user_wiktor Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Cześć Dwa lata temu po zakupie telefonu odblokowałem botloader i wgrałem wersję : 5.1.1 LMY47V , Miui 8 by xiaomi.eu 6.7.14 (rozwojowa) Czasami telefon robi dziwne psikusy i chciałbym teraz wgrać wersje Global aby dostawać aktualizację przez Global. Domyślam się że już co niektórych nudzi odpowiadanie na podobne pytania ale niestety w kompendium nie ma jasno opisanej procedury aktualizacji jak w moim przypadku dlatego też proszę szanowne grono o pomoc. O ile dobrze zrozumiałem to powinien interesować mnie punkt IV INSTALACJA ROMU PRZEZ TWRP Czy rom który przedstawiam poniżej będzie prawidłowy i w wersji Global aby aktualizacje można było robić z poziomu systemu przez OTA ? Redmi 3 Pro MIUI: 8.3.22 Android: 5.1.1 ROM: HM3 KOD: ido Rozm.: 881M MD5: 12cfb535ca | BL: odblokowany | Data: 22/3/2018 Czy wgrać jakiś inny ROM ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 (edytowane) ROM który przedstawiłeś to najnowsze miuipolska/xiaomi.eu, nie global. Spróbuj je wgrać, wystarczy zwykła instalacja przez TWRP (jak chcesz to z wipe. jak nie to nie - nie musisz) Edytowane 25 Marca 2018 przez Orjon
user_wiktor Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 z tym że ten rom nie ma aktualizacji OTA prawda ? A który będzie lepszy, ten który podałem wcześniej czy ten: xiaomi.eu_multi_HM3SHM3X_V8.5.1.0.MALCNED_v8-6.0.zip -
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Jak nie? ma OTA. 8.3.22 jest nowszy o wiele od 8.5.1.0 - po prostu inna numeracja wersji beta i stable. Myślę że lepszy będzie ten nowszy - po co wgrywać jakiś staroć? chyba że na nowym są jakieś poważne problemy, ale takich jeszcze chyba na redmi 3 nie ma..
user_wiktor Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Opublikowano 25 Marca 2018 Operacja wykonana pomyślnie Dziękuje @Orjon za wsparcie Trwało to kilka minut i było jak to przeważnie bywa więcej strachu niż to warte. Aktualnie mam w swoim Redmi 3 Pro Miui 9.6 by xiaomi.eu - 8.3.22 (rozwojowa) . Zostało tylko poustawianie wszystkiego po swojemu czyli to co tygryski lubią najbardziej Niby stary a zupełnie nowy telefon 1
ahr Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Raz rom ido, raz rom land... Cegłą pachnie. Jak global to miflashem z pełnym wipe. Bez twrp, chyba się nie lubią za bardzo. 1
Rekomendowane odpowiedzi