latet Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Witam, Nie wiem, czy w dobrym dziale - proszę o ew. przeniesienie. Proponuję taką zmianę w polskim tłumaczeniu w ustawieniach kontaktów / kontakty / wyświetlanie kontaktów jest: Pokaż kontakty z numerami proponuję: Pokaż tylko kontakty z numerami
0 Acid Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Nie bardzo. Zauważ że poniżej masz też "Pokaż kontakty... " co ładnie się komponuje. Aczkolwiek widzę, że w tych opcjach jest więcej rzeczy do zmiany.
0 latet Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Opublikowano 5 Lipca 2014 Teraz nie pamiętam gdzie, ale w wielu miejscach jest też coś takiego, że jest napisane "Włącz... coś tam" podczas gdy to JEST już włączone albo "Wyłącz...." gdy jest wyłączone. To naprawdę mylące. O, już wiem - jest to np. w opcji "Redukcja szumów podczas rozmowy". I tam nie ma suwaczka (który by rozwiewał wątpliwości), tylko trzeba się wklikać głębiej.
0 mtmwielgosz Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Albo jak się dłużej przytrzyma Power, to przełącznik głośności ciągle jest "tryb cichy", nawet jak jest włączony tryb cichy. Tez troszkę mylące.
0 Acid Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Heh ok dzięki za sugestie aczkolwiek nie wszystko da się zrobić. Tryb cichy to tryb cichy i nie da się tu dodać drugiego stringa gdy ten jest włączony. Tak nie można.
0 ZduneX25 Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 Dodatkowo tryb cichy (jeden string) jest używany w wielu miejscach. Ja kiedyś u siebie dałem styl dzwonka i potem jak się wejdzie w ustawienia dźwięku i ustawiać jakikolwiek na brak (ja mam dźwięk dostarczenia sms na brak) wtedy pokaże się ten sam string czyli styl dzwonka, więc tryb cichy to chyba najlepsze wyjście.
0 latet Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Opublikowano 6 Lipca 2014 (edytowane) No tak, jeśli ten sam string jest w kilku zastosowaniach/znaczeniach, bo akurat po angielsku (czy chińsku?) tak jest OK, a po polsku już nie, to problem nie do przeskoczenia. Tymczasem znalazłem coś, to zapewne poprawić da się łatwo: Edytowane 6 Lipca 2014 przez latet
Pytanie
latet
Witam,
Nie wiem, czy w dobrym dziale - proszę o ew. przeniesienie.
Proponuję taką zmianę w polskim tłumaczeniu w ustawieniach kontaktów / kontakty / wyświetlanie kontaktów
jest:
Pokaż kontakty z numerami
proponuję:
Pokaż tylko kontakty z numerami
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi