Tomasz Petrycki Posted March 1, 2018 Share Posted March 1, 2018 Kupiłem niedawno Redmi 5 Plus w Proline. Wszystko działa, ale niestety na Globalu. Czy ktoś już instalował na tym telefonie TWRP i MiuiPolska? Czy działa dobrze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Instalowałem xiaomi.eu w wersji stable i wszystko było ok. Użytkownik nie narzeka. Polecam https://androidfilehost.com/?fid=746010030569950598 Link to comment Share on other sites More sharing options...
amsteladam Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Sorki za lamerskie pytanie ale ma ten sam fon też z proline. Jaka jest różnica pomiędzy globalem a polską lokalizacją? tu i tu polski lengłicz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Jaka jest różnica pomiędzy globalem a polską lokalizacją?Our ROMs features (Whats not in Global):Based on China Stable / Weekly builds (except HMNote3SE)Enabled search gesture (swipe up) on the desktopEnabled MiDrive in File ExplorerAdded landscape mode for SMS appSunrise/Sunset in the weather appGoogle apps support integratedImporting theme from zhuti.xiaomi.com via ThemeManagerNo useless Chinese bloatware appsMore free RAM due to less background processesUnified flat style app icons for both system and 3rd party apps (eg. Play Store icon flat too, unlike official global MIUI)Advanced menu with color icons (not just text like in official MIUI releases)No any Chinese character under the full systemMi Video, Mi Music, Mi Radio, Mi Browser: No any useless Chinese contentNo possibility to re-lock bootloader accidentally with flash any xiaomi.eu releaseAdded real 27 languages translation made by Official MIUI Fansites and MIUI FansAdded EU T9 dialer supportAdded charging sound switchAdded Spell Checker switchAdded Screen-OFF animationOptimized GPS settings for EUOptimized Battery consumptionOptimized RAM consumptionAdded OIS auto-calibration for MI5Added 4k Video support for MI4C, MI4S, HMNote3Pro, HMNote3SE, HMNote4XAdded 3D Touch to MI5S 3GB RAM versionAdded GSMalphabet into SMS appAdded more icons grid layout 4x5, 4x6, 5x5, 5x6Added Toggles 5x3 layoutSafetyNet passed (Android Pay)Play Store CertifiedDeodexedAdded automated tasksAdded game speed boosterAdded erase module (magic elimination) to Gallery photo edit optionsFixed low volume sound via headphoneFixed Google assistant voice response issueAnd more, and more made by our 5 years MIUI mods experience. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanibymy Posted March 4, 2018 Share Posted March 4, 2018 Używam od paru dni i jestem zadowolony. Jedyny problem jaki zauważyłem to brak nagrywania tego co robię na telefonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morkant Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 (edited) Mam pytanie, ponieważ jestem nowy kupiłem xiaomii redmi 5 plus czy powyższy plik wystarczy pobrac przerzucic na telefon i zainstalowac by bylo EU bo mam global i nie obraca mi ekranu podczas pisania sms Edited May 12, 2018 by Morkant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Musisz mieć odblokowany bootloader i wgrane TWRP. Dopiero gdy masz TWRP, możesz wgrać xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 Co w przypadku jak zepsuje się telefon z odblokowanym bootloader i będzie trzeba go oddać do serwisu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 (edited) @majdan12 Odblokowane bootloadery nie sa przyjmowane na gwarancje? Tudziez rekojmie? /jesli to oficjalna dystrybucja/ Edited May 12, 2018 by Orjon Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 12, 2018 Share Posted May 12, 2018 6 minut temu, Orjon napisał: @majdan12 Odblokowane bootloadery nie sa przyjmowane na gwarancje? Tudziez rekojmie? /jesli to oficjalna dystrybucja/ Nie wiem. Chciałbym poznać prawdę bo ludzie różnie mówią a nie wiem jaka jest prawidłowa odpowiedź bo nie chciałbym aby serwis mi odrzucił gwarancje przez to że mam Xiaomi.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Wszystko zależy gdzie kupiłeś. Janusz z Allegro zrobi wszystko żeby się wymigać od realizacji gwarancji. Z tego co pamiętam to np Goldway nie robił problemów, nawet telefony z oficjalnej dystrybucji ABC DATA też mogą mieć odblokowany bootlader i nie anuluje to gwarancji . Pamiętam że to był ukłon w stronę twórców miuipolska bo to w większości im dystrybutor zawdzięcza taką popularność Xiaomi w PL https://miuipolska.pl/oficjalna-gwarancja-a-miuipolska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 @tpawel Ale to nadal jest informacja od MIUI Polska a Ja chciałbym mieć informacje ze strony producenta gdzie jest czarno na białym co mogę a czego nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 To jest info od abc data na stronie miuipolska. Poszukaj dobrze a znajdziesz w necie zrodlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 13, 2018 Share Posted May 13, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts