Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja z kolei testuje fly on mod. Na razie jest super. Maks ram spadł 110 mb Ale będę dużej testować bo wcześniej też było super na początku a potem lipa. Testowałem automape z muzyką i przeglądarka i ok jest. Zachęcam do testów.

Opublikowano (edytowane)

to znaczy ze telefon dostal drugie zycie nic si nie zapycha nie zwalnia zero wywalania applikacji i lagow systemu, na cyjanogen mod 11 chodzi jak ta lala

Wygląda na to, że tak :P Jak widać xiaomi uwaliło soft po całej linii.

Jest jeden plus Redmi 1s... otwarty bootloader :)

Edytowane przez SunTzu
Opublikowano (edytowane)

Tak zrobię lekki OT.

Ale głęboko się zastanawiam i próbuje wyobrazić jak - Wam użytkownikom 1s odmulił telefon

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

No to ja jeszcze bardziej OT:

Z CM11 miałem kontakt tylko raz – zainstalowałem go z rozpaczy na NeoV (jakoś wiosną tego roku), gdy już stanowczo nie dawał rady z nowymi wersjami MIUI. Polecono mi CM11 jako lekki, zwinny i baterio-oszczędny. Niestety - rozczarowałem się wtedy. Bateria leciała jeszcze szybciej jak na MIUI, a i lekkości większej nie dało się odczuć.

Ale OK - NeoV to tel. z całkiem już innej epoki i to już bez znaczenia. Choć używając MIUI na Mi2S potwierdzam, że jest szybkie i dopracowane i nie bardzo sobie wyobrażam, co (gdzie? jak?) by miało działać jeszcze szybciej na tym telefonie. No dobra, czasem mi lekko laguje (0.5-1s.) przy odblokowywaniu ekranu (linia dev), ale to jedyna taka sytuacja.

Opublikowano (edytowane)

@latet. Ja na CM przesiadłem się może trochę ze złości na MIUI(tzn na Xiaomi i ich pracę nad 4.4), może z ciekawości, może z racji bezproblemowego recovery i zabawy z customami.

Ale na pewno nie był to krok w tył. W MIUI można się zakochać, ale chyba też szybko odzwyczaić.

Ja jestem zadowolony z CM. Bo działają mi w pełni powiadomienia, Greenify nie wariuje co miało miejsce na MIUI. Minusy, hmmm.. ciężko mi znaleźć teraz , bo theme engine zawarte w CM daje radę. I mamy całkiem podobny UI jak w Mi

Edytowane przez kulig007
Opublikowano

hmm mozna z niej dzwonic jeno jak ktos do ciebie na nia dzwoni to nie slychac dzwonka, a na sim 1 nie widac karty aero tak wiec tez chyba jakis bug jest, poza tym jak dla mnie wszystko hula jak ta lala

Opublikowano

Mam pytanie. Czy istnieje aplikacja która dokładnie pokazuje zużycie ramu? Tj jakie procesy itp? Telefon mi pracuje teraz idealnie ale w pewnym momencie gdzieś ta pamięć ucieka i tylko restart pomaga.

Opublikowano

na drugie i na pierwszej karcie juz wszystko dziala tylko na karcie aero ja mam problem bo nie moge dodac punktu apn, poza tym juz jest najnowsza wersja romu z dzisiaj jeszcze nie sprawdzalem ale ponoc poprawia wszystkie mniejsze bledy poprzeniej wersji

Opublikowano

Rozmawiałem na skype i wszedłem w przeglądarkę firefox, żeby coś sprawdzić i się skype wysypał. Jest to lekkie nieporozumienie jak na 1gb ramu. HTC Desire sobie z tym radziło, a miało połowę ramu mniej. Da się coś z tym zrobić? Wersja miui z 18 września 41.0.0. Może jest jakieś anglojęzyczne miui w którym jest jakiś multitasking?

Opublikowano

Póki co to wszystko się wywala na ostatnich miui - kiedyś na 1 GB ramu to można było sporo rzeczy porobic, nawet w photoshopie dało się powalczyć, obecnie na redmi 1s to cieżko jest włączyć skypa czy fb messengera. Jedynie co pomaga obecnie to CM, działa płynnie i podstawowe funkcje działają ;)

Opublikowano

Zobaczymy co będzie, może na podstawie CM zostaną wreszcie wyeliminowane wszystkie błędy i będzie extra nowy ROM v6 na którym z przyjemnością będzie można pracować.

Opublikowano

Ta wersja wydaje mi się zbyt piękna, pewnie znowu coś dołożą i będzie chodzić jak traktor, bardziej liczę na użytkowników, że coś przeportują i będzie hulać :)

Opublikowano (edytowane)

Znając życie to 41.1 ma nasz mod na ram. Czyli dodanie odpowiednich wartości gdzie trzeba.

No, to by było marnie... (tzn. zerowy postęp w stosunku do tego, co już mamy dostępne na MIUI PL).

Z całym szacunkiem dla autorów tego mod-a, ale rozwiązał on problem tylko połowicznie.

Edytowane przez latet
Opublikowano

Podobno 41.1 ma porządny fix na RAM, zobaczymy...

Można wiedzieć, co oznacza "podobno"? Ktoś napisał to oficjalnie, czy tylko inni użyszkodnicy robią nadzieję?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...