Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hejo,

Widzę, że coś cicho :-)

Panowie, czy da się coś zrobić, aby fotki z default wychodziły jaśniejsze? Mam GC i moduł który wkleił@simcold w poście #94. Jak włączam apke, to kadr jest ślicznie jasny, ale zrobione zdjęcie wychodzi o wiele ciemniejsze. Jest jakaś rada?

Opublikowano
A która wersja obsługuje sight night? 

V6 posiada NS ale nie dział slow , pamiętam że miałem kiedyś V5 ale nie wiem jakiego dew i też była ta opcja. Może@simcold podpowie?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Opublikowano
14 minut temu, don_kamillo napisał:

A coś jeszcze zmieniasz w ustawieniach? Czy zwykłe, standardowe? Mam na myśli oczywiście to gcam. 

Jedynie to ustawienie plus lokalizacja oraz dźwięk migawki oczywiście :wink:

Screenshot_2019-01-12-18-29-04-836_com.Tele.GCam.png

• Thanks 1
Opublikowano

Najlepiej odinstalować.Wystarczy wgrać mod albo ten od fu24 (ostatni link)albo ten wyżej, ale tylko jeden z nich.

A pierwszy link jest do strony gdzie są różne wersję gcam.

Możesz wybrać jak chcesz bo na każdym tel różne wersję działają inaczej. Musisz potestowac jaka jest dla ciebie najlepsza

Post #117 masz wszystko co potrzeba bezpośrednie linki 2 wersję gcam i 2 mody (instaluj tylko jeden który chcesz)

• Like 1
Opublikowano

@KamilKupiec masz też taki problem ze mod od fu24 po jednym dniu wywala gcam? Na modzie od Alexe070315 jest wszystko ok, ale na modzie od fu24 jeden dzień działa a na drugi crashuje...

Opublikowano

Najlepsza wersja to ta od fu24 https://f.celsoazevedo.com/file/gcamera/GoogleCamera_5.2.025-Final_fu24-17f.apk
Nie ma trybu NS ale osobiście ten tryb to shit. Wystarczy zwiększyć czas naświetlania w tej i tak samo robi jasno + lepsza jakość. Wersja gCam 6.x działa w pełni ale na andku 9. Na 8 nie działa slow mo. Jakby ktoś chciał mogę też podesłać mody do magiska

Opublikowano

Nie ma trybu NS ale osobiście ten tryb to shit. Wystarczy zwiększyć czas naświetlania w tej i tak samo robi jasno + lepsza jakość.

Kolego gdzie to zwiększyć? Chętnie protestuje bo brakuje mi slow w V6

Opublikowano
Nie jestem pewny ale mody od fu24 i alexe070315 nie powinny być stosowane razem

214cfc0f72c9ac927fb42a2bb930d441.jpg
Ja używam 1.8a i najnowszego od alexe. Nic się nie gryzie.

Opublikowano

Podrzuć link do tej wersji. Pamiętam że jak miałem 2.1 to coś mi nie grało. A AIO od fu24 jeden dzień działa super na drugi gcam crashuje

Opublikowano

Jak dla mnie ten AIO 1.8a nic ciekawego nie wnosi poza Ar stickers. Pisałem do fu24 ,o różnice między jego modem a tym od Alexe ,są niewielkie. Właściwie to prawie to samo , mod od fu24 uruchamia tryb SI tylko

Opublikowano

Koledzy macie może taki problem z modem od fu24 , że jeden dzień wszystko śmiga super. A następnego crash Gcam, i tylko ponowna instalacja modu w magisku załatwia problem. Dodam ze mod od Alexe070315 nie powoduje tego błędu

Opublikowano
Jak dla mnie ten AIO 1.8a nic ciekawego nie wnosi poza Ar stickers. Pisałem do fu24 ,o różnice między jego modem a tym od Alexe ,są niewielkie. Właściwie to prawie to samo , mod od fu24 uruchamia tryb SI tylko

Nie tylko. Bo z tego co widzę ten od fu także włącza nagrywanie w hdr

Opublikowano
Nie tylko. Bo z tego co widzę ten od fu także włącza nagrywanie w hdr

Zwracam honor sprawdziłem masz rację.
Niestety u mnie po dniu działania wysypuje się następnego i muszę przeinstalować mod.
Dlatego bazuje na modzie od Alexe

Opublikowano
Zwracam honor sprawdziłem masz rację.
Niestety u mnie po dniu działania wysypuje się następnego i muszę przeinstalować mod.
Dlatego bazuje na modzie od Alexe

U mnie też tak było ale z tego co kojarzę to aktualizacja Magiska chyba pomogła. Używam x czasu 1.8a i 3.2 od alexa

Opublikowano

Ja na bieżąco aktualizuje magiska i modułu od fu24 i na global stable nie mam żadnych problemów. 

Ogólnie fu24 zaznacza, że moduły robi i testuje na global stable 10.0.1.0. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 16.01.2019 o 10:05, Kamil Kupiec napisał:

Ja na bieżąco aktualizuje magiska i modułu od fu24 i na global stable nie mam żadnych problemów. 

Ogólnie fu24 zaznacza, że moduły robi i testuje na global stable 10.0.1.0. 

a jak zrobileś roota na globalu? Normalnie twrp i magisk jak na xiaomi.eu? Pytam bo kiedyś twrp gryzło się z globalem i różnie z tym bywało

Opublikowano

@patrikos23

Ja robię tak i wszystko działa.

1. Mi flash clean all - global stable 10.0.1.0 rom fastboot (nie clean and lock) 

2. (po konfiguracji wstępnej miui)  Tryb fastboot i w cmd "fastboot flash recovery xxx.img" (xxx nazwa pliku z twrp, ma być na dysku C:\) 

3. Tryb fastboot i w cmd "fastboot boot xxx.img" (na Globalu niby instaluje twrp ale jak chcesz włączyć to uruchamia wbudowane więc dla pewności uruchamiam pierwszy raz przez tryb fastboot) 

4. W twrp flashuje magiska

5. Przywracam wszystko apką titanium backup pro. 

6. W magisk dodaje moduł od fu24. 

7. Uruchamiam ponownie i wszystko gotowe :grin:

• Like 1
Opublikowano

I normalnie root na globalu wtedy działa tak ? A twrp lepiej uruchomić przez komendę w cmd. Dzięki za podpowiedź

Tapatalk by Xiaomi Mi6 Pro Ceramic Black

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...