Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Potrzebuje zablokować bootloader w moim Mi5S.

Próbowałem metodą fastboot oem lock, ale po zastosowaniu telefon niechciał się uruchomić - po prostu podczas reboot'u mrugneło przez sekundę logo Mi i to wszystko.
Telefon się nie uruchamiał. Ponowne odblokowanie przez aplikacje Milash Unlock odblokowało telefon i działa ponownie.

Co mogę zrobić by zablokować bootloader.

W załączeniu są dane systemowe (z Inofmracji o telefonie, oraz informacje z fastboot device-info).

Czy ktoś może mi pomóc w tym temacie?

Czy da radę zablokować bootloader bez utraty danych?

Z góry dziękuje za pomoc.

lock_info.pngScreenshot.png

• mrosi zmienił(a) tytuł na Zablokowanie bootloadera
Opublikowano
17 godzin temu, marcin.kowalski napisał:

czy ważny jest rodzaj przewodu?

Bez znaczenia, moze byc nawet i z przejsciowka, zakladajac, ze nie masz jakiejs badzienej przejciowki za 1$, ale na takiej tez pewnie pojdzie. Zrob tak jak pisalem wczesniej miflash z clean all and lock i w 30 minut bedziesz mial ogarniety telefon.

Opublikowano

OK. Dzięki.

Więc cały system trzeba postawić od nowa.
Po jak sflashuje ROM to pożegnam się z danymi...

Znalazłem na link do MiFlasha z 04.2016, ale tam nie ma "Clean all and Lock", tylko: Flash All, Flash exepct storage, Flash all except data and storage.

OK. Już mam właciwy MiFlash - ale dane szlag trafi... :-(

Opublikowano

OK. Działa.

Ale jest problem... :-)

Zrobiłem kopie, ale nie skopiowałem zdjęć... w sumie tam było pare dość istotnych (a także film z pierwszymi kroczkami córki) :-(

Próbowałem programów do odzyskiwania, ale np. Jihosof Adnroid Recovery nie wykyrwa połączenia z telefonem, tak samo GT Recovery.

Ktoś może wie dlaczego i jak to rozwiązać?

Wspomne, że MiPCSuit też nie wykrywa telefonu, ale po podłączeniu sam Widows go widzi (mogę przegrywać pliki, itp.).

Bardzo proszę o pomoc czy coś da się zrobić...

Opublikowano

Przykro mi, ale android od x wersji używa MTP czyli z komputera NIE masz bezpośredniego dostępu do plików, co sprawia że żadna apka typu data restore nie zadziała, możesz ew. próbować w specjalistycznych serwisach.

Opublikowano

Po wygraniu na nowo roku szanse że odzyskasz zdjęcia są tam marne jak wygrana w totka :/ Niestety, ale obawiam się że właśnie dołączyłeś do grona "tych którzy już robią backup".

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...