neron Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 czy na global stable i odblokowanym botloaderze działa wam google pay, dziś wgrałem miui global stable i wszystko działa ok poza google pay Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszkwapien Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Podobno z odblokowanym bootloaderem nie działa Google pay czy na global stable i odblokowanym botloaderze działa wam google pay, dziś wgrałem miui global stable i wszystko działa ok poza google payWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 Na odblokowanym nie będzie działać, chyba że sobie wgrasz Magiska + ewentualnie moduł na SafetyNet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neron Posted June 13, 2018 Author Share Posted June 13, 2018 czy jak zablokuję botloader to muszę telefon zresetować i wgrywać wszystko od nowa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 (edited) @dzidexx yyy, a wpisanie fastboot oem lock nie załatwi sprawy? z tego co widzę skrypt w miflash robi dokładnie to samo (po wgraniu ROMu wpisuje tą komendę) Edited June 13, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
neron Posted June 13, 2018 Author Share Posted June 13, 2018 czy po wgraniu Magisk będą działały automatyczne aktualizacje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahir79 Posted August 1, 2018 Share Posted August 1, 2018 Witam w pierwszym poście Kilka dni temu zrobiłem przesiadkę z Redmi 4 Prime na Mi6. Chciałem skonfigurować płatności i jestem w tym wątku Tytułem wstępu, MIUI wersja Global 9.5, Stabilna, 9.5.8.0 (OCAMIFA), telefon odblokowany. Przy konfigurowaniu płatności kartą klasyka wersji, czyli "Nie udało się ukończyć konfiguracji do płatności......... Być może został on zrotowany lub zmodyfikowany w inny sposób". SafetyNet Test oczywiście Faild. CTS profile match: fail. Rozumiem, że najprostsza opcja uruchomienia NFC, to przejście na MIUI Polska. Robiłem to przy Redmi, ale nie ukrywam, że z pewnymi przebojami, a i kilka komunikatów nawet po poprawnie zakończonej instalacji co jakiś czas mi wyskakiwało. Więc nie ukrywam, że do zmiany na MIUI podchodzę trochę jak do jeża... Jestem laikiem, więc proszę o wyrozumiałość. Czy jest opcja, żeby zrobić to na mojej wersji, czyli: uruchomić Magisk bez TWRP (bo go nie mam)? Kilka odpowiedzi wyżej Orjon napisał, że Cytat chyba że sobie wgrasz Magiska + ewentualnie moduł na SafetyNet. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Mi nie przechodzi na 9.5.8.0 SafetyNet test ale Google pay działa. Inny h widziałem, że też Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahir79 Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 No to co z tym fantem zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 Full wipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahir79 Posted August 2, 2018 Share Posted August 2, 2018 No to wracamy do punktu instalacji softu bo nie mam TWRP, a raczej chcę tego uniknąć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
schreder Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Aa nie zauważyłem że masz odblokowany bootloader. Jak nie zablokujesz albo nie zrootujesz+magisk to zapomnij o płatnościach Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Przecież Magisk Manager ma opcje do patchowania kernela przy kliknięciu "Instalacja". Tylko musisz posiadać stock kernel w pamięci telefonu, żeby wskazać do patchowania. Jak wszystko pójdzie dobrze to zrzucasz sobie nowy kernel na PC i instalujesz przez fastboot, skoro masz odblokowany bootloader. Dokładniejsze instrukcje (możliwe, że wraz z screenshot'ami) znajdziesz w internecie, pod frazą, np magisk fastboot. Wystarczy tylko poszukać chwilkę.by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
cahir79 Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 Dzięki, działam Link to comment Share on other sites More sharing options...
olaboga Posted August 3, 2018 Share Posted August 3, 2018 20 hours ago, schreder said: Mi nie przechodzi na 9.5.8.0 SafetyNet test ale Google pay działa. Inny h widziałem, że też to wina aplikacji safetynet test (app id) zobacz na safetynet checker przechodzi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts