Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy coś jest nie tak, ze aktualizacje nie pokazują się automatycznie? Tzn. mam Androida 8.0 na Mi A1 i do tej pory jak były aktualizacje to pokazywał się komunikat, że aktualizacje dostępne, teraz nie i dziś mi przyszło do głowy, że przecież powinny być choćby lutowe poprawki bezpieczeństwa i okazuje się, że po ręcznym sprawdzeniu aktualizacji takowe są.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano

U mnie to samo :) właśnie pobieram nowe zabezpieczenia. 

Może gdzieś w ustawieniach da radę to automatycznie włączyć. Aczkolwiek dla mnie lepiej :) Nie lubię ogólnej automatyzacji na telefonach. Wolę sam regularnie aktualizować telefon i aplikacje w sklepie play. 

Dla mnie to zaleta a nie wada :)

Opublikowano

Dla mnie jakiekolwiek opcje automatyczne to uświadamianie użytkownikowi, że sam nie potrafi ;) 
Przyrównam to do wymiany filtru w samochodzie :) Sam się nie przypomina ale wymieniasz okresowo .

Sprawdź telefon raz w miesiącu (aplikacja i soft) i masz po temacie.

Automaty sprawdzają co jakiś okres różne update`y. Konsekwencją tego masz pochłanianie baterii. 

Ja dlatego wybrałem Mi A1 bo ma mało bajerów z których nie korzystam i mogę telefonu używać tak jak ja tego chcę a nie jak narzucają mi to automaty i soft.

Poza tym nie każdy update jest dobry. Iphony się potrafią same zaktualizować - dla mnie wada bo każdy kolejny iOS na starsze modele zabija urządzenia. To samo tyczy się Androida. Im słabszy sprzęt tym bardziej trzeba uważać przy aktualizacjach :)

Kolejny powód, żeby mieć nad tym kontrolę nie sądzisz? :D No chyba, że zmieniasz telefon co rok lub max 2 lata to nie ma tematu. 

Opublikowano

W zakładce opcje programistyczne jest podpunkt Automatyczne aktualizacje, sam też mam wyłączone w przypadku jak by coś z aktualizacją było nie tak. Zawsze aktualizuję kilka dni po "premierze" łatki.

Opublikowano
On 3/16/2018 at 5:03 PM, gawllo said:

W zakładce opcje programistyczne jest podpunkt Automatyczne aktualizacje, sam też mam wyłączone w przypadku jak by coś z aktualizacją było nie tak. Zawsze aktualizuję kilka dni po "premierze" łatki.

I to jest najlepsze wyjście ;) przykład - grudniowa aktualizacja do oreo vs styczniowa :)

• mrosi odblokował(a) i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...