arturs1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Hej , Kilka dni temu kupiłem nowy MI A1 z PL (teoretycznie Polska dystrybucja ). Dziś telefon się wyłączył, i przez kilka minut nie byłem wstanie go włączyć. Po jakimś czasie telefon się włączył , bateria pokazała jakieś 80%. Jednak po kilku minutach od zablokowania telefon znowu był już wyłączony i nie dało się go włączyć (i tak w kółko). Po podłączeni do ładowarki problem nie występuje, ale jak tylko wypnę ładowarkę to telefon się wyłącz (bateria naładowana do 100% ) i nie da się go włączyć. Jak już go włączę to bateria pokazuje 50% , podpinam ładowarkę i po kilka sekundantach bateria jest znowu na 100%. INFO : Telefon kupiony z androidem 7 , problem nie wstępował. Wczoraj zrobiłem update do 8.0 Oreo Jakieś pomysły ?
abc00 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jakiego rodzaju pomysłów tu oczekujesz? - przywróć ustawienia fabryczne, wgraj na nowo Oreo lub wróć do poprzedniej wersji i zobacz czy w którymś z tych punktów problem zniknie. Podstawowe pytanie brzmi: co z gwarancją, bo może nie ma sensu w ogóle się bawić przy czymś takim.
Moreee Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Jak masz gwarancję to polecam oddać. Mój kupiony z alledrogo ale pewnie ściągany z Chin. Po aktualizacji do Oreo nie mam takich problemów.
NiX Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Witam forumowiczów! Proszę o pomoc bo już nie mam sił do tego telefonu. Również posiadam Xiaomi MI A1, już dwa razy był oddawany na gwarancję i rzekomo dwa razy naprawiany. Problem polega na tym, że telefon sam się wyłącza i włącza. Na początku było to raz dziennie a w kolejnych dniach nawet co godzinę!! Ktoś mi nawet polecał aby wymienić kartę sim na nową. Po wymianie był dzień spokoju i od nowa telefon zaczyna się resetować. Nie chcę go wysyłać 3 raz na gwarancję bo znowu będzie to trwało 2miesiące... Na telefonie zainstalowany jest android 8.0, stan aktualizacji zabezpieczeń 1 stycznia 2018. Co mogę zrobić? Instalować jakieś inne softy? Przywracałem już ustawienia systemowe i to nic nie dało. Czy to może być wina oprogramowania xiaomi i mam czekać na kolejne aktualizacje? Proszę o choćby nakierowanie mnie na rozwiązanie tego problemu.
Nezumi Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 @NiX jak naprawiany, jeżeli nie naprawiony? Baw się w custom, albo leć znowu na gwarancję... Przy 3 naprawach sklep powinien wymienić na nową sztukę...
NiX Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 Telefon wysyłałem do sklepu, w którym go kupiłem a sklep wysyła dalej do serwisu. Po 6 tygodniach sklep dostaje telefon z powrotem z informacją, że naprawiono (nie wiadomo jak) ten telefon. Ostatnio sklep trzymał telefon 5 dni specjalnie żeby sprawdzić czy się nie wyłącza. Ponoć było ok, po dwóch dniach telefon zaczął się wyłączać. Polecono mi zebym wymienił karte sim bo na ich działał ok. Wymieniłem kartę, dzień było ok i znowu. Teraz mi kazali nagrać jak telefon się resetuje bo nie wierzą w to, że coś jest nie tak. Tylko nie mogę sobie pozwolić aby jedna słuchawka leżała parę godzin na biurku a nad nią druga, która nagrywa przez parę godzin aby uchwycić moment resetu :/
Moreee Opublikowano 14 Lutego 2018 Opublikowano 14 Lutego 2018 To oddaj na rękojmię i żądaj zwrotu pieniędzy Pamiętaj tylko , żeby powołać się na wadę fabryczną. Na serwisie będą musieli dokonać ekspertyzy - czyli to oni będą musieli ślęczeć i patrzeć kiedy się resetuje
quakemis Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Kiedyś miałem redmi 3s.. telefon podobnie jak Twój się wyłaczał samoczynnie kilka razy dziennie. Wgrywanie nowych softów itp nie pomagało.. Ewidentnie była to wada sprzętowa, i co najlepsze uaktywniła się po kilku tygodniach od zakupu. Obecnie mam mi1a z Polskiej dystrybucji i muszę to przyznać że również z nim coś nie "halo", dotyk jakoś dziwnie działa. Mimo że w testerach nawet najmniejsze dotknięcie jest rejestrowane to operując w systemie już tak nie jest.. jest to mój 5 telefon ze stajni xiaomi, kolejnego już nie będzie..
NiX Opublikowano 15 Lutego 2018 Opublikowano 15 Lutego 2018 Przeglądałem zagraniczne fora i tam nasz problem jest dużo częściej spotykany. Ludzie też próbują różnych softów, resetują czujnik zbliżeniowy nad ekranem (niektórzy zauważyli, że telefon się resetuje podczas rozmów lub zaraz po ich zakończeniu). Wczoraj próbowałem też metody z aktualizacją android web view, ponieważ "ponoć" niektórym to pomogło. Może jest trochę lepiej bo telefon zresetował się dopiero pod koniec dzisiejszego dnia ale i tak nie jest to normalne zachowanie:/ Rodzice też mają xiaomi tylko redmi 4A i u nich nie ma żadnych problemów z tym. Czekam na to aż ktoś wpadnie na pomysł jak to naprawić lub wydadzą nową aktualizację. Jak nie to sprzedam to w końcu bo tylko szkoda nerwów. U mnie dotyk działa normalnie ale widziałem też tematy na forum w których wchodzi się do menu programisty i tam obniża "fajerwerki" androidowe
Moreee Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 Ja mam wersje kupioną na allegro (znaczy z Chin) i nie mam żadnych przypadłości. Dziwne te "polskie" sztuki bo to już któryś egzemplarz z dziwnymi historiami. Moim zdaniem to wina eksportowych sztuk. Walczcie z gwarancją w takich sytuacjach do skutku. Kombinowanie z oprogramowaniem moim zdaniem jest bezcelowe bo każdy by miał problemy jeśli to byłaby wina softa...
mariusz.ur Opublikowano 16 Lutego 2018 Opublikowano 16 Lutego 2018 (edytowane) Ale wiesz , że telefony Xiaomi są składane z różnych części ( różni dostawcy lcd , czujników , aparatów itp ) ? Już były takie aktualizacje , które nie działały na wszystkich telefonach danego modelu . Edytowane 16 Lutego 2018 przez mariusz.ur
Moreee Opublikowano 17 Lutego 2018 Opublikowano 17 Lutego 2018 Mam Xiaomi od Listopada Nie jestem aż tak w temacie. Nie zmienia to faktu, że takie akcje nie powinny mieć miejsca. Ja rozumiem cięcie kosztów ale nie po to Xiaomi walczyło tyle czasu o pozycję 4tej marki w Europie, żeby na "flagowym" urządzeniu z czystym androidem wykładać się na takich rzeczach....
NiX Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 Nie wgrywałem żadnego nowego softu bo też doszedłem do wniosku, że to nic nie da. W weekend udało się nagrać jak telefon sam się resetuje oraz jak nie można otworzyć żadnej aplikacji bo wyskakuje błąd "#nazwa programu# wciąż przestaje działać" i do wyboru zamknij aplikacje lub prześlij opinie. Dopiero po restarcie telefonu aplikacje działały poprawnie. Filmy wysłałem już do sklepu w którym kupowałem telefon. Jutro wysyłam tam telefon i trzeci raz będziemy walczyć z naprawą gwarancyjną... Dowiedziałem się, że naprawa przeprowadzana jest w autoryzowanym serwisie w Czechach. Jedno wiem na pewno, nigdy więcej Xiaomi! Telefon kupiony w październiku i od tego czasu używałem go niecałe dwa tygodnie i to z jakimi bólami. Jeszcze się patrzyło aby była polska dystrybucja a nie czasem z Chin....
majdan12 Opublikowano 18 Lutego 2018 Opublikowano 18 Lutego 2018 @NiX W jakim konkretnie sklepie kupiłeś Xiaomi Mi A1? Gdybyś go miał z Polskiej dystrybucji to nie czekałbyś tyle i naprawa była by realizowana w Polsce.
NiX Opublikowano 23 Lutego 2018 Opublikowano 23 Lutego 2018 A więc tak, po przesłaniu filmów do sklepu w którym zakupiłem telefon, sprzedawca w końcu uwierzył, że ten telefon jest zepsuty i się zlitował nade mną. Dziś odebrałem całkiem nowy egzemplarz tego samego telefonu a sklep będzie 3 raz reklamować stary telefon w serwisie i już sami wyjaśnią sobie ten trudny przypadek. Wielkie podziękowania dla sklepu, nie chcę tutaj podawać jego nazwy aby nie robić reklamy lub antyreklamy ale jak ktoś jest ciekawy to niech pisze na priv. Od dziś zaczynam testować nowy telefon, zobaczymy co z tego będzie. Aż strach aktulizować androida bo większa część tematów z resetowaniem tego telefonu opisuje, że problem pojawił się po wgraniu Oreo. Ehh zobaczymy.
Rekomendowane odpowiedzi