czy dyssynchro czy czegokolwiek... Działa zarówno 1280x720 24FPS jak i 1920x1080p 60FPS oraz większe rozdziałki... W prawym górnym rogu masz jakość w jakiej obecnie oglądasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 17 minut temu, soszka2000 napisał: W prawym górnym rogu masz jakość w jakiej obecnie oglądasz. W prawym górnym mam jedynie button odsyłający do przerzucenia obrazu na TV , a jak wyłączę WiFi, to nie ma tam nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
soszka2000 Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 16 minut temu, Nezumi napisał: W prawym górnym mam jedynie button odsyłający do przerzucenia obrazu na TV , a jak wyłączę WiFi, to nie ma tam nic... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 4, 2018 Share Posted September 4, 2018 Nic takiego nie mam. Z żółtych mam oba liczniki na dole i nic więcej. Spróbuje odpalić w przeglądarce zamiast apki netflixowej. PS: G to dało. Dalej brak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
soszka2000 Posted September 4, 2018 Author Share Posted September 4, 2018 Ok, dzięki za odpowiedź. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz-X Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Żeby widzieć te dane z prawego górnego narożnika, trzeba ścisnąć ekran żeby go pomniejszyć. Dla 3840x2160 Mix2 identycznie powinno być dla Mi8 wyświetla 960x540, a dla 2880x2160 jest 720x540. Czyli w xiaomi mamy tylko obraz HD, a nie FHD czy 4K. Lepiej w xiaomi nie będzie bo problem leży w sprzęcie, a nie sofcie. Chyba, że się mylę to może mnie ktoś naprostuje...? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Ale co ma do tego sprzęt? Ekran jest FHD więc powinien tyle wyświetlać, jeśli tego nie robi to kwestia softu/wsparcia. I skąd wziąłeś 2880x2160? Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Ale poronione DRM... Fizyczny klucz na płycie żeby działało? Ciekawe czy Mi 8 / Mix 2s posiadają to i wystarczy odblokowanie softem, ale wątpię... Mi to nie robi bo tego badziewnego Netflixa nie oglądam. Brakuje seriali i sezonów, piraci mają od roku pewien sezon, a na Netflixie w Polsce NIE MA. Przestałem ich wspierać z tego powodu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz-X Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) 2 godziny temu, galakty napisał: Ale co ma do tego sprzęt? Ekran jest FHD więc powinien tyle wyświetlać, jeśli tego nie robi to kwestia softu/wsparcia. I skąd wziąłeś 2880x2160? Ekran nie ma tu nic do rzeczy. A widziałeś obrazy testowe netflixa w jakich są rozdzielczościach? Dzidexx - dobrze piszesz, oczywiście mamy tylko SD 960x540 lub 720x540. Przy 6 calach niestety widać, że obraz jest bardzo słaby. Edited September 13, 2018 by Tomasz-X dopisek 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Jakieś informacje czy była/będzie aktualizacja softu aby był widevine L1? Pocophone dostał już aktualizacje a jak z flagowcem Mi 8 Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Czekamy na jakiekolwiek informacje, jak na razie na en.miui są tylko petycje i 0 odpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Ogólnie często oglądam Netflixa, mam pracę na odległość niestety. Ale ok. Mam pytanie, czy REDMI 5 plus obsługiwał HD? Bo nie zwracałem uwagi a jakość była bardzo dobra. Możliwe, że na tak małych ekranach ktoś bez wiedzy o jakimś DRM nawet nie zobaczyłby różnicy:DNiestety Redmi 5 Plus poległ (przegrał walkę z grawitacją). Aktualnie mam zastępczo Redmi 4a pożyczony od kolegi i tutaj niestety słabo to wszystko działa w porównaniu do 5, ale tragedii nie ma. Czekam na swojego Mi8 Ale żeby nie było, jestem ciekawy, dlaczego Xiaomi nic nie robi w tym względzie. Internet o tym huczy, a oni nic Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 1 godzinę temu, peseq napisał: Ale żeby nie było, jestem ciekawy, dlaczego Xiaomi nic nie robi w tym względzie. Internet o tym huczy, a oni nic Bo Xiaomi to nie Europa i ich Netflix nie obchodzi. Cud że B20 pakują i aparaty poprawili, spokojnie, małymi kroczkami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Bo Xiaomi to nie Europa i ich Netflix nie obchodzi. Cud że B20 pakują i aparaty poprawili, spokojnie, małymi kroczkami.Nie ma tam Netflixa? Myślałem, że wszędzie jest. Hehe, nawet w lodówkach:DWysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 4 minuty temu, peseq napisał: Nie ma tam Netflixa? Myślałem, że wszędzie jest. Hehe, nawet w lodówkach:D Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Nie interesowałem się, ale wątpię, oni mają swoją platformę. Zresztą ja na brak Netflixa nie narzekam, bo w Polsce to kpina, cena wysoka a biblioteka uboga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Nie interesowałem się, ale wątpię, oni mają swoją platformę. Zresztą ja na brak Netflixa nie narzekam, bo w Polsce to kpina, cena wysoka a biblioteka uboga. Wszystko ok. Każdy ma swoje preferencje. Ale moim zdaniem powinno się znaleźć, skoro wydają tel w Europie, albo komunikować, że nie każdy materiał można obejrzeć w najlepszej jakościWysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 3 minuty temu, peseq napisał: Wszystko ok. Każdy ma swoje preferencje. Ale moim zdaniem powinno się znaleźć, skoro wydają tel w Europie, albo komunikować, że nie każdy materiał można obejrzeć w najlepszej jakości Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Ogólnie jest problem z tym certyfikatem, nie tylko u Xiaomi. Pewnie minie trochę czasu zanim zaczną dawać natywnie. I na Mi 8 bym mooocno nie liczył, pewnie trzeba będzie kupić coś nowszego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Ogólnie jest problem z tym certyfikatem, nie tylko u Xiaomi. Pewnie minie trochę czasu zanim zaczną dawać natywnie. I na Mi 8 bym mooocno nie liczył, pewnie trzeba będzie kupić coś nowszego.W sumie dobrze że Netflix w ogóle działa hehe. Po cichu mam nadzieję, że ogarną to:)PozdrawiamA czy REDMI 5 plus obsługiwał HD na Netflix? Ktoś wie?Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 20 minut temu, peseq napisał: A czy REDMI 5 plus obsługiwał HD na Netflix? Ktoś wie? Żadne Xiaomi nie posiada L1 z tego co wiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
peseq Posted January 27, 2019 Share Posted January 27, 2019 Żadne Xiaomi nie posiada L1 z tego co wiem.O to tragedii nie ma. Oglądałem Netflixa właśnie na Redmi 5plus i wyglądało zacnie. Więc na Mi8 będzie podobnie, także nie jest źle, a jak poprawia kiedyś to będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznieWysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 25, 2019 Share Posted February 25, 2019 Użytkownicy wersji Global Beta 9.2.25 na POCOF1 zgłaszają, że L1 się pojawiło i że Amazon Prime działa w HD (Netflix niby też ale nie u każdego): źródło: Telegram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts