bartekffw Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Witam. Co polecacie z Xiaomi. Co ważne od najważniejszych 1. B20, na wiosce u mnie tylko takie LTE chodzi 2. Aparat, robię sporo zdjęć i jakość musi być przyzwoita. 3. Bateria, żeby dzień użytkowania wytrzymała.
1 abc00 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Najgorsze jest takie niezdecydowanie, nikt przecież za Ciebie nie wybierze i nie zdecyduje, ale będziesz ciągnął tematy, zamiast zwyczajnie samemu się zastanowić. Nie ma jednej właściwiej odpowiedzi na twoje pytanie "czy jest sens pchać się w B20" - uświadom to sobie, nikt tego nie wymyślił bez powodu, a świat zarówno jeśli chodzi o technologie, jak i chociażby łatwość przemieszczenia bardzo posunął się do przodu. Dziś nie używasz LTE, jutro czy za tydzień zaczniesz, bo w sumie czego by tego nie robić gdy np. masz od swojego pracodawcy firmówkę z niezłym pakietem, który tak czy siak jest opłacony (przykład); podobnie z lokalizacją - dziś siedzisz wygodnie w domu, a jutro czy za tydzień jesteś już gdzieś indziej... Odwracając problem, chcesz przyoszczędzić na nowym telefonie, nie pakuj się w "B20" :> Wpisz "B20" w Google - masz w wynikach "tabletowo", "wykop", "gizchina" - to w zupełności wystarczy żeby sobie wyklarować jakąś opinię i podjąć męską decyzję. Szukania niestety nikt Cię nie nauczy, ale to równie proste - przeglądasz tematy w tym dziale, przeglądasz portfolio Xiaomi (i innych), na forum praktycznie do każdego modelu znajdziesz tematy dotyczący ich codziennego użytkowania z masą wpisów i one są najlepsze + najbardziej wartościowe, chociaż też do wszystkich opinii warto podchodzić z dystansem. Po czymś takim naprawdę łatwo coś sobie wybrać, a już na pewno ograniczyć wybór do jakiś konkretnych modeli.
0 abc00 Opublikowano 25 Października 2017 Opublikowano 25 Października 2017 Czytałeś inne tematy w tej sekcji forum? Masz coś na oku czy totalna loteria? Pod te kryteria podchodzi większość z modeli...
0 bartekffw Opublikowano 25 Października 2017 Autor Opublikowano 25 Października 2017 Model który byłby idealny to Mi6 (aparat f1, 8 ois) gdyby był b20.
0 PurpleHaze Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) 11 godzin temu, abc00 napisał: Pod te kryteria podchodzi większość z modeli... Pod te kryteria nie podchodzi zaden z modeli xiaomi Moze na upartego mi5x/mi 1a - tam aparat jest bardzo sredni. Redmi ktore maja obsluge b20 maja kiepskie aparaty Seria mi z dobrymi aparatami nie ma z kolei B20. Jak sie nie obrocisz d*pa zawsze z tylu Edytowane 26 Października 2017 przez PurpleHaze 2 1
0 tpawel Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Mi mix2 Nie widziałem widełek cenowych więc się łapie Wysłane z Le Pro 3
0 PurpleHaze Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 19 minut temu, tpawel napisał: Mi mix2 Nie widziałem widełek cenowych więc się łapie Wysłane z Le Pro 3 O kurde o tym nie pomyslalem, ale tak szczerze jakie foto robia te mixy? Cos ala mi6? I co to za le pro 3, co to ma znaczyc psze Pana?!?
0 tpawel Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 O kurde o tym nie pomyslalem, ale tak szczerze jakie foto robia te mixy? Cos ala mi6? I co to za le pro 3, co to ma znaczyc psze Pana?!? Niby jest lepiej niż na mi mix1, ale chyba to nie poziom mi6. Generalnie do fotek, z Chińczyków najlepiej jakiegoś Huawei/Honor.Le Pro 3 od wczoraj u mnie. Zobaczę czy zostanie na dłużej Wysłane z Le Pro 3 1
0 bartekffw Opublikowano 26 Października 2017 Autor Opublikowano 26 Października 2017 Coś wiadomo może czy szykują się nowe modele np. Mi6 z b20 może w nowym roku, ktoś coś słyszał?
0 Acid Opublikowano 26 Października 2017 Opublikowano 26 Października 2017 Nie będzie niczego takiego. Wysłane z MI6
0 topol Opublikowano 6 Stycznia 2018 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Podepnę się z pytaniem, minimum 5", B20 i dobry akumulator do 1500zł. Co polecacie?
0 tpawel Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Nie mają na 100%Wysłane z Le Pro 3
0 szczwany Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 To ja mam pytanie. Skoro podobno szukać nie umiem albo podpadłem komuś. A tematów na stronie nie ma bo wszystkie pewnie w koszu. Telefon ok.1400zl. Niekoniecznie Xiaomi. Bateria ok.1,5dnia. W miare dobry aparat. Niby się łapie mi6 czy oneplus... Chodzi głównie o to - czy jest sens pchać się w B20 skoro LTE nigdy nie używam... Ważne żeby mieć wszędzie zasięg by wysyłać SMS-y czy zadzwonić. Skoro b20 działa na wsiach, to czy sygnał będę odbierał ale bez LTE? Jak to działa? (Tego pytania tu nie znalazłem)
0 szczwany Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Pytanie skierowałem w konkretnym kierunku. Dostałem jedynie odpowiedzi w stylu ,,Pasmo na którym działa LTE". Dlatego się zastanawiam, czy B20 to tylko internet czy również lepszy zasięg jeśli chodzi o sygnał do dzwonienia czy smsów. Jeśli B20 znaczenie polepszy zasięg dla połączeń komórkowych, no to się nie zastanawiam tylko biorę coś z B20. Oszczędzać nie zamierzam jeśli o to chodzi. Dlaczego nie używam internetu LTE? W samochodzie mam modem od szefa, a w telefonie używam 3G tylko do fejsa i przeglądarki. LTE za dużo mi baterii zjada. Wiem już że mi6 nie ma B20 i miało nie będzie. Szkoda, wybór optymalny. Zostaje mi jeszcze LG G6 jako fajna opcja Albo czekać na mi7
0 abc00 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Opublikowano 21 Stycznia 2018 @szczwany http://www.orange.pl/kid,4002400661,id,4004890470,article.html https://www.tabletowo.pl/2017/12/30/wifi-calling-i-volte-co-to-jest-i-z-czym-sie-je/ https://miuipolska.pl/forum/topic/17539-czy-działa-u-nas-volte/ Ludzie z tego co widać korzystają z mi6 i sobie go chwalą pomimo braku B20 czy jack'a, inna sprawa, że narobili multum niby różnych modeli, a w każdym znajdziesz jakieś "ale". Z tym nowym mi7 osobiście nie wiązałbym jakiś większych nadziei.
0 MD13 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Do tego mi7 będzie na początku drogie ( podatek od nowości) i sensowna cenę uzyska pod koniec tego roku. Chyba ,że się na cenę nie patrzy to oki. Ale za 1400zł to na pewno mi7 nie kupisz przez najbliższe 8 miechów.
0 tpawel Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 @MD13 pamiętaj że dolar juz 3,40 i dalej spadaWysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
0 MD13 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 2 godziny temu, tpawel napisał: @MD13 pamiętaj że dolar juz 3,40 i dalej spada Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka Oki. A wiesz co będzie za 3 miechy albo za 5 czy 8 miechów z dolarem? Bo ja nie. Wszystko zależy czy trzymasz się sztywno ceny., czy chcesz czekać i zobaczyć co będzie z cenami, czy potrzebujesz fona na już.Tak czy siak i tak mi7 na dzień dobry nie będzie w cenie 1400zł. Nie stawiał bym na to. I patrząc na mi5 czy mi6 to przez kolejne miesiące cena się trzymała. Opieramy się na prawdopodobieństwie. A z dolarem to jest różnie. Nik nie wiek jak ci z góry zdecydują o kursie.
Pytanie
bartekffw
Witam.
Co polecacie z Xiaomi. Co ważne od najważniejszych 1. B20, na wiosce u mnie tylko takie LTE chodzi 2. Aparat, robię sporo zdjęć i jakość musi być przyzwoita. 3. Bateria, żeby dzień użytkowania wytrzymała.
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi