mini21 Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Cześć. Nie wiem czy to dobry dział, ale liczę na pomoc. Chyba już się zdecydowałem na zakup - problem w tym, że nie wiem teraz u kogo... Trochę poczytałem o sprzedawcach z allegro i mam lekką obawę. Czy macie kogoś sprawdzonego i pewnego - tak żeby w pudełku był odtwarzacz w wersji euro czy tam global a nie chiński, żeby zasilacz był oryginalny a nie jakiś zamiennik itp.
milenium17 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 Oryginał jest np od chińczyków z GearBest za 66 $ Original Xiaomi Mi TV Box kupiłem ja + kilku moich kolegów, wtyczka EU
mini21 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 A z Pl nic? Sprzedawcy często piszą o dystrybucji europejskiej (czy nternational) i trochę zaczynam się gubić. Myślałem o zamówieniu z GB ale trochę martwię się co w przypadku jakiś problemów i ewentualnie konieczności naprawy gwarancyjnej.
ghost12 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 https://www.x-kom.pl/p/347157-odtwarzacz-multimedialny-xiaomi-mi-box-4k.html Polska dystrybucja, polska gwarancja.
CebulowyJanusz Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 2 godziny temu, mini21 napisał: A z Pl nic? Sprzedawcy często piszą o dystrybucji europejskiej (czy nternational) i trochę zaczynam się gubić. Myślałem o zamówieniu z GB ale trochę martwię się co w przypadku jakiś problemów i ewentualnie konieczności naprawy gwarancyjnej. Bierz z Banggooda, jakość obsługi to niebo a ziemia względem gearbesta
mini21 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Dzięki. Tylko tak jak mówię - boję się o gwarancję... Orientujecie się jak to ewentualnie wygląda? Co mnie zaciekawiło - bangood ma wysyłkę z EU lub UK - czyli nie ma się co martwić o cło?
CebulowyJanusz Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) 23 minuty temu, mini21 napisał: Dzięki. Tylko tak jak mówię - boję się o gwarancję... Orientujecie się jak to ewentualnie wygląda? Co mnie zaciekawiło - bangood ma wysyłkę z EU lub UK - czyli nie ma się co martwić o cło? Wysyłka PDM z azji via państwo UE, obniża ryzyko vatu (niby nie do 0, chociaż ani razu nie został mi naliczony, nawet za zakupy 1000 zł +) W praktyce b. szybka wysyłka Edytowane 7 Listopada 2017 przez CebulowyJanusz
mini21 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Czyli to że napisali EU nie oznacza wcale że wysyłają z EU? To już głupi jestem totalnie. Czyli loteria z cłem dalej pozostaje (a przy moim szczęściu na bank trafi). Na razie myślałem o Proline bo sprzedawca u którego chciałem wcześniej kupić PL-GSM właśnie podwyższył cenę o 30 zł, więc niech się .... Co do Bangood'a - poczekam do soboty, ciekawe czy cena się jakoś zmieni - na razie widzę, że wszystko poszło w górę i to nieźle, więc może w sobotę ceny wrócą do normalności.
abc00 Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Poczytaj forum..., na przykładzie GB - mają swoje magazyny w EU ale ciężko znaleźć coś fajnego, mają też Priority Line i to najfajniejsza (dla mnie) z opcji dostawy - zebrane zamówienia zbiorczo trafiają do UK i stamtąd już rozwozi DPD. I myśl bo tego nigdy za wiele. Do tego teraz naprawdę warto porównywać ceny bo często zwyczajnie lepiej brać coś w Polsce, a różnica w cenach jest nieduża. Edytowane 7 Listopada 2017 przez abc00
mini21 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Dzięki. Zdecydowałem się jednak że kupię z PL. Dziś po rozmowie z przedstawicielem DHL'u odnośnie oclenia przesyłem stwierdzam, że to zbyt duża loteria. Kupiłem na allegro, wyniosło mnie to 319 zł - w najgorszym wypadku, jak się z nim mocno nie polubię to zawsze będę mógł go jeszcze zwrócić.
CebulowyJanusz Opublikowano 7 Listopada 2017 Opublikowano 7 Listopada 2017 51 minut temu, mini21 napisał: Dzięki. Zdecydowałem się jednak że kupię z PL. Dziś po rozmowie z przedstawicielem DHL'u odnośnie oclenia przesyłem stwierdzam, że to zbyt duża loteria. Kupiłem na allegro, wyniosło mnie to 319 zł - w najgorszym wypadku, jak się z nim mocno nie polubię to zawsze będę mógł go jeszcze zwrócić. wałkujesz temat jakbyś co najmniej mi mixa 2 kupował wszystko masz już podane na tacy
mini21 Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Opublikowano 7 Listopada 2017 Nie, Mi mix 2 nie... Myślałem o scooterze A tak serio - wiesz, nie lubię niedomówień... Wszędzie czytam "do 22 euro nie ma podatku" a to gucio prawda - ale spoko, już Was nie męczę pytaniami. Jeszcze szybkie pytanie... Jaki zasilacz otrzymaliście w zestawie? Z "naszą" wtyczką czy przejściówką? Oglądałem filmiki i tam była normalnie "nasza" wtyczka a otrzymałem zasilacz z wejściem UK i ciekaw jestem czy to oryginalny zasilacz i czy to ma jakieś znaczenie (oczywiście w opisie aukcji nie było o tym mowy).
Rekomendowane odpowiedzi