Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Mam problem ponieważ próbowałem zainstalować miui polska przez twrp. Niby wszystko szło zgrabnie itp ale po ciśnięciu wipe caches i reboot system telefon wyłączył się i nie reaguje kompletnie na nic. Nie mogę nawet odpalić fastboota. Jestem zupełnie skołowany. Wszystkie poradniki jakie znalazłem wymagają odpalenia fastboota ale ja nawet nie mogę tego odpalić. Za wszelką pomoc i rady wielkie dzięki i pozdrawiam! Co mogę dodać to to że gdy podłącze go do komputera i przytrzymam power button to słychać charakterystyczny dźwięk że coś podpiąłem pod kompa a potem że odłączyłem, ale komputer nie widzi telefonu.

Edytowane przez Slowickas
Opublikowano

Niestety 0 reakcji. Dioda nie reaguje na żadne przyciski czy ładowanie. Chyba pozostało mi oddać go do serwisu i mieć nadzieje, że dużo nie wezmą. Jedyną rzeczą podtrzymującą moją nadzieję to to że w jakiśkolwiek sposób komputer wie że go podpinam.

Opublikowano

Jeśli masz choć minimalne zdolności manualne to możesz spróbować zrobić tzw. kabel usb deep flash. Albo też kupić taki kabel. Ułatwia on wejście w tryb edl. Może to pomoże.

Opublikowano

Też o nim czytałem, no ale niestety ze względu na brak czasu spowodowanym studiami i pracą nie chce poświęcać go na coś czego nie jestem pewny że wypali, ale mimo wszystko dzięki wielkie za próbę pomocy.

Opublikowano

witam, mam problem z uruchomieniem telefonu

po właczeniu (bez karty sim) i ustawieniu języka , regionu,wifi, nagle pojawił mi się czarny ekran i nic nie działa.

Po ponownym uruchomieniu wyświetla sie komunikat :

Aplikacja Ustawienia przestała działać ( wysłać zgłoszenie błędu w celu analizy) 

Po potwierdzeniu zgłoszenia ekran robi sie ciemny ale tak jakby telefon był nadal włączony .

Co jest grane .20171110_175836.thumb.jpg.93b85d805d31b3dd2f5ea8757f416d95.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, loboxp napisał:
witam, mam problem z uruchomieniem telefonu

Reflash telefonu pomoze :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez mrosi
Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo
Opublikowano
18 godzin temu, adiif1 napisał:

Na stronie miuipolska masz caly poradnik :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki  pomogło wszystko działa.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Telefon miał jakieś 30-40% baterii i leżał sobie na biurku. Gdy za godzinę próbowałem coś sprawdzić - patrze telefon wyłączony. Podłączyłem ładowarkę i nic nawet dioda się nie zapaliła. Zostawiłem na noc - nic. Nie dało się go w żaden sposób włączyć i nie reagował na ładowanie. Jakby coś się w nim zjarało - przy czym wygląda idealnie. Telefon mam 3 miesiące.

Opublikowano
1 minutę temu, piskor napisał:

Na początek sprawdź inną, sprawdzoną, działającą ładowarkę.

Jak nie pomoże to serwis

sprawdziłem od Samsunga A5 2017.

I od razu pisze trzymałem przycisk głośności i przycisk włączenia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Telefon zakupiony w listopadzie. Pierwsze problemy techniczne po pierwszej aktualizacji miui 9.1. Telefon nagle sie wylaczyl, po podlaczeniu do PC załapał i zrobiłem reboota, w sobotę problem pojawił się po raz drugi, zrobilem calkowite recovery, telefon reagował na vol-/vol+ + power button. Kiedy zrobiłem recovery od razu zaktualizowałem na 9.3. 

Dziś kompletnie nie mogę zrobić nic. Tel nie reaguje na połączenie z PC, miflash itd. Po prostu uceglony. Co moge zrobić??? Z góry dzięki za pomoc.

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...