latet Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Witam, Tytuł dałem nieco żartobliwy, ale sprawa wygląda tak: tworzę nową stronę www, nigdzie nie podlinkowaną, nigdzie nie zgłaszaną wchodzę na nią z mojego MI2S po 2–3 dniach (albo wcześniej) stronę taką odwiedzają roboty z chińskich adresów IP Czy to jest całkowicie normalne?
0 Renegade Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Zapewne są wysyłane statystyki odwiedzanych stron
0 tas Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 A to ciekawa obserwacja z tymi robotami. Z jakiego tytułu niby mają być wysyłane jakiekolwiek statystyki gdziekolwiek? Wywaliłem z systemu wszystkie dodatki związane z xioami, mam nadzieję, że to przyczyni się do mniejszej inwigilacji telefonu.
0 Acid Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Konto Google też usuń. Wysłane z MI4 W 1
0 Gość zydowsky Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Najlepiej odetnij jeszcze neta, a telefon zakop pod ziemią. Sam schowaj się w piwnicy by Cię z satelity namierzać nie mogli. No i czapeczka z folii aluminiowej obowiązkowa. MI3 powered By Miuipolska.pl Edytowane 15 Września 2014 przez zydowsky
0 tas Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Oj szydercy Rzućcie hasła do skrzynek email na forum, przecież inwigilacja wam nie przeszkadza AA, no tak, to nie jest to samo, co? Edytowane 15 Września 2014 przez tas 2
0 Acid Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 To samo. Tylko skala inna. Co może takie małe forum w porównaniu do Google i ich usług w chmurze. Tam to dopiero jesteś na tacy. Wysłane z MI4 WBTW: tak gwoli wyjaśnienia. Nie mamy dostępu do Waszych haseł. Jako admin mogę je co najwyżej zresetować, ale podglądu nie mam. E-mail jest jawny dla mnie ale hasło nie. Zresztą było by to głupotą gdyby skrypt forum przechowywał hasła jawnie ;p
0 Ari93 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 czyli mozecie bez obaw ustawiac hasla w stylu: ni3n4w1dz3-Acida xD co do robotow, jaka przegladarka? Miui ma jakies przyspieszenie internetu (cos jak turbo/boost w operze chyba) i moze ta funkcja Twoja strone odwiedza?
0 Acid Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Szybkie pobieranie należy wyłączyć. Psuje to więcej niż pomaga. Wysłane z MI4 W
0 latet Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) Nie wiem, ale gdyby była to tego typu funkcja (przyśpieszanie), to odwiedziny pierwszy raz wywołanej, calkiem nowej strony, nastąpiłyby chyba nieco wcześniej niż po dniach? Nic nie wiem o tej funkcji w MIUI - chętnie się dowiem. A te chińskie roboty podszywają się pod różne archaiczne "ludzkie" browsery (zwykle przychodzą właśnie taką serią), ale przeważnie z tej samej domeny ptr.cnsat.com.cn. Przykłady - trzy poniższe wizyty miały miejsce w ciągu paru minut, wszystkie z ptr.cnsat.com.cn (IP: 202.46.50.38): Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; zh-CN; rv:1.9.1.2) Firefox/3.5.2 Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:22.0) Gecko/20100101 Firefox/22.0 Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0) A "Szybkie pobierania" (niebieski koliberek) już dawno wyłączyłem, bo jak było włączone to mi aplikacja Gmail nie chciała w ogóle wyświetlać/pobierać załączników. Nie zauważałem jednak wtedy wpływu na działanie stron www. Edytowane 15 Września 2014 przez latet
0 lg4xhd Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 (edytowane) wchodzę na nią z mojego MI2S A z jakiej preglądarki wchodzisz, może z tej wbudowanej? Może ona jakieś statystyki wejść na strony przeprowadza? Bardzo wiele stron jak się wchodzi na nie np. z linka wyszukiwarki google, najpierw (widać to w pasku przeglądarki) przechodzi na jakieś adresy google stats, czy jakiś ajax. Może to coś podobnego, tylko chińskiego ? Jakieś baidu ? Nie wiem. Edytowane 15 Września 2014 przez lg4xhd
0 latet Opublikowano 15 Września 2014 Autor Opublikowano 15 Września 2014 Wchodzę zwykle z MIUI Browser.
Pytanie
latet
Witam,
Tytuł dałem nieco żartobliwy, ale sprawa wygląda tak:
Czy to jest całkowicie normalne?
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi