Problemy techniczne
58 topics in this forum
-
- 1 reply
- 6k views
Mi note 2 zamókł mi w ulewie, wszystko działa oprócz wyświetlacza (dotyk działa). Potrzebuję screen po podpięciu do komputera i sciągnięciu belki z góry, aby więdzieć gdzie celować palcem w ikonę "ładowanie" po czym będzie można wybrać "przesył danych", też chciałbym screen. Chciałbym odzyskać dane z telefonu PS 1. Może wiadomo jak odinstlować aplikacje Bankowe PS 2. Może ktoś wie jak w tym wypadku wyświetlić obraz telefonu na pc Miui global 11
Last reply by kikizmora, -
-
- 7 replies
- 2.7k views
Witam, mam ogromny problem z moim Notem 2, a mianowicie z dnia na dzień po prostu telefon jakby umarł. Czarny ekran i nie reaguje na nic. Ani na przyciski, ani na ładowarkę... Pamiętam, że parę dni temu jak wyciągałem go z kieszeni ku mojemu zdziwieniu był wyłączony, ale udało się go załączyć i wszystko było ok, aż do dzisiaj... Płyta główna uwalona? Da się jakoś odzyskać z niego dane? Co robić w takiej sytuacji? Zostaje tylko jakiś serwis? Proszę o pomoc.
Last reply by Mintaa, -
- 0 replies
- 1.8k views
Witam serdecznie Od pewnego czasu miałem problem z grzejącym się i drenującym baterie Mi Note 2. Zdecydowałem się na ponowną instalacje Miui 11 lub Miui 10 . Po zainstalowaniu Miui na 1 oknie konfiguracji systemu wyskakuje taki komunikat "Find Device Storage Corrupted, Your Device is Unsafe Now" . Na kolejnych oknach jest logowanie do konta google po czym jest logowanie do konta Xiaomi i tu pojawia się kolejny problem. Nie można się zalogować do konta ani wybrać innej metody logowania. Pojawia się komunikat "nie udało się uzyskać statusu urządzenia xiaomi" . Po pominięciu logowania i przejściu przez kolejne etapy konfiguracji zauważyłem, że nie działa "wybudzenie t…
Last reply by Marcin0703, -
- 3 replies
- 1.9k views
Witam, mój Mi Note 2 po dwóch latach zaczol wariować z orginalna bateria, otwórz przestała trzymać jak kiedyś 1.5 dnia to teraz tylko pół dnia. Program accbaterii pokazuje jej zdrowie 2497/4070 mAh. Zamówiłem druga baterie z chin. Po kilku dniach i ładowaniach to samo i trzyma pół dnia. Ten sam program pokazuje 2308/4070 mAh. Kupiłem kolejną baterie z Polski która była ciut lepsza bo 2789/4070mAh. Przez pomyłkę z chin dostałem jeszcze kolejną baterie i to samo. Moje pytanie czy to wina telefonu czy podrobionych bateri.? Telefon jest w najnowszej wersji oprogramowania lecz i przed zmianą było tak samo. Robiłem też całkowite czyszczenie ale to bez zmian. Co może być nie tak…
Last reply by Sołtys, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam. mam problem jak w temacie. Gdy z kimś rozmawiam nie słychać mnie i muszę przełączać się na głośnomówiący :/ Za każdym razem pomaga przełożenie sim do innego slotu. Postawienie ROM od nowa pomogło na tydzień czasu. Męczę się z tym już ponad miesiąc. Ktoś borykał się z tym problemem i zna rozwiązanie ? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc. :)
Last reply by Varon23, -
- 0 replies
- 955 views
Witam. Mikrofon w zestawie słuchawkowym nagle przestał działać kilka dni temu. Słuchawki Xiaomi (te z podwójnymi przetwornikami - nie pamiętam nazwy modelu). Telefon ma ponad rok i przez ten czas wszystko było ok. Po prostu kilka dni temu zacząłem rozmowę i ja słyszałem rozmówcę, on mnie nie. MIUI Global 10.2.1.0 (od dłuższego czasu nie było żadnych aktualizacji). Słuchawki przetestowane - na innym telefonie działają jak trzeba. Ten sam telefon z innymi słuchawkami - mikrofon nie działa. Wypróbowałem sposoby które znalazłem na forach (wyłączenie OK Google, wyłączenie ulepszania dźwięku, wyczyszczenie cache, przydzielenie aplikacjom dostępu do mikrofonu, ode…
Last reply by ptor, -
- 1 reply
- 1.5k views
Witam, niedawno kupiłem telefon Xiaomi Mi note 2. Wszystko ładnie pięknie ale nie mogę zalogować się na nim na snapchat'a (na drugim telefonie mogę normalnie) wyskakuje mi komunikat "o nie twoje logowanie nie powieiodło się więc spróbuj później....." Czytałem o tym że niby telefon mógłbyć zrootowany lub mieć jakieś jakieś Xposed czy coś takiego (nie znam się). Sprawdzałem różnymi aplikacjami czy telefon jest zrootowany i każda twierdzi, że tak nie jest, resetowałem telefon nie pomogło. Więc kontrolnie pobrałem to co pisze każdy xposed uninstalled zrobiłem ładnie pięknie i nadal d*pa... Dodam, że telefon mam kilka godzin i jeszcze nie dostałem …
Last reply by abc00, -
- 1 reply
- 1k views
Cześć, Szukałam na forum takiego problemu, ale nie znalazłam (możliwe, że nie przeszukałam wszystkich możliwych wątków). Niestety mój Mi Note 2 ma rozlany wyświetlacz (80% to czerń, a od góry kolory tęczy) - dotyk i cała reszta działa. Nie wiem w jaki sposób odzyskać dane, bo po podłączeniu do kompa widzi urządzenie, ale nie wyświetla zawartości. Mi PC Suite natomiast pokazuje komunikat: "Connect your device via USB". Nigdy wcześniej nie podłączałam tel. pod kompa, bo jakoś nie miałam takiej potrzeby, dlatego też nie wiem co się wyświetla na wyświetlaczu w takiej sytuacji. Debugowania też z tego co pamiętam nie miałam aktywnego Na telewizor r…
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 747 views
Witam. Dwa dni temu bluetooth w moim note 2 przestał działać. Tak po prostu, nie było żadnej aktualizacji. Nie pokazuje żadnego innego urządzenia. Sprawdzałem w dwóch samochodach, z laptopem i innym telefonem.
Last reply by kubinj0, -
- 0 replies
- 840 views
Witam jesteś dumnym posiadaczem Mi Note 2 od okrągłego roku, nic z nim się nie działo wszystko było w porządku żadnych usterek technicznych a jak już to z mojej winy, bo grzebałem sobie w systemie. No to tak mój problem wygląda tak że od pewnego dnia w którym wstałem szkoleń telefon do ręki i na białym kolorze pokazują się mrugające paski różnego koloru od dołu ekranu do mnie więcej 1/3 wysokości. Co ciekawe pokazują się one gdy zwiększam jasność ekranu do wartości większej niż połowa, poniżej ten wartości nie występują. Nie znalazłem go ani nigdy mi się upadł dlatego naprawdę jestem bardzo ciekawy co się mogło z nim stać dodam że dotyk w tym miejscu dział w 100%. Urucham…
Last reply by Midio, -
- 0 replies
- 828 views
Witam, Gdy podłączę telefon do laptopa i przestawię w tryb przesyłania plików, mogę normalnie wejść na dysk wew. telefonu i utworzyć nowy folder. Jednak gdy chcę zmienić nazwę "Nowy folder" na inną to Eksplorator się zawiesza na amen i dopiero odpięcie telefonu od laptopa odwiesza system. W telefonie ten "Nowy folder" mogę normalnie zmienić nazwę a przez Windows zawsze się zawiesza. Kopiowanie plików itp działa ok.
Last reply by majko, -
- 0 replies
- 840 views
Witam. Mam problem z MI note 2 i nie wiem co począć. Otóż telefon kupiłem na Gearbest ponad rok temu. Dość intensyfnie go użytkuję i niedawno zauważyłem że bateria słabo trzyma. Apka od kondycji baterii wykazała że ma ona już niecałe 50% pojemności (1800 mAh). Zamówiłem na Aliexpress zamiennik i postanowiłem sam ją wymienić. Na YT sporo tutoriali jak sie do niej dobrać, mam hotair więc stwierdziłem że dam radę. Podczas rozbierania odkręciłem dolną część w której jest zamontowany glośnik, wibracja itp. Podczas wyciągania jej z miejsca w jakiś niezrozumiały dla mnie sposób zawadziłem tą częścią o jedną blaszkę stykowa na płytce od ładowania. I ta bl…
Last reply by dudu, -
- 1 reply
- 1.1k views
Witam, kupiłem Mi Note 2, niedawno. Nowy... Model dobrze ponad dwuletni, ale nadal o dobrych parametrach. Taki miałem zamysł. Coś co dwa lata temu za "tysiące" dziś za "setki"... Zwracam się z pytaniem do tych, którzy zapewne przez te dwa lata poznali ten model i jego bolączki na wylot. Mam mianowicie z nim takie problemy: - wywala google mapy - gubi łącze bluetooth z zestawem głośnomówiącym w samochodzie - czasami nawet wyłącza cały wyświetlacz (radio w samochodzie), czyli doprowadza do jakiegoś dziwnego samoresetu urządzenia samochodowego (tak, to na pewno za sprawą łącza z telefonem :)) - mam wrażenie, że częściej niż inne moje telefony gubi z…
Last reply by matt_berninger, -
- 1 reply
- 988 views
Witam. Po ostatniej aktualizacji do MIUI 10.2.1.0 przestały działać mapy google. Po wybraniu trasy zawieszają się. Może Ktoś tak miał i pomoże mi z tago wybrnąć? Inne nawigację działają.Nie wiem czy można wrócić do starszej wersji oprogramowania?
Last reply by MST, -
Witam wszystkich :) od jakiegoś czasu mam problem z moim mi note 2 a mianowicie nie chce się ładować telefon a jedynie jak go wyłączę to wtedy się laduje. Jak wyłączę podłączę ładowarkę i włączę to też się już ładuje.
Last reply by Błajaż, -
- 3 replies
- 2.4k views
Mam następujący problem. Po włączeniu hotspotu wyświetla błąd, jak na screenie. Urządzenie podłączone do hotspotu nie ma dostępu do Internetu.
Last reply by Nezumi, -
- 0 replies
- 1k views
W ustawieniach mam włączony tryb jednej ręki, jednak przesuwając palcem tryb się nie włącza, Czy u Was też tak jest? Czy w wersji 10 tryb jednej ręki nie działa?
Last reply by atom, -
- 2 replies
- 1.1k views
Witam, od paru miesięcy mam problem z odbieraniem emali. wcześniej poczta na tych ustawieniach dziaiała normalnie, nie wiem czy po jakiejś aktualizacji ściąganie emili przestało działać. Jeżei wykasuję adres email i wpiszę go ponownie to jednorazowo schodzą mi emaile na skrzynkę po czym ponownie przestają działać.
Last reply by Jacojaco, -
- 0 replies
- 1.3k views
Cześć, Od pewnego czasu korzystam z Google Assistanta, który działa z telefonem prawie całkiem dobrze, no ale prawie... Nie działa mianowicie funkcja odblokowania głosem po wypowiedzeniu frazy "Ok, Google". Po wypowiedzeniu tych słów ekran się wybudza i pokazuje przyciski do ręcznego wprowadzenia kodu. Czy wie ktoś jak dodać możliwość odblokowania tej funkcji w Mi Note 2 bez wgrywania custom romów? System: MIUI Global Stable 10.0.1.0 OADMIFH, Android 8.0
Last reply by kamil9, -
- 0 replies
- 1k views
ROM Miui Polska Zrobiłem sobie paczkę, która dodaje blokadę reklam i podmienia nazwę Mi Note 2 na galaxy s7, po to by móc widzieć więcej aplikacji w google play. Jak choćby Max Payne, który jest niedostępny dla tego telefonu , a chodzi świetnie. Po wgraniu wystarczy wyczyścić pamięć apki sklepu i restart. Problem po zmianie nazwy jest taki, że czytnik przestaje się zachowywać jak HOME po dotknięciu, tylko coś ala ENTER. Jak przywrócę oryginalne wpisy "kopia" to problem znika W sumie to nie wiem gdzie ten post umieścić, by był skutecznie rozpatrzony. run_program("/sbin/sh", "-c", "sed -i 's:ro.product.model=.*:ro.product.model=SM-G930F:' /system/…
Last reply by MST, -
- 2 replies
- 1.2k views
Witam. Mam ogromny problem z baterią. Jak kupiłem telefon działał mi spokojnie około 1.5 dnia. Po nie całym roku działał około 12h przy małym uzytkowaniu rozumiem że przez zurzucie baterii itd. Ale około tygodnia temu z dnia na dzień co się stało i telefon na pełnej baterii wytrzymuje max 4h. Nawet trzymając go w kieszeni i nie używając grzeje się i ciągnie baterie jak szalony... Kasowałem zainstalowane wcześniej aplikacje bo myślałem że to ich wina. Niestety nic nie pomogło. Próbowałem blokować zurzucie aplikacjami dalej nic po za spowolnieniem urządzenia.
Last reply by matt_berninger, -
- 0 replies
- 1.1k views
Pewnie nikt nie będzie wiedział o co chodzi... no ale spróbuję bo już nie wiem co robić. Przez kilka miesięcy wszystko było dobrze. Zainstalowałem ostatnią aktualizację, przez jeden dzień wszystko było dobrze. Aż tu nagle... przestał działać klawisz do cofania. I najlepsze jest to, że tu na pewno nie chodzi o to, że ten przycisk się zepsuł. Nie - bo on działa. Z tym, że nie da się nim cofać. Przywróciłem telefon do ustawień fabrycznych, ale nic to nie dało. Skąd wiem, że ten przycisk działa (w sensie, że nie jest to usterka fizyczna przycisku)? 1) Jak przytrzymam go chwilę, to zamyka się aplikacja (bo tak ustawiłem w opcjach). 2) po zamianie stronami p…
Last reply by szwondel, -
- 0 replies
- 1k views
Koledzy mam problem z moim Mi Note 2 z najnowszym ROMem Xiaomi.EU, problem miałem również już wcześniej. Chodzi o to ze jak dzwonie do kogoś to mi telefon wyłącza dzwonki, które zostają wyłączone po zakończeniu rozmowy. Więc jak ktoś do mnie dzwoni, lub dostaje SMSa nie mam powiadomienia dźwiękowego. Pomimo iż widać komunikat (po rozłączeniu połączenia) ze dźwięki będą słyszalne, dalej nie są. Ktoś wie jak to wyłączyć?
Last reply by Lector, -
- 0 replies
- 984 views
Witam serdecznie. Korzystając z opcji hotspot 'telefon jako modem' Mi Note 2 nie nalicza zużycia 'Przenośne punkty dostępu'. Pokazuje użycie poza kablem USB takie jak YT FB itd. Po rozwinięciu paska powiadomień widać, że liczy ten hotspot tylko nie zabiera z pakietu danych, a potrzebuje tego, ponieważ korzystam z internetu na kartę. Zdjęcia w załączniku. Pozdrawiam.
Last reply by olek123olek, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam. Od dwóch tygodni jestem w Berlinie i od pierwszego dnia nie mam połączenia z internetem w roamingu. W opcjach internet jest uruchomiony, roaming też, nic nie jest zablokowane. Predzej, podczas pobytu za granicą nie miałem żadnych problemów. Na innych romach (np. LineageOs) internet działa. Wczoraj instalowałem MIUI 10 (8.8.23) Global i po instalacji miałem internet w roamingu, dzisiaj mam ten sam problem (to samo na MIUI Polska). W powiadomieniach mam taką informację jak na zdjęciu. Jak mogę uruchomić roaming i dlaczego nie działa.
Last reply by bialyikar,