Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak w Waszych słuchawkach, ale od nowości mam z tym problem. Oglądałem wiele filmów na YT i nie zauważyłem, żeby filmy nagrywane przez Mi3 miały tę przypadłość co moja słuchawka. Dźwięk jest jakbym nagrywał puszką od coli, przez dwa swetry i ręcznik. Najlepszy będzie przykład:

https://www.youtube.com/watch?v=t-1_m8wzlw0

Jakość obrazu - igła. Jakość dźwięku - padaka. 

Też tak macie?

Edit:

Grzebiąc dalej, podmieniałem także aplikacje. Zarówno aparat google, jak i aparat z One+ nagrywają tak samo słabo. Co dziwniejsze, nagrywanie na dyktafon jest "petarda". Pięknie podkreśla wysokie i niskie tony i co najważniejsze - nagrywa w stereo. Wideo niezależnie od aparatu - zawsze w mono. 

Jest to widać problem wybitnie softowy. Mam tygodniową wersję 4.7.18

Edit2:

Widać tylko ja zwracam uwagę na problem nagrywania filmów. Samodzielnie temat ogarnąłem. Na przyszłość - problem z dziwnym nagrywaniem dźwięku pojawia się przy aktualizacji na polski rom tygodniowy. Po przywróceniu ustawień fabrycznych i powrocie na rom v5 w wersji stable - problem zniknął. Dla pewności wrzuciłem raz jeszcze 4.7.18 - i ponownie wrócił. Więc Panowie Developerzy - coś jest na rzeczy. Może nikt inny nie doświadczył tej przypadłości, jednak mnie osobiście to przeszkadzało. 

Edytowane przez soki
Opublikowano

Nie wiem jak w Waszych słuchawkach, ale od nowości mam z tym problem. Oglądałem wiele filmów na YT i nie zauważyłem, żeby filmy nagrywane przez Mi3 miały tę przypadłość co moja słuchawka. Dźwięk jest jakbym nagrywał puszką od coli, przez dwa swetry i ręcznik. Najlepszy będzie przykład:

Jakość obrazu - igła. Jakość dźwięku - padaka. 

Też tak macie?

Edit:

Grzebiąc dalej, podmieniałem także aplikacje. Zarówno aparat google, jak i aparat z One+ nagrywają tak samo słabo. Co dziwniejsze, nagrywanie na dyktafon jest "petarda". Pięknie podkreśla wysokie i niskie tony i co najważniejsze - nagrywa w stereo. Wideo niezależnie od aparatu - zawsze w mono. 

Jest to widać problem wybitnie softowy. Mam tygodniową wersję 4.7.18

Edit2:

Widać tylko ja zwracam uwagę na problem nagrywania filmów. Samodzielnie temat ogarnąłem. Na przyszłość - problem z dziwnym nagrywaniem dźwięku pojawia się przy aktualizacji na polski rom tygodniowy. Po przywróceniu ustawień fabrycznych i powrocie na rom v5 w wersji stable - problem zniknął. Dla pewności wrzuciłem raz jeszcze 4.7.18 - i ponownie wrócił. Więc Panowie Developerzy - coś jest na rzeczy. Może nikt inny nie doświadczył tej przypadłości, jednak mnie osobiście to przeszkadzało. 

Hej, miałem to  samo na ostatniej wersji. Dzwiek studni jak nic. Powrót na STABLE i wszystko z dzwiekiem ok. Ze stabilnoscią Wideo u ciebie jest ok, nie masz efektu falowania jak szybko poruszasz urzadzeniem? 

Opublikowano

Hejka kolego mam dokładnie taki sam problem. Nagrania od poczatku a mam fona od maja i aktualizację pobieram co tydzień maja tak samo zrabany dźwięk.

Opublikowano

No i po aktualizacji na stabilną 21 mamy to samo co w devach.

Powrót na 18tkę bez wipe'a skutkuje crashem aparatu przy próbie złapania focusa, czy wejście w ustawienia.

Prawdopodobnie odpowiada za to funkcja redukcji szumów w filmach (szkoda że nie można jej wyłączyć). Fakt, że mi3 nagrywa dość zaszumiony materiał, ale to kwestia czułych mikrofonów. Próby redukcji totalnie uwalają jakość dźwięku nagrania video.

Tutaj pytanie do mądrzejszych. Czy jest opcja powrotu z v21 na v18 bez potrzeby wipe'a. Bo próba przejścia z recovery na system 2 powoduje wysypywanie się na aparacie. 

Opublikowano

Ja na 18 zrobiłem przywracanie systemu (długo wisiał na wipe data 98%), już myślałem, że się zawiesił na amen. Ale poszło i teraz wszystko działa.

Opublikowano

Ja na 18 zrobiłem przywracanie systemu (długo wisiał na wipe data 98%), już myślałem, że się zawiesił na amen. Ale poszło i teraz wszystko działa.

Hej,

To w koncu w jakiej wersji STable jest dobry dzwiek przy nagrywaniu VIDEO?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś rozwiązał ten problem z kiepskim dźwiękiem przy nagrywaniu? Wyżej jest mowa że w v18 stable jest ok. Czy można v18 wgrać na v23?

Opublikowano

Na V6 jest duża poprawa w nagrywany dźwięku. Może jeszcze nie jest idealnie, ale nie jest też źle źle.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem posiadaczem MI3 dopiero od tygodnia i jeszcze poznaje jego możliwości ale tak jak u niektórych posiadaczy jestem zwiedziony słaba jakość dźwięku w nagranych filmach czy dyktafonie. Dodam że jestem laikiem jeżeli chodzi o jakieś modyfikacje systemowe także po otrzymaniu telefonu wgrałem MIUI z językiem polskim wersja stabile 23. W jaki sposób mogę poprawić jakoś nagrywanego dźwięku? Dodam że dziś z zona nagrywalismy film ona ze swojego Huawei Ascend P7,ja z mojego MI3 no i jakość dźwięku w Huawei jest znaczenie lepsza.... :'(

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Oscar
Opublikowano (edytowane)

Dźwięk jest jakbym nagrywał puszką od coli, przez dwa swetry i ręcznik. Najlepszy będzie przykład:

Mam pytanie – czy nagranie o złej jakości dźwięku (takie jak to w linku powyżej) różni się od nagrania na innej wersji ROM-u (w którym dźwięk jest OK ) widocznymi parametrami dźwięku? (typ kompresji, bitrate, kHz itd.)? Można to wygodnie sprawdzić łatwo programem: http://mediaarea.net/pl/MediaInfo

Czy też raczej jest różnica w jakości pomimo identycznych parametrów ścieżki audio w plikach .mp4?

Edytowane przez latet
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...