LeBomB Opublikowano 14 Marca 2018 Opublikowano 14 Marca 2018 (edytowane) Czy coś jest nie tak, ze aktualizacje nie pokazują się automatycznie? Tzn. mam Androida 8.0 na Mi A1 i do tej pory jak były aktualizacje to pokazywał się komunikat, że aktualizacje dostępne, teraz nie i dziś mi przyszło do głowy, że przecież powinny być choćby lutowe poprawki bezpieczeństwa i okazuje się, że po ręcznym sprawdzeniu aktualizacji takowe są. Edytowane 14 Marca 2018 przez LeBomB
Moreee Opublikowano 15 Marca 2018 Opublikowano 15 Marca 2018 U mnie to samo właśnie pobieram nowe zabezpieczenia. Może gdzieś w ustawieniach da radę to automatycznie włączyć. Aczkolwiek dla mnie lepiej Nie lubię ogólnej automatyzacji na telefonach. Wolę sam regularnie aktualizować telefon i aplikacje w sklepie play. Dla mnie to zaleta a nie wada
LeBomB Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Opublikowano 15 Marca 2018 No dla mnie wada, bo to kolejna rzecz, o której dobrze by było pamiętać.
Moreee Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 Dla mnie jakiekolwiek opcje automatyczne to uświadamianie użytkownikowi, że sam nie potrafi Przyrównam to do wymiany filtru w samochodzie Sam się nie przypomina ale wymieniasz okresowo . Sprawdź telefon raz w miesiącu (aplikacja i soft) i masz po temacie. Automaty sprawdzają co jakiś okres różne update`y. Konsekwencją tego masz pochłanianie baterii. Ja dlatego wybrałem Mi A1 bo ma mało bajerów z których nie korzystam i mogę telefonu używać tak jak ja tego chcę a nie jak narzucają mi to automaty i soft. Poza tym nie każdy update jest dobry. Iphony się potrafią same zaktualizować - dla mnie wada bo każdy kolejny iOS na starsze modele zabija urządzenia. To samo tyczy się Androida. Im słabszy sprzęt tym bardziej trzeba uważać przy aktualizacjach Kolejny powód, żeby mieć nad tym kontrolę nie sądzisz? No chyba, że zmieniasz telefon co rok lub max 2 lata to nie ma tematu.
gawllo Opublikowano 16 Marca 2018 Opublikowano 16 Marca 2018 W zakładce opcje programistyczne jest podpunkt Automatyczne aktualizacje, sam też mam wyłączone w przypadku jak by coś z aktualizacją było nie tak. Zawsze aktualizuję kilka dni po "premierze" łatki.
Moreee Opublikowano 17 Marca 2018 Opublikowano 17 Marca 2018 On 3/16/2018 at 5:03 PM, gawllo said: W zakładce opcje programistyczne jest podpunkt Automatyczne aktualizacje, sam też mam wyłączone w przypadku jak by coś z aktualizacją było nie tak. Zawsze aktualizuję kilka dni po "premierze" łatki. I to jest najlepsze wyjście przykład - grudniowa aktualizacja do oreo vs styczniowa
Nezumi Opublikowano 25 Marca 2018 Opublikowano 25 Marca 2018 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi