Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Nie wiem czy to dobry dział, ale liczę na pomoc.

Chyba już się zdecydowałem na zakup - problem w tym, że nie wiem teraz u kogo...

Trochę poczytałem o sprzedawcach z allegro i mam lekką obawę.

Czy macie kogoś sprawdzonego i pewnego - tak żeby w pudełku był odtwarzacz w wersji euro czy tam global a nie chiński, żeby zasilacz był oryginalny a nie jakiś zamiennik itp.

Opublikowano

A z Pl nic?

Sprzedawcy często piszą o dystrybucji europejskiej (czy nternational) i trochę zaczynam się gubić.

Myślałem o zamówieniu z GB ale trochę martwię się co w przypadku jakiś problemów i ewentualnie konieczności naprawy gwarancyjnej.

Opublikowano
2 godziny temu, mini21 napisał:

A z Pl nic?

Sprzedawcy często piszą o dystrybucji europejskiej (czy nternational) i trochę zaczynam się gubić.

Myślałem o zamówieniu z GB ale trochę martwię się co w przypadku jakiś problemów i ewentualnie konieczności naprawy gwarancyjnej.

Bierz z Banggooda, jakość obsługi to niebo a ziemia względem gearbesta

Opublikowano

Dzięki.

Tylko tak jak mówię - boję się o gwarancję...

Orientujecie się jak to ewentualnie wygląda?

Co mnie zaciekawiło - bangood ma wysyłkę z EU lub UK - czyli nie ma się co martwić o cło?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, mini21 napisał:

Dzięki.

Tylko tak jak mówię - boję się o gwarancję...

Orientujecie się jak to ewentualnie wygląda?

Co mnie zaciekawiło - bangood ma wysyłkę z EU lub UK - czyli nie ma się co martwić o cło?

Wysyłka PDM z azji via państwo UE, obniża ryzyko vatu (niby nie do 0, chociaż ani razu nie został mi naliczony, nawet za zakupy 1000 zł +) W praktyce b. szybka wysyłka

Edytowane przez CebulowyJanusz
Opublikowano

Czyli to że napisali EU nie oznacza wcale że wysyłają z EU?

To już głupi jestem totalnie.

Czyli loteria z cłem dalej pozostaje (a przy moim szczęściu na bank trafi).

Na razie myślałem o Proline bo sprzedawca u którego chciałem wcześniej kupić PL-GSM właśnie podwyższył cenę o 30 zł, więc niech się ....

Co do Bangood'a - poczekam do soboty, ciekawe czy cena się jakoś zmieni - na razie widzę, że wszystko poszło w górę i to nieźle, więc może w sobotę ceny wrócą do normalności.

Opublikowano (edytowane)

Poczytaj forum..., na przykładzie GB - mają swoje magazyny w EU ale ciężko znaleźć coś fajnego, mają też Priority Line i to najfajniejsza (dla mnie) z opcji dostawy - zebrane zamówienia zbiorczo trafiają do UK i stamtąd już rozwozi DPD. I myśl bo tego nigdy za wiele.

Do tego teraz naprawdę warto porównywać ceny bo często zwyczajnie lepiej brać coś w Polsce, a różnica w cenach jest nieduża. 

Edytowane przez abc00
Opublikowano

Dzięki.

Zdecydowałem się jednak że kupię z PL.

Dziś po rozmowie z przedstawicielem DHL'u odnośnie oclenia przesyłem stwierdzam, że to zbyt duża loteria.

Kupiłem na allegro, wyniosło mnie to 319 zł - w najgorszym wypadku, jak się z nim mocno nie polubię to zawsze będę mógł go jeszcze zwrócić.

Opublikowano
51 minut temu, mini21 napisał:

Dzięki.

Zdecydowałem się jednak że kupię z PL.

Dziś po rozmowie z przedstawicielem DHL'u odnośnie oclenia przesyłem stwierdzam, że to zbyt duża loteria.

Kupiłem na allegro, wyniosło mnie to 319 zł - w najgorszym wypadku, jak się z nim mocno nie polubię to zawsze będę mógł go jeszcze zwrócić.

wałkujesz temat jakbyś co najmniej mi mixa 2 kupował ;)  wszystko masz już podane na tacy

Opublikowano

Nie, Mi mix 2 nie... Myślałem o scooterze :D

A tak serio - wiesz, nie lubię niedomówień...

Wszędzie czytam "do 22 euro nie ma podatku" a to gucio prawda - ale spoko, już Was nie męczę pytaniami.

Jeszcze szybkie pytanie...

Jaki zasilacz otrzymaliście w zestawie?

Z "naszą" wtyczką czy przejściówką?

Oglądałem filmiki i tam była normalnie "nasza" wtyczka a otrzymałem zasilacz z wejściem UK i ciekaw jestem czy to oryginalny zasilacz i czy to ma jakieś znaczenie (oczywiście w opisie aukcji nie było o tym mowy).

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...