Lex Luthor Posted January 7, 2018 Share Posted January 7, 2018 [mention=12755]Lex Luthor[/mention] Spoiler Ja telefon używałem przez 20 dni w maju 2016 i sprzedałem a w październiku tego roku odkupiłem telefon i nie było żadnych skaz na wyświetlaczu jak go kupiłem ale teraz mam 8 kropek oraz jedną długą i jak nie myślisz o tym to można używać telefonu bez problemu ale mnie osobiście takie coś wkurza że telefon używany jak trzeba a problemy są. Kropki mam w okolicy prawego dolnego rogu. Te kropki wyglądają jakby coś napierało na wyświetlacz ale tak nie jest. Telefon odkupiłem bo była dobra cena a trzymam go dla DAC i aparatu który w tej cenie jest jak najbardziej ok. Jak nie będę mógł patrzeć na wyświetlacz to pożegnam się z Mi Note i będzie szkoda trochę. Mam dokładnie jak ty. Staram się nie zauważać, ale jak widzę to ciśnienie mi skacze. Ja mam dwa takie duszki po obu stronach wyświetlacza na dole. Pojawiło się to po ponad roku użytkowania.Sorki za offtop, ale to jedyny, żyjący temat o Virgo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 @Lex Luthor Spoiler Wkurzające takie skazy wyświetlacza ale mówi się trudno i żyje się dalej. Miałem dziś zainstalować MoKee ale po kilku godzinnych testach Linux na PC mam dość za zabawę dalej więc zostawię sobie to na przyszły tydzień bo mało możliwe że przed pójściem do pracy zainstaluje MoKee. @lg4xhd Jak MoKee obecnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 (edited) Aktualizuje sobie raz na tydzień (no chyba ze jest jakiś wpis dot. Virgo to częściej), cały czas używam i działa bez problemów, bez restartów i z działającą rotacją Jedynie z tym AFWallem+ problem po tej zmianie SELinux na restrykcyjny. Może on próbuje zmieniać pliki systemowe, czego ten tryb nie za bardzo dopuszcza. Ale są podobne apki nie wymagające roota więc problemu nie ma Mi root w sumie nie potrzebny aż tak. A w razie czego wiem, że jest Dzisiaj w sumie już 16 stycznia. Nowe MIUI miało wczoraj wyjść i nadal cisza...czyżby całkowicie zapomnieli już o Virgo?@Lex Luthor miałeś może OTA z nowym MIUI ? Edited January 16, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 (edited) Na en.miui.com ktoś wrzucił rozmowę z hinduskim supportem Xiaomi i wyszło, że mają jakieś poważne problemy z ROM M9G stable. Wszystkie telefony czekające w kolejce mają otrzymać aktualizację do końca miesiąca LOL. China stable 9.2 już jest - przynajmniej niektórzy dostali już update. Niestety, ale Xiaomi się zapętliło i muszą w końcu zmienić politykę aktualizacji i podziału softów na Global/China i Dev/Stable. Uśmiercenie starych modeli na Miui 9 nie rozwiąże, imho, problemu, bo w tym roku wyjdzie znów spora ilość nowych telefonów. Btw, jak już będę zmieniał soft to wpierw chyba spróbuję ruskiego portu z Mi4. Edited January 16, 2018 by Lex Luthor Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 ale ten porty chyba nie ma PL języka. Może ktoś wie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 usnkreal wrzucił w temacie, że w przyszłości będzie język polski. Kiedy? Nie wiem, nie pytam, nerwowy się wydaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 (edited) 1 godzinę temu, Lex Luthor napisał: usnkreal wrzucił w temacie, że w przyszłości będzie język polski. Kiedy? Nie wiem, nie pytam, nerwowy się wydaje no i proszę http://en.miui.com/thread-1263555-1-1.html ciekawe jak z rotacją na tym systemie. Edited January 16, 2018 by lg4xhd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Zapytałem się, to się wkurzył i narzucał developerom Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 ups ja też zapytałem o to, to go teraz wkurzyliśmy razem, heh:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 Ciekaw jestem o ile odstaje aparat i dzwięk na MoKee względem MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 Cześć. Muzyki z telefonu słucham od przypadku do przypadku więc nie mam w tym temacie za wiele do powiedzenia. Natomiast jakość zdjęć na Mokre jest trochę gorsza ale do przeżycia. Ja często mam problem z tym , że aparat nie łapie płynnie ostrości i często muszę mocno przesunąć tel w inną stronę aby znowu podjąć próbę ustawienia ostrości. Po kliku tygodniach użytkowania muszę stwierdzić , że powoli brakuje mi MIUI :(. Bardzo ciekawi mnie ten rosyjski port...pewnie niedługo przetestuje. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 Dla części Malezji jest już dostępny global stable Miui 9.2.3.0 MXEMIEK Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 17, 2018 Share Posted January 17, 2018 19 godzin temu, edass napisał: Cześć. Muzyki z telefonu słucham od przypadku do przypadku więc nie mam w tym temacie za wiele do powiedzenia. Natomiast jakość zdjęć na Mokre jest trochę gorsza ale do przeżycia. Ja często mam problem z tym , że aparat nie łapie płynnie ostrości i często muszę mocno przesunąć tel w inną stronę aby znowu podjąć próbę ustawienia ostrości. Po kliku tygodniach użytkowania muszę stwierdzić , że powoli brakuje mi MIUI :(. Bardzo ciekawi mnie ten rosyjski port...pewnie niedługo przetestuje. Pozdrawiam Z ostrością to u mnie i na MIUI był problem - także to raczej nei jest wina MoKee. Fakt faktem MIUI o wiele lepiej wyglądało i mam wrażenie, ciut płynniejsze animacje posiadało. Z tym, że MIUI nowego już nie ma. A z portami to rożnie bywa. Gdybyś zainstalował jednak ten port, to mógłbyś jakiś "review" napisać o nim? Byłoby bardzo miło Właśnie dostałem odpowiedź od Deva z MoKee. Wprowadził dzisiaj fix na źle działające iptables z AFWall+ changeloglog z dzisiaj: Cytat Project: kernel/xiaomi/virgo • GuaiYiHu - cancro: arm: defconfig: Reenable some net configs Także widać na razie nasz telefon wciąż żywy i aktualizowany, dzięki tej osobie Piwo mu dać I nowe MoKee po południu brać Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 17, 2018 Author Share Posted January 17, 2018 Jutro mam wolne to może już dziś pobawie się MoKee choć jakość dzwięku i aparat mają duże znaczenie dla mnie w tym przypadku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Potwierdzam, w najnowszej wersji MoKee apki root działają bez problemów jak to było przed styczniem Czyli naprawili problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2018 Author Share Posted January 18, 2018 @lg4xhd Widziałeś jakąś aplikacje na custom rom virgo która obsługuje naświetlanie do 32 sekund? Ja tego czasem używałem a w MIUI to tylko widziałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2018 Author Share Posted January 18, 2018 Miałem już usuwać LOS 15.1 ale coś mi mówiło żeby sprawdzić en.miui.com i było warto bo jest nowsza wersja z 16 stycznia, może naprawili problem z instalacją aplikacji choć podejrzewam że to problem przez wersje Android. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2018 Author Share Posted January 18, 2018 lineage-15.1-20180116-UNOFFICIAL-virgo.zip gorzej działa niż wersja z połowy grudnia...idę na MoKee albo zostanę na MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) 1 godzinę temu, majdan12 napisał: lineage-15.1-20180116-UNOFFICIAL-virgo.zip gorzej działa niż wersja z połowy grudnia...idę na MoKee albo zostanę na MIUI. Lineage to każda wersja miała jakiś problem, zrezygnowałem. MoKee do 5 stycznia też byo całkiem ok. Po wprowadzeniu kernela z cancro, widze, że poprawiają mnóstwo błędów, ciekawe jak długo im to zajmie. Obecnie nie działa LTE na MoKee (wcześniej nie było żadnych problemów), zniknęła w ogóle opcja wyboru LTE. Także lepiej się wstrzymaj. Może to MIUI Russia jest warte uwagi ? Ktoś korzysta ? Edited January 18, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 18, 2018 Author Share Posted January 18, 2018 (edited) @lg4xhd Zainstaluje Xiaomi.eu i chyba na nim zostanę bo szkoda nerwów na custom rom na ten model Nawet nie widzę adresu do MoKee z 4 stycznia. Edited January 18, 2018 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) nerwów nie było do stycznia. Wręcz zachwalałem tego customa. Ostatnio coś pomieszali, ciekawe dlaczego w ogóle to ruszali...może Chińczyki tak już mają. Jest coś dobre i działające, to rozwalmy sobie co do xiaomi.eu - mogłaby zostać wydana ostatnia wersja stable dla virgo. Bo chińska już jest.@Acid Czy wypuścicie ostatnią stable na MI note ?http://en.miui.com/download-262.html#366 9.2.3.0 ??? Edited January 18, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 (edited) @majdan12 Hej napisałem do Deva od MoKee. W następnej wersji poprawi LTE Normalnie szok, że jest gość taki wporzo Edited January 18, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 Tych stable to może kilka jeszcze być. Przynajmniej do momentu wypuszczenia Miui 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 18, 2018 Share Posted January 18, 2018 1 godzinę temu, lg4xhd napisał: nerwów nie było do stycznia. Wręcz zachwalałem tego customa. Ostatnio coś pomieszali, ciekawe dlaczego w ogóle to ruszali...może Chińczyki tak już mają. Jest coś dobre i działające, to rozwalmy sobie co do xiaomi.eu - mogłaby zostać wydana ostatnia wersja stable dla virgo. Bo chińska już jest.@Acid Czy wypuścicie ostatnią stable na MI note ?http://en.miui.com/download-262.html#366 9.2.3.0 ??? Zrobimy ale jest właśnie obawa, że zabraknie pamięci systemowej w virgo i telefon już nie przyjmie nowych wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edass Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 @Acid Czy możesz trochę jaśniej napisać jakiej pamięci braknie? ROM? Czy chodzi o zbyt mała pojemność partycji systemowej? @all Od wczoraj walczę z rosyjskim portem MIUI i niestety muszę stwierdzić ,że wersja 8.1.11 nie nadaje się do użytku :(. Głównym problem są ciągle wyskakujące okienka FC ( te o zatrzymanych aplikacjach). Udał mi się jako tako ogarnąć ten ROM ale musiałem się przeprosić z Mokee . Czysta instalki po full wipe nie daje się nawet skonfigurować - wywala się Google ( nawet dodawanie konta Gmail) , smsy, telefon i aplikacje pocztowe. Zainstałem również ten ROM bez wipe tak jak standardową aktualizacje na ostatnią betę - wszystkie ustawienia zostały zachowane. O dziwo fc pojawiały się tylko w aplikacjach pocztowych typu gmail czy poczta Interia. Wiele nie testowałem ale w ustawieniach jest trochę "nowych" funkcji (da się bez nich żyć), działają codzienne tapety (jeeee!!!!). Telefon chodził ładnie , nie było zacięć i zadziałał budzik . Na szybko tyle o nim. Podsumowując - warto się ta wersja zainteresować ale trzeba dać jej trochę czasu. Pozdrawiam PS. Jutro testuje global stable. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 Tak chodzi o systemową pamięć. Wysłane z MIX2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lex Luthor Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 A masz już instalkę na global stable? Póki co tylko China stable jest ogólnodostępna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 Zainstalowałem przed chwilą najnowszy MoKee i nie widzę ociężałości tego systemu i problemu z LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 (edited) 9 godzin temu, majdan12 napisał: Zainstalowałem przed chwilą najnowszy MoKee i nie widzę ociężałości tego systemu i problemu z LTE. nie widzisz, bo właśnie wczoraj to poprawili Pisałem gdzieś tam wyżej o tym ociężała była wersja z 5 stycznia tylko. Edited January 20, 2018 by lg4xhd Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 @lg4xhd Udało ci się pobrać jakiekolwiek TWRP z Spoiler https://pan.baidu.com/s/1pKIROnx ? ja kilka razy wpisywałem captcha i nic więc używam Spoiler https://androidfilehost.com/?fid=889764386195902722 działa też z MIUI (sprawdzałem z MIUI 9) Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 ja uzywam TWRP z tego twojego linka noname czy jakoś tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 @lg4xhd Ile ja bym dał aby w MoKee można było mieć 32 sekundowe naświetlanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 ale o jakim naswietlaniu mowisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted January 20, 2018 Author Share Posted January 20, 2018 @lg4xhd W MIUI jak wybierzesz tryb ręczny to możesz różne wartości zmieniać w tym czas naświetlania a to jest przydatne czasami jak nie możesz dobrze doświetlić zdjęcia a długie naświetlanie to rozwiązuje no ale nie można też pominąć tego że wychodzą ładne zdjęcia ruchu drogowego Link to comment Share on other sites More sharing options...
lg4xhd Posted January 20, 2018 Share Posted January 20, 2018 a nie probowales jakiejs innej apki aparatu? a moze ta z miui by jakos zatrybila? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts