marcin.kowalski Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 Witam, Potrzebuje zablokować bootloader w moim Mi5S. Próbowałem metodą fastboot oem lock, ale po zastosowaniu telefon niechciał się uruchomić - po prostu podczas reboot'u mrugneło przez sekundę logo Mi i to wszystko. Telefon się nie uruchamiał. Ponowne odblokowanie przez aplikacje Milash Unlock odblokowało telefon i działa ponownie. Co mogę zrobić by zablokować bootloader. W załączeniu są dane systemowe (z Inofmracji o telefonie, oraz informacje z fastboot device-info). Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie? Czy da radę zablokować bootloader bez utraty danych? Z góry dziękuje za pomoc.
kamillm Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 @marcin.kowalski przeflashowac romem w miflash z opcja "clean all and lock"
SLiM Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 @marcin.kowalski fastboot erase devinfo
marcin.kowalski Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 fastboot erase devinfo wystarczy? Czy będę musiał coś jeszcze zrobić? Czy jednak przeflashowac (rozumiem wgrać) nowy ROM z opcją Clean and Lock? Czy ew. w menu recovery też to zrobię?
marcin.kowalski Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 Niestety: fastboot erase devinfo nie pomógł... po wklepaniu komendy niby się kasuje - ale po zablokowaniu dalej system się nie uruchamia
marcin.kowalski Opublikowano 28 Września 2017 Autor Opublikowano 28 Września 2017 czy ważny jest rodzaj przewodu? Podłączyłem zwykły przewód od Nokii z przejściówką na typ "C" - czy to ma znaczenie przy blokowaniu, bo nie wydaje mi się...
kamillm Opublikowano 29 Września 2017 Opublikowano 29 Września 2017 17 godzin temu, marcin.kowalski napisał: czy ważny jest rodzaj przewodu? Bez znaczenia, moze byc nawet i z przejsciowka, zakladajac, ze nie masz jakiejs badzienej przejciowki za 1$, ale na takiej tez pewnie pojdzie. Zrob tak jak pisalem wczesniej miflash z clean all and lock i w 30 minut bedziesz mial ogarniety telefon.
marcin.kowalski Opublikowano 2 Października 2017 Autor Opublikowano 2 Października 2017 OK. Dzięki. Więc cały system trzeba postawić od nowa. Po jak sflashuje ROM to pożegnam się z danymi... Znalazłem na link do MiFlasha z 04.2016, ale tam nie ma "Clean all and Lock", tylko: Flash All, Flash exepct storage, Flash all except data and storage. OK. Już mam właciwy MiFlash - ale dane szlag trafi...
marcin.kowalski Opublikowano 2 Października 2017 Autor Opublikowano 2 Października 2017 (edytowane) spróbujemy... Edytowane 2 Października 2017 przez marcin.kowalski błąd
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 Nie ten plik. Musisz ściągnąć plik tgz (albo tar.gz).tapnięte z Redmi 4a 1
skay77 Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 do mi flash jest plik tgz a do recovery zipПослано из Mi5s плюс
kamillm Opublikowano 2 Października 2017 Opublikowano 2 Października 2017 7 godzin temu, marcin.kowalski napisał: ale dane szlag trafi To zrob backup.
marcin.kowalski Opublikowano 3 Października 2017 Autor Opublikowano 3 Października 2017 OK. Działa. Ale jest problem... Zrobiłem kopie, ale nie skopiowałem zdjęć... w sumie tam było pare dość istotnych (a także film z pierwszymi kroczkami córki) Próbowałem programów do odzyskiwania, ale np. Jihosof Adnroid Recovery nie wykyrwa połączenia z telefonem, tak samo GT Recovery. Ktoś może wie dlaczego i jak to rozwiązać? Wspomne, że MiPCSuit też nie wykrywa telefonu, ale po podłączeniu sam Widows go widzi (mogę przegrywać pliki, itp.). Bardzo proszę o pomoc czy coś da się zrobić...
mezutelni Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Przykro mi, ale android od x wersji używa MTP czyli z komputera NIE masz bezpośredniego dostępu do plików, co sprawia że żadna apka typu data restore nie zadziała, możesz ew. próbować w specjalistycznych serwisach.
Segor Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Po wygraniu na nowo roku szanse że odzyskasz zdjęcia są tam marne jak wygrana w totka :/ Niestety, ale obawiam się że właśnie dołączyłeś do grona "tych którzy już robią backup".
Rekomendowane odpowiedzi