michals19s Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Jestem operatorem Play Witam dziś rano zauważyłem na swoim wyświetlaczu napis LTE, wyczytałem na necie że Plus od niedawna włączył usługę LTE dla Play. Pytanie dla osób korzystających z Play łączących się z równymi operatorami (plus.orange, T-Mobile? Jaka prędkość wam udostępniają operatorzy LTE, jak również jakie jest miejsce zamieszkania, duże miasto, mała miejscowość?? Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez michals19s
tpawel Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Prędkość LTE w roamingu Play zawsze będzie max 3 Mbps
michals19s Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Nie zależnie od urbanizacji??
filipO21 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Niezależnie. To ograniczone naniesione przez operatora sieci. Swoją drogą, u mnie, przy hotspocie WIFI z Mi6, pokazało dzisiaj na laptopie 55/7mb -> Play LTE Mi6 ma całkiem dobre anteny sieciowe Brak B20 nigdy nie był u mnie problemem gdybyś pytał
krupniok200 Opublikowano 31 Lipca 2018 Opublikowano 31 Lipca 2018 Katowice, LTE 1800MHz w sieci Plus, niestety mam wersje z chin i nie mam jak sprawdzić na LTE+ lub LTE 800MHz
Kmlqx Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 U mnie na najnowszym dev sofcie miui Polska telefon gubił sygnał sieci i ciągle zmieniał z lte na 3g i niżej. Po zmianie softu na stable od miui Polska problem zniknął.
Kamil Kupiec Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Która sieć obecnie ma najlepszy zasięg i prędkości lte?
fax93 Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 Ja nie narzekam, u siebie łapie LTE+
Nezumi Opublikowano 15 Września 2018 Opublikowano 15 Września 2018 2 godziny temu, Kamil Kupiec napisał: Która sieć obecnie ma najlepszy zasięg i prędkości lte? Według testów 1 jest T-mobile, 2 Play, 3 Plus+Orange, ale raczej każdy wie jak się rankingi mają do rzeczywistości... Sprawdź jakiego operatora nadajniki masz najbliżej siebie i tyle... 1 1
witek_77 Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 (edytowane) Orange jest podpięty większości swiatłem, a plus i play głównie radioliniami. Tutaj macie test z niedzieli z mojej wycieczki górskiej z Brennej na Równicę w Ustroniu (test robiony przy schronisku Równica), a drugi to z Olkusza (ten wolniejszy bo tylko 90mb hehe). Nie miałem żadnego LTE+ i szczerze nigdy go w orange nie widziałem, za to w Play i Plus miałem często i co z tego jak nigdy nie wyciągnąłem nawet połowy tej prędkości. Także ten podział na T-mobile i Orange po pół pewnej osoby z forum chyba nie bardzo działa Edytowane 20 Września 2018 przez witek_77
Nezumi Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 @witek_77 Temat jest o LTE w Mi6, po SS widać, że używasz WiFi, powiesz mi w takim razie jak to się ma do tematu? Co więcej, skąd wiesz na jakich pasmach siedzi modem/router, czy co tam używasz... Wypadałoby przynajmniej wkleić screen z panelu admina routera na jakich pasmach siedzi, bo takie wyniki na zwykłym LTE to uzyskasz raczej na jakimś totalnym wygwizdowie zaraz pod nadajnikiem. Także uzupełnij swój post o dane, które wymieniłem, byłoby miło, bo aktualnie są raczej niewiele warte. 1
tpawel Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 SS robił jak miał wifi włączone ale sam test był po LTE. Akurat właściciele mi6 nie powinni psioczyc na plusa. Jako jedyny z operatorów zapewnia im "wiejskie" LTE900,które ten telefon obsługuje. A to czy ma 100 czy 50Mbps to w telefonie dla 99% ludzi naprawdę nie ma znaczenia. 10-15 Mbps starcza do wszystkiego. No chyba że jakieś mega duże Gigowe pliki ktoś cały czas ściąga.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 4 godziny temu, tpawel napisał: SS robił jak miał wifi włączone ale sam test był po LTE Wolałbym potwierdzenie od samego autora, bo robiąc speedtest przez np modem podpięty pod bts orange w domu tez pokaże się orange LTE. No i 10-15? Do samego przeglądania sieci styka nawet i ~2mb o ile ping nie jest wywalony w kosmos
tpawel Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Do przeglądania neta może i starczy ale jakieś Video fhd przy porządnym bitrate już potrzebuje więcej, choć Faktycznie nie 15MbpsWysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka 1
galakty Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 Na YT 1080p30 potrzebuje 8 Mbps, 1080p60 już 12 Mbps. Dobrze że nie mamy ekranów 4K, bo tam już trzeba zapewnić transfer na poziomie 30-40 Mbps :d
witek_77 Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 (edytowane) 12 godzin temu, Nezumi napisał: Wolałbym potwierdzenie od samego autora, bo robiąc speedtest przez np modem podpięty pod bts orange w domu tez pokaże się orange LTE. No i 10-15? Do samego przeglądania sieci styka nawet i ~2mb o ile ping nie jest wywalony w kosmos @tpawel dobrze prawi. Testy były po LTE tak jak wcześniej opisałem to w moim poście więc czego nie rozumiesz ? to są screeny ekranu jak byłem w domu robione przy wifi. Ja jestem na światłowodzie z multimetro a orange nie ma takich uploadów na światle przy normalnych taryfach. Nie jestem maniakiem speedtesta co widać niżej, ale tak z głupa se z nudów puściłem i za każdym razem taki wynik, a wifi to wynik ORANGE który deklaruje 80mb/s po VDSLu Edytowane 21 Września 2018 przez witek_77
Nezumi Opublikowano 21 Września 2018 Opublikowano 21 Września 2018 2 godziny temu, witek_77 napisał: więc czego nie rozumiesz ? Chodzi jedynie o doprecyzowanie wypowiedzi, nic więcej. Wstawiasz post z wynikami, na których widać telefon podpięty pod WiFi, więc nie dziw się, że biorę Twoje wyniki z pewnym dystansem i proszę o doprecyzowanie...
Rekomendowane odpowiedzi