piotrino Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Witam ponownie, mam pytanie dotyczące odblokowania bootloadera... Jakbym zgubił telefon , to ktoś kto się zna ma możliwość odblokowania telefonu mimo blokady fingerprint i hasłem..? Druga sprawa to przy zablokowanym bootloaderze też ma taką możliwość odblokowania zablokowanego telefonu ?? Ewentualnie może zrobić przywrocenie tel (przez przyciski) do ustawien fabrycznych ....
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 Przy odblokowanym bl złodziej może usunąć blokadę albo wgrać inny rom, ale musi to być coś bez MIUI bo przy MIUI, nawet przy zablokowanym bootloaderze, jeśli byłeś zalogowany na konto Xiaomi to nawet ustawienia fabryczne nie dadzą nic, telefon będzie pamiętać przypisane konto i przy połączeniu z netem pojawi się komunikat że konto zostało zablokowane i trzeba wpisać hasło.tapnięte z Redmi 4a
piotrino Opublikowano 22 Października 2017 Autor Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Orjon napisał: Przy odblokowanym bl złodziej może usunąć blokadę albo wgrać inny rom, ale musi to być coś bez MIUI bo przy MIUI, nawet przy zablokowanym bootloaderze, jeśli byłeś zalogowany na konto Xiaomi to nawet ustawienia fabryczne nie dadzą nic, telefon będzie pamiętać przypisane konto i przy połączeniu z netem pojawi się komunikat że konto zostało zablokowane i trzeba wpisać hasło. tapnięte z Redmi 4a To muszę być cały czas zalogowany do konta xiaomi, czy nie? Dzięki za info. Ostatnie pytanie, mam zgodę na odblokowanie bootloadera. Czy mam jakiś czas na to , żeby odblokować telefon? czy moge obojętnie kiedy go odblokować.... ? Edytowane 22 Października 2017 przez piotrino
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 (edytowane) Do konta Xiaomi logujesz się przy pierwszym uruchomieniu telefonu, a dalej już samo zapamiętuje jakie konto jest przypisane. Zgodę masz ważną cały czas. Zdarzało się czasami, że niektórym wygasała, ale to były rzadkie przypadki. Jedyne dwa ograniczenia to fakt, że 1. po dodaniu konta w opcjach programistycznych musisz czekać 72 godziny by telefon odblokować (choć to nie zawsze tak działa, przypadek sprzed chwili - forumowiczowi udało się odblokować Redmi 4A w pół godziny po dodaniu tam konta), 2. możesz na jednym koncie odblokować telefon raz na 30 dni, czyli jak np. będziesz chciał koledze użyczyć konta to musisz sprawdzić, czy upłynął już miesiąc od odblokowania Twojego telefonu. Edytowane 22 Października 2017 przez Orjon
abc00 Opublikowano 22 Października 2017 Opublikowano 22 Października 2017 2 godziny temu, piotrino napisał: Jakbym zgubił telefon , to ktoś kto się zna ma możliwość odblokowania telefonu mimo blokady fingerprint i hasłem..? W sumie to się nie trzeba aż tak bardzo znać, wklep w Google "android bypass lock screen" i jazda, metod jest kilka tak samo jak wersji androida...
tymi12 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 kolega ma redmi 4x, bootloader zablokowany, nie ma konta xiaomi ani konta google ustawionego. po właczeniu telefonu od razu ustawił wzór tzw. pattern oraz fingerprint do odblokowania telefonu. niestety wzór zapomniał, a fingerprint nie działa. jak zrobić reset telefonu bez odblokowanego bootloadera? bez TWRP? bez konta xiaomi?
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Jak masz tel z kabelkiem po wciśnięciu wszystkich 3 przycisków albo vol+ i power (w sensie przytrzymaniu, aż do wibracji i restartu) to musisz skorzystać z chińskiego MiPCSuite - http://zhushou.xiaomi.com - instalujesz, podpinasz do kompa w tym trybie i w zależności od tego czy masz menu z 3 czy 4 opcjami wybierasz opcje drugą albo trzecia. Telefon się zrestartuje. Jak masz menu z 3 opcjami to wybierasz druga. tapnięte z Redmi 4a
tymi12 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 " w zależności od tego czy masz menu z 3 czy 4 opcjami wybierasz opcje drugą albo trzecia " - tego fragmentu nie zrozumiałem za bardzo...
fred Opublikowano 14 Stycznia 2018 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Ja zrozumiałem, że przedostatnią. 1 1
tymi12 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 te menu z opcjami to w telefonie czy w tym programie? nie każdy jest biegły w tych tematach. czy istnieje możliwość że telefon się uwali na amen? 1
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Jak masz na telefonie to w telefonie, jeśli na telefonie masz tel z kabelkiem to na komputerze.Teoretycznie może, ale nie powinien.tapnięte z Redmi 4a
tymi12 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Dziękuję "Orjon", telefon odblokowany, kolega szczęśliwy 1
mrosi Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi