Jump to content

Czy działa Netflix HD? Brak widevine L1

soszka2000

Recommended Posts

1 godzinę temu, Nezumi napisał:

Nie 360p... No pewnie, że HD...  Aktualnie patrząc po forum en.miui jedyne zgłoszenia na temat braków Widevine posiada POCO F1 i tylko ten model zgłasza ew. problemy.

Ok, a mógłbyś jeszcze sprawdzić w tym teście od netflixa ?

Edited by soszka2000

6 minut temu, soszka2000 napisał:

Ok, a mógłbyś jeszcze sprawdzić w tym teście od netflixa ?

I jak niby mam ten test "odczytać"? Odpala się normalnie, nie ma dropów jakości, czy dyssynchro czy czegokolwiek... Działa zarówno 1280x720 24FPS jak i 1920x1080p 60FPS oraz większe rozdziałki... 

23 minuty temu, Nezumi napisał:

I jak niby mam ten test "odczytać"? Odpala się normalnie, nie ma dropów jakości, czy dyssynchro czy czegokolwiek... Działa zarówno 1280x720 24FPS jak i 1920x1080p 60FPS oraz większe rozdziałki... 

W prawym górnym rogu masz jakość w jakiej obecnie oglądasz.

• 2 weeks later...

Żeby widzieć te dane z prawego górnego narożnika, trzeba ścisnąć ekran żeby go pomniejszyć.

Dla 3840x2160 Mix2 identycznie powinno być dla Mi8 wyświetla 960x540, a dla 2880x2160 jest 720x540. Czyli w xiaomi mamy tylko obraz HD, a nie FHD czy 4K. Lepiej w xiaomi nie będzie bo problem leży w sprzęcie, a nie sofcie.

Chyba, że się mylę to może mnie ktoś naprostuje...?

• Like 1

Ale poronione DRM... Fizyczny klucz na płycie żeby działało? Ciekawe czy Mi 8 / Mix 2s posiadają to i wystarczy odblokowanie softem, ale wątpię... 

Mi to nie robi bo tego badziewnego Netflixa nie oglądam. Brakuje seriali i sezonów, piraci mają od roku pewien sezon, a na Netflixie w Polsce NIE MA. Przestałem ich wspierać z tego powodu.

2 godziny temu, galakty napisał:

Ale co ma do tego sprzęt? Ekran jest FHD więc powinien tyle wyświetlać, jeśli tego nie robi to kwestia softu/wsparcia. I skąd wziąłeś 2880x2160? 

Ekran nie ma tu nic do rzeczy. A widziałeś obrazy testowe netflixa w jakich są rozdzielczościach?

Dzidexx - dobrze piszesz, oczywiście mamy tylko SD 960x540 lub 720x540.

Przy 6 calach niestety widać, że obraz jest bardzo słaby.

Edited by Tomasz-X
dopisek
  • Like 1
  • Confused 1

• 4 months later...

Ogólnie często oglądam Netflixa, mam pracę na odległość niestety.
Ale ok. Mam pytanie, czy REDMI 5 plus obsługiwał HD? Bo nie zwracałem uwagi a jakość była bardzo dobra. Możliwe, że na tak małych ekranach ktoś bez wiedzy o jakimś DRM nawet nie zobaczyłby różnicy:D
Niestety Redmi 5 Plus poległ (przegrał walkę z grawitacją). Aktualnie mam zastępczo Redmi 4a pożyczony od kolegi i tutaj niestety słabo to wszystko działa w porównaniu do 5, ale tragedii nie ma. Czekam na swojego Mi8 :D

Ale żeby nie było, jestem ciekawy, dlaczego Xiaomi nic nie robi w tym względzie. Internet o tym huczy, a oni nic :)

Wysłane z mojego Redmi 4A przy użyciu Tapatalka

1 godzinę temu, peseq napisał:

Ale żeby nie było, jestem ciekawy, dlaczego Xiaomi nic nie robi w tym względzie. Internet o tym huczy, a oni nic

Bo Xiaomi to nie Europa i ich Netflix nie obchodzi. Cud że B20 pakują i aparaty poprawili, spokojnie, małymi kroczkami.

Bo Xiaomi to nie Europa i ich Netflix nie obchodzi. Cud że B20 pakują i aparaty poprawili, spokojnie, małymi kroczkami.
Nie ma tam Netflixa? Myślałem, że wszędzie jest. Hehe, nawet w lodówkach:D

4 minuty temu, peseq napisał:

Nie ma tam Netflixa? Myślałem, że wszędzie jest. Hehe, nawet w lodówkach:D

Nie interesowałem się, ale wątpię, oni mają swoją platformę. Zresztą ja na brak Netflixa nie narzekam, bo w Polsce to kpina, cena wysoka a biblioteka uboga. 

Nie interesowałem się, ale wątpię, oni mają swoją platformę. Zresztą ja na brak Netflixa nie narzekam, bo w Polsce to kpina, cena wysoka a biblioteka uboga. 
Wszystko ok. Każdy ma swoje preferencje. Ale moim zdaniem powinno się znaleźć, skoro wydają tel w Europie, albo komunikować, że nie każdy materiał można obejrzeć w najlepszej jakości

3 minuty temu, peseq napisał:

Wszystko ok. Każdy ma swoje preferencje. Ale moim zdaniem powinno się znaleźć, skoro wydają tel w Europie, albo komunikować, że nie każdy materiał można obejrzeć w najlepszej jakości

Ogólnie jest problem z tym certyfikatem, nie tylko u Xiaomi. Pewnie minie trochę czasu zanim zaczną dawać natywnie. I na Mi 8 bym mooocno nie liczył, pewnie trzeba będzie kupić coś nowszego.

Ogólnie jest problem z tym certyfikatem, nie tylko u Xiaomi. Pewnie minie trochę czasu zanim zaczną dawać natywnie. I na Mi 8 bym mooocno nie liczył, pewnie trzeba będzie kupić coś nowszego.
W sumie dobrze że Netflix w ogóle działa hehe. Po cichu mam nadzieję, że ogarną to:)
Pozdrawiam

A czy REDMI 5 plus obsługiwał HD na Netflix? Ktoś wie?

Żadne Xiaomi nie posiada L1 z tego co wiem.
O to tragedii nie ma. Oglądałem Netflixa właśnie na Redmi 5plus i wyglądało zacnie. Więc na Mi8 będzie podobnie, także nie jest źle, a jak poprawia kiedyś to będzie lepiej. :)
Pozdrawiam serdecznie

• 4 weeks later...