Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CWM Recovery dla MI2/MI2S by M1cha

Recovery wymagane przy zabawach w custom romy dla MI2 czyli wszelkie AOSP, AOKP, CM a także MIUIPolska v6 (alfa).

Funkcje:

• instalacja zip z pamięci USB lub przez adb sideload na systemy 1 i 2
  • montowanie i formatowanie partycji system1 lub system2
  • fix permissions na system1 lub system2
  • domyślny boot na system1 lub system2
  • automatyczne sprawdzanie czy rom nie nadpisze recovery CWM
  • TrueDualBoot (wymagany pełny wipe /data)

Pobierz:

Instalacja:

• zmieniamy nazwę pliku na update.zip i instalujemy z MiRecovery (update to system one), po czym wyłączamy telefon (z recovery) i ponownie włączamy kombinacją klawiszy (vol-up +  power)

TrueDualBoot:

True dual boot pozwala na kompletne odseparowanie dwóch systemów w MI2 i instalację dowolnych systemów np. MIUI i CM, CM i ColorOS itp.

Aktywacja TDB usunie wszystkie dane z partycji /data, która zostanie podzielona (wirtualnie) na dwie części aby oba systemy mogły korzystać z /data niezależnie. Partycja danych nie ma sztywnego podziału toteż każdy system ma dostęp do pełnej pojemności /data.

Co usunie TDB:

• instalacja MIUIPolska przez Updater (Aktualizacje)!

Opublikowano

mam małe pytanie, czy to oznacza ze recovery philz_touch_6.26.7-aries-signed czy jakiekolwiek inne/podobne jest nie dobre do zabaw z romami?

Opublikowano (edytowane)

Jest dobre choć niekiedy na innych, niektóre romy się źle wrzucają lub występują jakieś błędy ale nie jest to reguła ;-)

CWM jest sprawdzony i większość z przyzwyczajenia go używa.

tapatalk32.png

Powered by MI2S

Edytowane przez Renegade
Opublikowano

Ale korci mnie instalacja MIUI V6 na Mi2S :D Ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak wrócić po instalacji CWM do MiRecovery? Rozumiem, że jak będę chciał z powrotem zainstalować MIUI V5 to tylko przez update.zip i Recovery (wtedy będzie CWM), a po instalacji będzie MiRecovery? :huh: Sorry, że tak męczę temat, ale chciałbym mieć 100% pewność w tej kwestii, no i strasznie ciekawi mnie MIUI V6, w szczególności po przeczytaniu pozytywnych komentarzy co do wersji alfa ^_^ 

Opublikowano

Ale korci mnie instalacja MIUI V6 na Mi2S :D Ale chciałbym się jeszcze dowiedzieć, jak wrócić po instalacji CWM do MiRecovery? Rozumiem, że jak będę chciał z powrotem zainstalować MIUI V5 to tylko przez update.zip i Recovery (wtedy będzie CWM), a po instalacji będzie MiRecovery? :huh: Sorry, że tak męczę temat, ale chciałbym mieć 100% pewność w tej kwestii, no i strasznie ciekawi mnie MIUI V6, w szczególności po przeczytaniu pozytywnych komentarzy co do wersji alfa ^_^ 

Zrób przeciwnie to tego co napisałem o tym co usuwa CWM.

Czyli wgraj rom MIUI 5 przez Aktualizacje.

• 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Mam problem z instalacją CWM, w Recovery próbuje zainstalować go z update.zip jednak przy 99% jest installation failed. Gdy próbuje zrobić reboot pokazuje mi, że latest to system 2... Robię shutdown Tylko, że ja już nie mam dual boota - mam wgrany v6 5.5.15. Dopiero zacząłem przygodę z MIUI i chyba nie wszystko rozumiem.

Edytowane przez Addamas
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Możliwe przez to, że masz Lolipop i rozszerzoną partycję systemową. Bo mając tą wersję MIUI musiałeś ją rozszerzyć. Ale to tylko moje przypuszczenia...

Spróbuj może ściągnąć inną paczkę CWM. A może trzeba wrócić do 4.4?

--edit--

Jak dobrze gdzieś tam na szybko przeczytałem... Duże prawdopodobieństwo, że winowajcą będzie obecna wersja MIUI... Tzn Lolipop i powiększona partycja systemowa

Wysłane z mojego MI 2S

Edytowane przez kulig007
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za odpowiedź :)
Czyli są jakieś szanse aby wgrać custom rom? TWRP lub CWM, obojętne. Potrzebuje po prostu Xposed aby walczyć z upierdliwymi wakelockami - Amplify.

Duży Plus dla MIUI za możliwość zgreenifikowania i odpięcia bez problemu Ukochanych Google Play Services.

Edytowane przez Addamas
Opublikowano

Chyba jedynie powrót na 4.4 do pierwotnej partycji. Potem custom recovery. Tylko nie jestem pewien, czy Xiaomi nie zablokowało w swoich ost wydaniach Lolipop, możliwość instalacji MIUI z custom recovery. Nie jestem zbytnio na bieżąco, w tej akurat kwestii, bo ja zostałem na KitKat ze względu na dłuższy żywot baterii.

Wysłane z mojego MI 2S

Opublikowano (edytowane)

To prawda, aktualnie brak działającego custom recovery dla połączonych partycji - info z xda developers oraz miui.eu

Edytowane przez Addamas
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...