Acid Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Co powiecie na to? http://miframe.co/ Za ramką stoi ibuygou, także może będę miał okazję sobie sprowadzić. Fajny patent z zamykaniem ramki Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 (edited) Na napewno uchroni ramke telefonu przed upadkiem i wgnieceniami, takimi jak pokazywales w innym temacie. Mi sie nawet podoba i jakbym bral mi4 to pewnie z miframe choc nie lubie tych wszystkich ochraniaczy. Czarny do czarnego bedzie pasowal i pewnie nie bedzie bardzo widoczny. Edited September 3, 2014 by zgred83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Było by ok gdyby chroniło też tył telefonu, same boki jak dla mnie za mało biorąc pod uwagę, że tył Mi4 błyszczy się jak fortepian. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 3, 2014 Author Share Posted September 3, 2014 Wiesz... teoretycznie to MI4 ma ficzer w postaci zmiany tylnej klapki. Rysuje się plastik? Zmieniam na ... bambus ;p 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muminek_Cinek Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 szkoda że nie pasuje ze szkiełkiem na ekran razem... bo mnie osobiście folie nie przekonuja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Wiesz... teoretycznie to MI4 ma ficzer w postaci zmiany tylnej klapki. Rysuje się plastik? Zmieniam na ... bambus ;p Czekam na dostępność tych tylnych klapek, szczególnie właśnie owy bambus w połączeniu z białym telefonem prezentuje się świetnie na zdjęciach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted September 3, 2014 Share Posted September 3, 2014 Mam tego typu ramki w ofercie tylko do innych telefonow i szczerze to takie to sobie jest. Na renderach wyglada ok, ale w sumie to jest tylko kawalek kolorowego aluminium dookola ktory na zywo bedzie gorzej wygladal. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
festor89 Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Ja posiadam MiFrame. Ramka bardzo fajnie prezentuje się na telefonie. Posiadam czarną ramkę i z białym telefonem fajnie to wygląda. Posiadam też szkło na ekran i nie ma problemu aby pasowało. Ale ramka ma jeden duży minus, a mianowicie gdy ramka jest założona bardzo ciężko złapać GPS bez ramki działa poprawnie. nieraz mam też problem z internetem Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyleck Posted September 17, 2014 Share Posted September 17, 2014 Ja też to wziąłem i żałuję. Ramka wcale nie jest tak fajnie spasowana jak mówią. Jest niestety wyraźny luz i przez to całość wygląda dosyć tandetnie. Oprócz tego telefon się baaaardzo powiększa i przestaje dla mnie być wygodny (i tak już musiałem nieco nagiąc swoje kryteria wygody). Zostałem więc przy silikonowym kondonie. Jak ktoś chce, to mogę oddać za koszt wysyłki, bo u mnie leży i się kurzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafal Plut Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Aluminiowa ramka na metalowa ramkę telefonu to dopiero super pomysł... Przecież z góry wiadomo ze zasięgu nie będzie a jeśli będzie to słaby. Zresztą mi4 bez żadnej ramki ma problemy z zasięgiem czasem. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf7705 Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 A mówiłeś że zjada mi3 pod każdym względem Ja problemów z zasięgiem nie miałem a to jak by nie patrzeć, podstawowa sprawa dla telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 22, 2014 Author Share Posted September 22, 2014 Mi4 nie ma problemu z zasięgiem. Wysłane z MI4 W Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyleck Posted September 22, 2014 Share Posted September 22, 2014 Ja też nie zauważyłem żadnych problemów. Napewno jest lepiej niż na SGS3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yary Posted September 23, 2014 Share Posted September 23, 2014 @up zasięg na mi 4 jest lepszy niż na Galaxy Note II. na poprzedniku w pracy miałem problemy z 3G, po zmianie na mi4 czary mary i problemy znikły Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 MiFrame faktycznie jest źle dopasowany, są widoczne luzy i wygląda to tandetnie. Z założoną ramką jest słabszy zasięg Wi-Fi i GPS. Moja ramka wytrzymała miesiąc, wczoraj się połamała, ale ani trochę nie będę za nią tęsknił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal Sokolski Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 Moja ramka, z powyższych powodów, po pierwszej przymiarce zalega w szufladzie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyleck Posted October 5, 2014 Share Posted October 5, 2014 A moja po pierwszej przymiarce powędrowała do kolegi aQua, który w miesiąc zrobił z nią pożądek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted October 6, 2014 Share Posted October 6, 2014 Mam taki wynalazek na OnePlusa - jedno założenie i szuflada. Nawet nie dałem tego człowiekowi do telefonu jak ode mni ekupował. Nie jest to fajne, odradzam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Bujak Posted November 20, 2014 Share Posted November 20, 2014 Potwierdzam negatywne doświadczenia z miframe. Natomiast nie potwierdzam wpływu ramki na zasięg. Tu raczej bez zmian a jeżeli były to minimalne, nie mające wpływu na użytkowanie tel. Gdyby ktoś był zainteresowany czarną dla Mi4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szuwax Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 U mnie na odwrót. Ramka pasuje idealnie ale zasięg jest tragiczny. Przestałem jej używać bo musiałbym za każdym razem w domu ją sciągać, gdyż przez nią telefon w domu nie łapie sieci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mich4l05 Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Korzystam z ramki od wczoraj, nie zauważyłem problemów z zasięgiem, jest dobrze spasowana, nic się nie rusza/trzeszczy. Jedyny minus jaki zauważyłem, to to, że osłabia trochę sygnał BT, a konkretniej odbiór tego sygnału, i żeby odblokować tel za pomicą MiBand, muszę przysunąć telefon na ok 20-30cm do opaski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts