Skocz do zawartości

Inne konto Mi przypisane do nowego telefonu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Kupiłem Xiaomi Mi6 ze sklepu Gearbest. Wczoraj przyszedł do mnie telefon i cały szczęśliwy go włączyłem. Po wstępnej konfiguracji wyskoczyła prośba o podanie hasła do konta, które jest przypisane do telefonu (Tis phone is associated with existing Mi account). Napisałem maile i do Xiaomi (w ilości sztuk 3) oraz utworzyłem ticket na stronie Gearbest-u. Nie ma odzewu ani z jednej, ani z drugiej strony. Widziałem, że ktoś na forum miał taki problem z Mi5S i udało się odblokować. Jakieś pomysły? Nie chciałbym go odsyłać do Chin :/ 

Pozdrawiam

Edytowane przez bagieta
Opublikowano

Ale kuponik był fajny do telefonu i tanio wyszło nie? No to masz... ;) 

Pisz do GB niech podają dane do konta, albo odsyłaj. Dopóki telefon jest przypisany do innego konta to nie widzę sensu w jego używaniu (chyba, że masz odblokowany BL).

Opublikowano
Jak mam to zrobić, skoro telefon ma zablokowany bootloader?
Miflash pozwala wgrać rom global/china stable lub dev, takze BL nie ma w tym przypadku znaczenia

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
47 minut temu, kade napisał:

takze BL nie ma w tym przypadku znaczenia

Musisz się jeszcze podszkolić, zablokowany bootlader nie da wgrać softu czy to przez miflash, czy przez jakąkolwiek inną metodę :) Jedyną metodą jest EDL tak jak napisał @Orjon

Opublikowano
Musisz się jeszcze podszkolić, zablokowany bootlader nie da wgrać softu czy to przez miflash, czy przez jakąkolwiek inną metodę  Jedyną metodą jest EDL tak jak napisał [mention=29619]Orjon[/mention]
No to nie wiedziałem u mnie przeszło z telefonem z GB gdzie BL był zhakowany.

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

MiFlashem można wgrać soft oficjalny, próbowałem, China dev przynajmniej wchodzi bez problemu. Zawsze też można użyć MiPCSutie... Temat wałkowany tylko w tym tygodniu chyba z 7 razy...

Co do GB, to powodzenia, teraz się z nimi bujaj... Ten sklep to jest jakiś mało śmieszny żart...

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...