penetratore Posted December 25, 2017 Share Posted December 25, 2017 (edited) Cześć Czy ktoś z naszego forum ogarnia to co się dzieje na XDA (bo na stronę hunami to już totalnie nie czaje bo po chińsku) w temacie rom-ów? Tzn czy instalował : - [ROM]PACEficator Project. STOCKfied ROM 1.3.5 Installer 1.2 Multilanguage(2017/12/03) - [ROM] PACEfied AmazFit | Huami AmazFit / Xiaomi AmazFit PACE | rel 34 | 1.2.48 dev - co się opłaca? - jakie są różnice? - który ma najwięcej opcji (np sterowanie muzą na telefonie, wł/wył urządzeń z Mi Home .. etc ) - czy bezpieczenie jest zbrać się za to mając 1.3.5f ? Pozdrawiam Edited December 25, 2017 by penetratore Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Z polskim to tylko PACEfied, tylko oni mają zgodę na wykorzystanie tłumaczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted December 26, 2017 Author Share Posted December 26, 2017 Ogólnie język polski mnie średnio interesuje. Bardziej inne kwestie .. czy można bezpiecznie instalować? .. jak z użytkowaniem? jak działają te dodatkowe funkcje .. itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Jeśli język polski cię średnio interesuje to zostań na oryginalnym rom-ie. "Czy można bezpiecznie instalować?" Nie bardzo wiem o jakie kwestie pytasz. Generalnie by zainstalować custom ROM należy odblokować bootloader - siedzisz na tyle długo na forum że wiesz z czym to się wiąże. "Jak z użytkowaniem?" Osobiście używam PF i wszystko działa, bateria trzyma od ładowania do ładowania. Wszystkie funkcje dostępne w naszym regionie działają, sterowanie muzyką i mi Home również. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to proponuję poczytać, ten smartwatch jest już tak długo na rynku że bez problemu znajdziesz interesujące cię informacje. Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalmichna Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Mam Amazfit w wersji International od niedawna. Chciałbym zrobić język PL. Z tego co już przeczytałem, polecana jest wersja PACEfied. Mam instrukcję dostępną tutaj: https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install W pkt. 1 należy pobrać plik Zip. Wiecie o jaki plik chodzi? Zarejestrowałem się na stronie ale nie ma linka dalej nie ma. Z góry będę wdzięczny za instrukcję jak to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 @michalmichna na forum xiaomifans znajdziesz odpowiedni poradnik. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted December 29, 2017 Author Share Posted December 29, 2017 Dnia 12/27/2017 o 15:11, Axon napisał: Jeśli język polski cię średnio interesuje to zostań na oryginalnym rom-ie. "Czy można bezpiecznie instalować?" Nie bardzo wiem o jakie kwestie pytasz. Generalnie by zainstalować custom ROM należy odblokować bootloader - siedzisz na tyle długo na forum że wiesz z czym to się wiąże. "Jak z użytkowaniem?" Osobiście używam PF i wszystko działa, bateria trzyma od ładowania do ładowania. Wszystkie funkcje dostępne w naszym regionie działają, sterowanie muzyką i mi Home również. Jeśli chcesz wiedzieć więcej to proponuję poczytać, ten smartwatch jest już tak długo na rynku że bez problemu znajdziesz interesujące cię informacje. 1. Z tym wgrywanie to bywa różnie .. Miałem już cztery telefony z Xiaomi i raz jest prosto a innym razem pod górę .. Czytam różne fora i momentami jest taki szum informacji że wysiadam. Wnioskując z twojego wpisu zakładam że nie ma problemu. 2. "sterowanie muzyką" - tą na zegarku czy tą z telefonu .. Na stock-u u mnie działa sterowanie muzyką wgraną na zegarek. NIe widziałem opcji sterowanie z zegarka muzą na telefonie. Widziałem MOD do tego ale czy na PF można sterować to i to? 3. Mi Home nie ma na stock-u wiec jak najbardziej jestem zainteresowany przejściem 4. Na YT widziałme prezentacje Rel29 i widziałem opcje TV remote . Prawda to ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 @penetratore nw jak z sterowaniem muzyką z systemowym odtwarzaczem bo nie mam muzyki na telefonie ale raczej działa. Na 100% działa jak masz klienta do YT na wyłączonym wyświetlaczu (OgYoutube). Można pauzować, sterować głośnością a gdy masz playlistę to zmieniać na poprzedni/następny utwór. Pilot TV działa ponoć z jakimś włącznikiem od Xiaomi, smartTV nie znajduje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 29, 2017 Share Posted December 29, 2017 @penetratore Ad1. Jeśli wszystko robisz zgodnie z instrukcjami i czytasz ze zrozumieniem to nie ma problemów (na innym forum jest nawet instalator stworzony przez @Lector służący do wgrywania rom-u itp) Ad2. możesz sterować muzyką odtwarzaną z telefonu, nawet z youtube czy np z aplikacji muzyka play. Ad3.Mi Home działa (poszukaj na forum, wstawiałem gdzieś info jak to uruchomić). Ad4.Pilot działa tylko z TV od xiaomi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted January 1, 2018 Author Share Posted January 1, 2018 5. Czy PF poprawnie współpracuje z mod-ami np. Watchdroid 6. Czy BT i Wi-fi cały czas są włączone na PF? Można je wyłączyć? na zasadzie tap to enable/disable? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted January 2, 2018 Share Posted January 2, 2018 (edited) 5. Z watchdroid tak, a o reszcie proponuje poczytać. 6. BT i WIFI- Jest tak jak na oryginale. Edited January 2, 2018 by Axon Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted January 3, 2018 Author Share Posted January 3, 2018 Ostatnie pytanko 7. Czy ktoś wie czy można jakoś w PF albo innej modyfikacji ustawić tak a HR sensor mierzył tentno np co godzine albo co 30 min ..? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts