krainawilka Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 (edited) do Mi 8 Lite ktoś coś poleci aktualnie? Fajnie, jakby było cienkie i przeźroczyste, ale to nie są konieczne wymagania. Idealne jest to, które jest dostarczone z telefonem, ale moje uległo uszkodzeniu, ale nie widzę, żeby można było je gdzieś dostać... Edited January 18, 2019 by krainawilka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zalezi Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Dotarł Silicone Case do MI8. Rewelacja. Niczym się moim zdaniem nie różni od tego oryginalnego od Apple'a ( żona ma je na swoim 6S ). Kolor granatowy, zdjęcia troszkę tego nie oddają. Mega polecam.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
joker Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Jest może taki do Mi8 pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 Też mam taki na mi8se i też ten kolor. Fajne miłe w dotyku, poprawia chwyt i kieszonka wychodzi na wierzch jak wyciągasz telefon xdWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 9 godzin temu, krainawilka napisał: do Mi 8 Lite ktoś coś poleci aktualnie? Fajnie, jakby było cienkie i przeźroczyste, ale to nie są konieczne wymagania. Idealne jest to, które jest dostarczone z telefonem, ale moje uległo uszkodzeniu, ale nie widzę, żeby można było je gdzieś dostać... spróbuj marki MSVII - tylko żeby był oryginalny, ja kupiłem w pudełku z hologramem - używam i jestem bardzo zadowolony. A jakbyś znalazł gdzieś oryginał od Xiaomi to daj znać, też bym chętnie dokupił jeszcze bo faktycznie jest świetne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 spróbuj marki MSVII - tylko żeby był oryginalny, ja kupiłem w pudełku z hologramem - używam i jestem bardzo zadowolony. A jakbyś znalazł gdzieś oryginał od Xiaomi to daj znać, też bym chętnie dokupił jeszcze bo faktycznie jest świetne!Jasne plastikowy case, który nie amortyzuje upadków i to jeszcze do szklanego telefonu, po drugie - drobinki brudu między twardym plastikowym case i twardym telefonem to przepis na zniszczony telefon o wiele bardziej niż jakby był bez case.Tylko i wyłącznie gumowe lub żelowe. W każdym bądź razie miękkie i elastyczne.Wytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 (edited) @Voltron jakoś używam MSVII już z piątym telefonem i nie ma efektów, które opisujesz. Bardziej zniszczone telefony widziałem w etui gumowych lub żelowych. Tam jak wleci drobina piasku, a etui rusza się względem telefonu to masz zniszczenia, przy MSVII są dużo mniejsze. Poza tym doskonale chroni przed upadkiem. Używam i chwalę. Będę chwalił twarde etui bo są po prostu lepsze, ładniejsze i mniej powiększają telefon. Edited January 18, 2019 by sp4ubw Interpunkcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
RASTY777 Posted January 18, 2019 Share Posted January 18, 2019 dokładnie tak - tyle, że plastik plastikowi nie równy - ale akurat MSVII jest dobrej jakości, tylko uważać żeby na podróbkę nie trafić - chińczycy już samych siebie jak wiadomo też podrabiają . A ja akurat nie pamiętam kiedy ostatnio telefon mi upadł, case mam do ochrony przed rysami i lepszego chwytu - gumowe / żelowe etui przerabiałem i to też "markowe" i wcale nie jest lepiej, rysy właśnie od luźnego żelka były zawsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Widać co jeden to inne doświadczenie. Ja przerabiałem juz kazdego typu etui - plastikowe wcale do mnie nie przemawia. Najlepiej jak sie sprobuje każdego i zostawi to najlepsze. Co ciekawe, jedyne etui, do którego nie wchodziły mi drobiny brudu (np. przy żniwach jest tego multum) to silikonowe etui z logiem MI, to wyściełane w środku tym miłym materiałem- to które @zalezi wrzucił kilka postów wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted January 21, 2019 Share Posted January 21, 2019 A ja kupiłem sobie to etui:https://s.click.aliexpress.com/e/b7eclTu9 Najlepszy case jaki miałem, nawet baaaardzo dobry cafele nie jest taki dobry. Etui bardzo miłe w dotyku, silikonowe więc miękkie i dobrze będzie amortyzować upadki. Chroni aparat i ekran, trochę pogrubia telefon ale przez fakturę materiału lepiej się trzyma w dłoni. Jest przyczepne do wszystkich powierzchni, trochę ciężej z kieszeni przez to wyciągnąć. W kolejnymi xiaomi kupię takie samo. Nie podważa szkieł.Dałbyś radę podesłać aktywy link do tego etui? Jak wchodzę przez ten link to wyrzuca do strony głównej Ali Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Dałbyś radę podesłać aktywy link do tego etui? Jak wchodzę przez ten link to wyrzuca do strony głównej Ali Wpisz mi8se case i szukaj tego droższego silikonowegoWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Wpisz mi8se case i szukaj tego droższego silikonowegoWytapatalkowane z MI 8 SEA może podałbys tylko nazwę sklepu na Ali? Bez tego raczej ciężka sprawa będzie Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voltron Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Jest wiele sklepów z tymi case, wszystkie jednakoweWytapatalkowane z MI 8 SE Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 A do Mi 8 Pro który polecacie? Najlepiej dostawa z PL. We wtorek kurier przywiezie mi moją nową Mi8 Pro i poszukuję case na niego jakiegoś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 MSVII do MI 8 PRO. 29zl z Polski. Wysyłka natychmiast. Nie ma po co szukać innych. Lepszego nie znajdziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 (edited) Podasz jakieś info gdzie go mogę zamówić? Pancernik albo Foster, tylko tam znalazłem. Zastanawiam się jeszcze nad ipaky, używam ipaky na swoim redmi pro i też jest ok Edited January 28, 2019 by skejcikk1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 @skejcikk1 tutaj zamówiłem, jutro powinno dojść: https://mielectronics.pl/etui-case-msvii-simple-do-xiaomi-mi-8-explorer-czarne-p-4599.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Dzięki, też chyba zamówię. Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 (edited) @skejcikk1 kilka zdjęć wersji PRO/EE (różniącej się od zwykłej MI8): Edited January 29, 2019 by sp4ubw Zmiana hostingu zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 (edited) 6 hours ago, sp4ubw said: @skejcikk1 kilka zdjęć wersji PRO/EE (różniącej się od zwykłej MI8): Aparat wystaje poza etui? Fajnie wygląda i chyba go zamówię. Co sądzisz o kupnie dodatkowego szkła na ekran? Edited January 29, 2019 by skejcikk1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Nie wystaje, etui jest wyższe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skejcikk1 Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Okej, Zamówiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 sp4ubw możesz mi powiedzieć z jakiego tworzywa jest wykonany ten case? Wygina się czy jest typowy sztywny plastik? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 @Omlet Jest twardy. Budowa to tworzywo sztuczne twarde pokryte farbą kauczukową, żeby było miękkie w dotyku i nie jeździło po stole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 [mention=57153]Omlet[/mention] Jest twardy. Budowa to tworzywo sztuczne twarde pokryte farbą kauczukową, żeby było miękkie w dotyku i nie jeździło po stole.Jak wpadną paprochy itp. pod pokrowiec to może porysować telefon czy raczej nie obawiać się o to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp4ubw Posted January 29, 2019 Share Posted January 29, 2019 Przejrzyj ten temat, była już taka dyskusja. Zdania są podzielone. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erill Posted February 1, 2019 Share Posted February 1, 2019 Dnia 18.01.2019 o 11:03, krainawilka napisał: do Mi 8 Lite ktoś coś poleci aktualnie? Fajnie, jakby było cienkie i przeźroczyste, ale to nie są konieczne wymagania. Idealne jest to, które jest dostarczone z telefonem, ale moje uległo uszkodzeniu, ale nie widzę, żeby można było je gdzieś dostać... Przecież jest tego multum na Ali i Allegro. Na Ali od ~1$ już kupisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladomaster Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 https://allegro.pl/oferta/etui-xiaomi-mi8-pokrowiec-msvii-slim-szklo-3mk-7784946058 taki zestaw wystarczy do ochrony czy szukać czegoś konkretniejszego na Ali ? Nie mam żadnego szkła więc przydało by się na dniach, case dołączony do kompletu jest sensowny lecz nie wiem jak się przy jakimkolwiek upadku spisze :). Macie jakieś doświadczenie ze szkłami 3mk ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skynet Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Mam flexible glass i spisuje się znakomicie. Co do etui to tego akurat nie mam ale bardzo ładnie wygląda i wiele osób tutaj chwali więc może kupię do kolekcji, obecnie mam spigen rugged armor i chroni porządnie, tylko telefon jest trochę większy no ale coś za coś Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladomaster Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Mam flexible glass i spisuje się znakomicie. Co do etui to tego akurat nie mam ale bardzo ładnie wygląda i wiele osób tutaj chwali więc może kupię do kolekcji, obecnie mam spigen rugged armor i chroni porządnie, tylko telefon jest trochę większy no ale coś za coś Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalkahttps://allegro.pl/oferta/spigen-rugged-armor-etui-xiaomi-mi8-szklo-3mk-7547774371 o takie etui chodzi ? Faktycznie wygląda solidnie. Jeżeli powiększa telefon to wcale mi to nie przeszkadza. Ważne by solidnie chronił .Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
skynet Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Dokładnie taki zestaw. Szkło ma jeszcze trochę miejsca i nie ma mowy o podważaniu. Materiał matowy, pewnie trzyma się w dłoni, nie brudzi się tak i nie palcuje. Świetnie spasowany. Polecam.Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladomaster Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 W takim razie zamawiam. Mam nadzieję tylko że to oryginał bo na allegro bywa z tym różnie. Dzięki za pomoc ! Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
rock'n'rolla Posted February 5, 2019 Share Posted February 5, 2019 Jakby ktoś był zainteresowany to sprzedaję etui do Mi8EE / Mi8 Pro i Mi8: Do etui za 20zł dodaję szkło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladomaster Posted February 6, 2019 Share Posted February 6, 2019 Przyszedł mój spigen. Doskonale wykonany i dopasowany. Faktycznie powiększa telefon bardziej niż etui dołączone do telefonu jednak byłem na to gotowy . Wokół ekranu jak i aparatu jest spory rant więc odpowiednia ochrona jest zapewniona. Zobaczymy jak będzie się sprawdzał w terenie. Miałem założone szkło na cały ekran (te z czarną ramką) i faktycznie spigen je podważał. Dołączone szkło 3mk pasuje bez problemu, nie ma mowy o podważaniu. Tyle na razie mogę powiedzieć. Jeśli będzie się sprzedać tak samo dobrze jak wygląda to mogę być spokojny o swoje siajomi . Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omlet Posted February 7, 2019 Share Posted February 7, 2019 Ostatnio doszedł do mnie ten case z Ali. Czekałem na paczkę około 10 dni więc ekspresowo dotarł a zamówiłem zwykła nierejestorwaną przesyłką. Bardzo dobrej jakości, wystaje lekko ponad aparat, w środku wyścielony miękkim materiałem. Lekko śliski ale jest jak najbardziej ok pod tym wzgledem. Są oczywiście różne kolory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts