Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj zrobiłem test i wyszło mi tylko 114k punktów, czy to może być wina softu ? Załączam screen z informacjami o systemie. 

Screenshot_2017-12-30-11-45-41-904_com.android.settings.png

Opublikowano

Dlatego też założyłem wątek, czekam 72h na odblokowanie i spróbuję z wersją eu. Bateria też bez rewelacji trzyma. 

Opublikowano
Dnia 30.12.2017 o 11:47, pr00 napisał:

Witam. Dzisiaj zrobiłem test i wyszło mi tylko 114k punktów, czy to może być wina softu ? Załączam screen z informacjami o systemie.

Może jak robiłeś test to miałeś nagrzany telefon, u mnie gdy jest ciepły to wtedy wynik wychodzi o wiele niższy.

18 godzin temu, matt_berninger napisał:

Dziwne, ja na tym romie, wersja też 4gb, wynik ponad 170k

Jakim cudem masz 170k, najwięcej miałem 150k.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!
Niedawno stałem się posiadaczem tego telefonu (4/64GB) i zanim zabrałem się za zabawę z bootloaderem, kilka dni "przesiedziałem" na MIUI 8 Global stable.
Zrobiłem test Antutu i pozytywnie zaskoczył mnie wynik w granicach 152k punktów. Po przejsciu na MIUI 9 Polska wydajność ta spadła poniżej 110k punktów. 
Pytanie brzmi: Jakie wyniki udało się wam uzyskać na MIUI Polska? oraz jaki Kernel spośród dostępnych na XDA polecacie?

Opublikowano

"problem" (?) przewija się z tego co widziałem przy różnych modelach, a dla tego telefonu ktoś utworzył już taki wątek tylko w innym dziale, patrz tu:

Nie patrzyłem na cyfry i benchmarki, ale dla mnie na xiaomi.eu ten telefon i poszczególne części składowe działają dużo lepiej niż na Globalu - takie było moje pierwsze odczucie.

• Thanks 1
Opublikowano

Większość twierdzi, że wynik antutu to tylko puste cyferki. Posiadając RN3P mogę stwierdzić, że cyferki jednak mają jakieś znaczenie,  bo dość często, gdy się nudzę to robię testy i "testuję" kernele. A do RN3P wyszła kiedyś felerna aktualizacja, po której telefon się przycinał. Po tescie wyszło, że wydajność według antutu spadła dla tamtego przypadku z 80k do około 35k i jednak to nie suche cyferki, bo dało się to odczuć. 
W  przypadku Mi Note 2 spadek też był z około 153k do około 105k, ale wydaje mi się, że to nadal za wysoki wynik, aby było to odczywalne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Na global miui 8 miałem podobny wynik, jakieś 114k.

Po aktualizacji miui 9 global, robiłem przed chwilą test i wyszło 153k. 

Próbowałem powtórzyć test by zrobić screen i spadło o 30k. Nie wiem czym ten test się kierował za pierwszym wynikiem :P Może się zagrzał.

Edytowane przez MST
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...