miszczu20 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, Dzisiaj jak co tydzień zainstalowałem upkę do telefonu. Początkowo telefon nie chciał się uruchomić, jednak po kilku próbach się udało i wyskakuje takie komunikaty: " Wysłać zgłoszenie błędu w celu analiz? Zgłoszenie to może zawierać Twoje informacje osobiste. Twoje zgłoszenie będzie wykorzystane w celu naprawy błędu i nigdy nie będzie udostępniane w celach marketingowycj " lub "Proces system nie odpowiada. Czy chcesz go zakończyć?" W przypadku tego pierwszego da się coś zrobić w przypadku tego drugiego nic nie mogę zrobić... Wyświetlają mi się ikony na telefonie, ale przy próbie włączenia jakiejkolwiek aplikacji nie reaguje. Tak samo nie mogę zrestartować telefonu. Czy ktoś miał podobną sytuację lub ma jakąś radę? Edit: Po włączeniu nie mam nawet opcji, żeby PIN wpisać. Edytowane 20 Stycznia 2018 przez miszczu20
pasikonik1983 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Kolego i jak tam udało ci się uruchomić telefon, bo ja właśnie po aktualizacji telefonu mam taką samą sytuację. Pokazuje mi się komunikat "Proces system nie odpowiada. Czy chcesz go zakonczyć". Teraz od 20 minut się uruchamia i nie może się włączyć
pasikonik1983 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 a jest możliwość żeby odzyskać dane zapisane na telefonie głównie zdjęcia
VIGOR_PICTURES Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 27.01.2018 o 08:31, Stanstok napisał: MiFash ma taka możliwość Rozumiem, że chodzi o sflashowanie telefonu z zaznaczeniem opcji nie usuwania danych z telefonu? Teraz mam pytanie: Redmi 3S Żony charakteryzuje się tymi samymi objawami co autora tematu ("Proces system nie odpowiada") + drobnymi wariacjami np: czasem wyświetli info, że aplikacja znajdź telefon została nieoczekiwanie zamknięta. Problem brzmi następująco. Telefon nie jest odblokowany, ma wyłączone debugowanie przez USB oraz nie jest zalogowany na konto XIaomi. Oczywiście zdjęcia i kontakty były zapisywane na wewnętrznej pamięci telefonu bez backupu w chmurze Xiaomi. Czy wystarczy MiFlashem sflashować telefon do nowszej wersji oprogramowania? (Aktualnie 8.1.11 - przynajmniej tyle można w Recovery wyczytać ;)) Jest szansa, że telefon odżyje i będzie można skopiować z niego dane? Pozdrawiam, Wiktor. ______________________________________________ Ok, czytam kompendium wiedzy. Jest ktoś wstanie powiedzieć co się może stać w przypadku zaznaczenia opcji "Flash all except storage" lub "Flash all expect data and storage"? Chodzi mi o nieprzewidziane komplikacje (HL3 confrimed! ;)). W kompendium nie zalecają tego typu zabaw. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez VIGOR_PICTURES Nowe informacje
FromWP Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 14 minut temu, VIGOR_PICTURES napisał: Jest ktoś wstanie powiedzieć co się może stać w przypadku zaznaczenia opcji "Flash all except storage" lub "Flash all expect data and storage"? Ale jak telefon nie jest odblokowany, to MiFlasha nie użyjesz! Jak zaznaczysz "Flash all expect data and storage" to dane powinny się zachować, ale niestety czasami kasuje. Dodatkowo niekoniecznie przy tej opcji naprawi wszystkie błędy. Jak jeszcze działa, to przenieś to co można na komputer, zrób lokalną kopię miui na sd. Może wystarczy zainstalować ponownie ten sam rom, lub nowszy (ściągając całą paczkę zip) przez aktualizacje z pliku, ale wątpię. Z zablokowanym pozostaje ci tylko reset do ustawień fabrycznych i ewentualnie wgranie nowszej wersji przez aktualizacje.
VIGOR_PICTURES Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 4 minuty temu, FromWP napisał: Jak jeszcze działa, to przenieś to co można na komputer, zrób lokalną kopię miui na sd Dzięki za szybką odpowiedź! Niech zgadnę, backup można zrobić wyłącznie z poziomu działającego systemu? No to jestem ugotowany, bo system zawiesza się tuż po uruchomieniu...
FromWP Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 10 minut temu, VIGOR_PICTURES napisał: Niech zgadnę, backup można zrobić wyłącznie z poziomu działającego systemu? Niestety tak. Niewiele można zrobić bez utraty danych. Zresetować do ustawień fabrycznych można z poziomu recovery, bo to twoje już ma taką opcję. Można jeszcze kombinować z chińskim MiPcSuite, może to wgra nowszy rom bez utraty danych, ale to nic pewnego.
VIGOR_PICTURES Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, FromWP napisał: Niestety tak. Niewiele można zrobić bez utraty danych. Zresetować do ustawień fabrycznych można z poziomu recovery, bo to twoje już ma taką opcję. Można jeszcze kombinować z chińskim MiPcSuite, może to wgra nowszy rom bez utraty danych, ale to nic pewnego. Ach... nadzieja matką głupich. Biorąc pod uwagę przejścia jakie miałem z moim Redmi 3S (dwa telefony kupione w tym samym czasie od jednego sprzedawcy (@Banggood) - jeden przyleciał z oryginalnym MIUI global (to ten Żony), drugi zaś dotarł z badziewnym chińskim crapem wyświetlającym reklamy na ekranie blokady, pulpicie, zablokowanymi możliwościami aktualizacji, i Recovery, a na dodatek robiącym randomowe resety) - po prostu przywrócę tego do ustawień fabrycznych No nic, trzeba powiedzieć Żonie... __________________________ No... telefon się wystraszył chyba i... za 137 razem się uruchomił normalnie - zrobiłem wszystkie backupy, uruchomiłem synchronizację i zainstalowałem najnowszą aktualizację. Dzięki za pomoc! Edytowane 29 Stycznia 2018 przez VIGOR_PICTURES Nowe informacje
iso7onic Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Panowie mam poważny problem nie wiem jak to się stało ale do mojej 3/s wgrałem oprogramowanie od note 3 se chwila nie uwagi załatwiła mi telefon. Totalnie nie reaguje na nic ani na ładowarke ani na klawisz power, power + volume itp. Na ładowarce nic, komputer, wykrywa urządzenie ale nie może go rozpoznać co mogę zrobić? nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu na forum ktory opisuje ten problem. Potrzebuje pilnej pomocy.
michu9816 Opublikowano 27 Lutego 2018 Opublikowano 27 Lutego 2018 Witam, dzisiaj naprawiłem swój telefon i miałem chyba podobny problem bo nieźle sobie rozwaliłem system ... Spróbuj przytrzymać przyciski "POWER + VOLUME-" przez jakieś 20 sekund, mi zazwyczaj po tylu zaskakiwało... W moim przypadku czasem Fastboot pokazywał się i znikał więc musiałem krok powtarzać parę razy ... Jak już załapało to polecam robić tym poradnikiem, u mnie wszystko zaczęło działać ... http://en.miui.com/thread-250455-1-1.html Tylko dopowiem od siebie, że system wrzucasz tam gdzie zainstalowałeś ADB no i po reboocie po około 10 minutach telefon się załadował, więc cierpliwości... Mam nadzieje, że to Ci pomoże, powodzonka
Aiod Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Witam! Piszę ponieważ mam problem ze swoim xiaomi redmi 3s pro prime. Dzisiaj rano była aktualizacja systemu. Jak zawsze odpaliłem ją ale po zainstalowaniu telefon włącza się po czym od razu wyskakuje błąd "Proces system nie odpowiada" i telefon nie reaguje już na nic. Nie mogę zrobić cokolwiek na telefonie. Chciałbym zapytać czy jest możliwe przywrócenie ostatnio działającego systemu? Nie mam pojęcia jaka to wersja, nie zwróciłem uwagi. Jestem też laikiem jeśli chodzi o takie sprawy więc proszę o pomoc. Wiem jak odpalić fastboota i ta druga opcja power + vol +. Dużo tam chińskich znaczków ale jest download, fastboot, recovery i coś po chińsku. Zależy mi na zachowaniu danych i nie czyszczeniu zdjęć. Chciałbym tylko wgrać starszą wersję systemu, na której wszystko działało. Pozdrawiam,
Aiod Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Nie wiem czy jest odblokowany czy nie. Kupiony z chin z global romem i nic nie było robione oprócz aktualizacji, więc podejrzewam, że nie odblokowany Pomożesz ? @Edit: tel jest zablokowany. Sprawdziłem minimal ADB Edytowane 2 Marca 2018 przez Aiod
olyon Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 (edytowane) Moja dziewczyna ma problem z xiaomi redmi 3s. Wyświetla się błąd przy aktualizacji a po zainstalowaniu ręcznie wyświetla się komunikat z weryfikacją, ktoś może wie jak to naprawić? Aktualizację pobierałem z http://en.miui.com/download.html. Obecnie jest 8.3.1 a pobierałem wersję V9.2.2.0.MALMIEK (MIUI9) Edytowane 11 Marca 2018 przez olyon
FromWP Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 15 minut temu, olyon napisał: Moja dziewczyna ma problem z xiaomi redmi 3s. Wyświetla się błąd przy aktualizacji a po zainstalowaniu ręcznie wyświetla się komunikat z weryfikacją, ktoś może wie jak to naprawić? Aktualizację pobierałem z http://en.miui.com/download.html A jaki rom teraz tam jest? Jeżeli dev to jakiś zabytkowy, bo z Miui8, a w dev od dawna jest Miui9. Może ma rom global stable, albo eu (na to by wskazywał komunikat że nie można aktualizować na nieoficjalny rom). 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Marca 2018 Opublikowano 11 Marca 2018 @FromWP zgaduję, po informacji w tle, że jest tam teraz jakiś stary dev - stable raczej o aktualizacji deva by nie informowało a OTA na eu nie działała chyba na MIUI8.
Marcin9709 Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Mi w trakcie aktualizacji wyłączył się telefon i do tej pory nie mogę go włączyć.
FromWP Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 27 minut temu, Marcin9709 napisał: Mi w trakcie aktualizacji wyłączył się telefon i do tej pory nie mogę go włączyć. Którego romu? Podobno aktualizacja ostatniego global stable 9.5.1 jest skopana i dużo osób zgłasza na en.miui problemy. Trzeba z tą aktualizacją uważać, a najlepiej mieć odblokowany bl (w razie problemów).
Gorthin Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 Ktoś coś wie co dalej z tą aktualizacją 9.5.1. Telefon padł i nic nie można zrobić?
FromWP Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 5 minut temu, Gorthin napisał: Ktoś coś wie co dalej z tą aktualizacją 9.5.1. Telefon padł i nic nie można zrobić? Obok masz wątek https://miuipolska.pl/forum/topic/33191-wgrywanie-romu-redmi-3s/ W recovery możesz wejść (długie przytrzymanie vol+ vol- i power)? Jak tak, powinno wystarczyć wipe data w recovery (czyli tak naprawdę reset do ustawień fabrycznych).
Gorthin Opublikowano 22 Marca 2018 Opublikowano 22 Marca 2018 30 minut temu, FromWP napisał: Obok masz wątek https://miuipolska.pl/forum/topic/33191-wgrywanie-romu-redmi-3s/ W recovery możesz wejść (długie przytrzymanie vol+ vol- i power)? Jak tak, powinno wystarczyć wipe data w recovery (czyli tak naprawdę reset do ustawień fabrycznych). Dzięki! Telefon się w końcu włączył. 1 1
balwochwalczyni Opublikowano 24 Marca 2018 Opublikowano 24 Marca 2018 Dzisiaj u mnie podobna sytuacja, po aktualizacji 9.5.1 na telefonie pojawia się komunikat "Proces system nie odpowiada" i nie da się nic z tym zrobić, restart nie pomaga. Czy jest szansa odzyskać dane z telefonu? Nie wszystko miałam w chmurze i sd... Czy ktoś mi wytłumaczy jak krowie na rowie co robić? Bo kompletnie nie znam się na tych romach, zablokowanych bottczymśtam, recorwery itd....
Demoiselle Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 U mnie to samo. Tak jak @balwochwalczyni jestem zielona jeśli chodzi o wychodzenie z takich sytuacji. Czy ktoś mógłby napisać instrukcję krok po kroku co zrobić? Byłabym wdzięczna...
exelf Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 (edytowane) Podbijam, u mnie to samo, restarty nie pomagają a podobno za którymś razem w końcu telefon włączy się normalnie bez błędów. Chce zrobić recovery, ale chciałbym odzyskać dane i tylko to mnie trzyma. Komp widzi Redmi 3S, ale folder jest pusty. Mamy tutaj na forum jakiegoś znawce od tych spraw? Pozdrawiam PS: Telefon działa, ale od początku miałem identyczny problem jak nawet tutaj na forum lub tutaj po linkiem, resety nie działały, gdy tylko tel się odpalał wyskakiwały błędy i wieszało tel do 5 sekund i nic nie dawało się robić. Więc próbowałem na szybko odpalić wyłączenie telefonu, ale też się wieszał i dalej byłem w czarnej norze. Więc spróbowałem opcji: uruchom ponownie, tak też zrobiłem, telefon się odpalił normalnie i działa. Pamiętajcie nie zawsze włączą wam się opcje po przyciśnięciu dłużej klawiszu zasilania, dlatego jeżeli wam się nie włączy to reset i próbować dalej aż do skutku kiedy będziecie mogli uruchomić ponownie telefon w opcjach. Myślę że pomogłem . Edytowane 13 Kwietnia 2018 przez exelf
adrkoz12 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Witam! Posiadam redmi 3s 2/16GB. Otóż pewnego dnia wyłączył się sam z siebie. Zawiesza się na logu MI, oraz da się wejść jedynie w fastboot. Bootloader zablokowany, w download mode nie da się wejść. Podczas flashowania w MiFlash wyskakuje to co na screenie w załączniku. Jakieś pomysły? Próbowałem już chyba wszystkiego, EDL itp również i 0 rezultatów ;/
Findfox Opublikowano 7 Czerwca 2018 Opublikowano 7 Czerwca 2018 To może napisz o zgode na odblokowanie bootloadera to może jakoś przez ten fastboot podniesiesz telefon, a tak to ciężko cokolwiek doradzić, albo wyślij telefon do micenter jak chcesz go dalej używać.
mosakovsky Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Dzień dobry. Wczoraj zaktualizowałem system w telefonie. Aktualizacja wisiała parę tygodni, nie pamiętam dokładnie co to było, jednak mam wrażenie, że była ona lipcowa. Po aktualizacji telefon nie chce się uruchomić. Gdy długo przytrzymam przycisk włączenia, wtedy zacina się na logo Mi, gdy przytrzymam vol down + on/off, wtedy pokazuje się logo "reboot" (czy jakos tak) z królikiem. Telefon wisiał na obu trybach parę godzin, rozładowałem go z myślą, że może zadziała. Niestety nic z tego. Komputer nie wykrywa telefonu. Czy jestem w stanie coś zrobić, żeby uratować dane?
Rekomendowane odpowiedzi