bagieta Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Cześć. Kupiłem Xiaomi Mi6 ze sklepu Gearbest. Wczoraj przyszedł do mnie telefon i cały szczęśliwy go włączyłem. Po wstępnej konfiguracji wyskoczyła prośba o podanie hasła do konta, które jest przypisane do telefonu (Tis phone is associated with existing Mi account). Napisałem maile i do Xiaomi (w ilości sztuk 3) oraz utworzyłem ticket na stronie Gearbest-u. Nie ma odzewu ani z jednej, ani z drugiej strony. Widziałem, że ktoś na forum miał taki problem z Mi5S i udało się odblokować. Jakieś pomysły? Nie chciałbym go odsyłać do Chin :/ Pozdrawiam Edytowane 19 Października 2017 przez bagieta
galakty Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Ale kuponik był fajny do telefonu i tanio wyszło nie? No to masz... Pisz do GB niech podają dane do konta, albo odsyłaj. Dopóki telefon jest przypisany do innego konta to nie widzę sensu w jego używaniu (chyba, że masz odblokowany BL).
bagieta Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Bootloader zablokowany, sprawdzałem przez fastboot. Czytałem, że podobno tak się czasami dzieje, po wgrywaniu software'u albo po hard resecie.
galakty Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Zrób MiFlasha, jeśli to problem softu (tak czy siak po GB trzeba zrobić miflash) to po wgraniu systemu na czysto nie będzie żadnego konta i zalogujesz się na swoje, proste.
bagieta Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Jak mam to zrobić, skoro telefon ma zablokowany bootloader?
kade Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Jak mam to zrobić, skoro telefon ma zablokowany bootloader?Miflash pozwala wgrać rom global/china stable lub dev, takze BL nie ma w tym przypadku znaczeniaWysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 No ale jakoś musi wejść w EDL, nie? Skoro ma zablokowany to nie może inaczej flashowac bo przez Fastboot nie pójdzie.Spróbuj tego sposobu by wejść w EDL a potem spróbuj flashowac soft przez Miflash.tapnięte z Redmi 4a
kamillm Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 47 minut temu, kade napisał: takze BL nie ma w tym przypadku znaczenia Musisz się jeszcze podszkolić, zablokowany bootlader nie da wgrać softu czy to przez miflash, czy przez jakąkolwiek inną metodę Jedyną metodą jest EDL tak jak napisał @Orjon
kade Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Musisz się jeszcze podszkolić, zablokowany bootlader nie da wgrać softu czy to przez miflash, czy przez jakąkolwiek inną metodę Jedyną metodą jest EDL tak jak napisał [mention=29619]Orjon[/mention]No to nie wiedziałem u mnie przeszło z telefonem z GB gdzie BL był zhakowany. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
kamillm Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Przed chwilą, kade napisał: gdzie BL był zhakowany. Czyli miałeś odblokowany bootlader, dlatego poszło
Nezumi Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 MiFlashem można wgrać soft oficjalny, próbowałem, China dev przynajmniej wchodzi bez problemu. Zawsze też można użyć MiPCSutie... Temat wałkowany tylko w tym tygodniu chyba z 7 razy... Co do GB, to powodzenia, teraz się z nimi bujaj... Ten sklep to jest jakiś mało śmieszny żart... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi