Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

jako nowy posiadacz MI3 mam kilka pytań związanych z tym telefonem. Czytałem forum, dużo tematów, ale nie wszystko jest jasne.

1. Aktualnie posiadam MIUI 4.3, z takim systemem kupiłem. Zmieniać na STABLE 4.3 czy 4.4 od MIUI Polska ?
Chcę żeby wszystko działało.

2. Nowy ROM wgrywać przez metodę 1 czy 2 żeby było bezpieczniej ?

3. Czy dysk 2,5" WD MY Passport Ultra na USB 3.0 podłączę do MI3 przez OTG ?

4. Posiadam kartę Micro-SIM z adapterem. Czy w przyszłości nic się nie uszkodzi ? Karta w adapterze siedzi ciasno.

Dzięki za pomoc :)

Opublikowano

1. Jutro ma byc nowy stable 4.4, wiec poczekaj do jutra i mozesz przechodzic na 4.4...

2. ja wgrywałem 1. (masz dwa systemy na fonie, jesli z jednym sie coś spitoli, to zawsze z poziomu recovery mozesz uruchomić sluchawke na drugim systemie)

3. jesli prądowo udźwignie, to bedzie działa.

4. nie powinno, tylko nie wkladaj samego adaptera bez karty ;)

Opublikowano

a raz na 3-5 miesięcy dojechać do zera. a potem do pełnych 100%

Nieprawda. Z baterii trzeba korzystać normalnie i tyle. Nie jest normalne rozładowanie do zera.
Opublikowano

hmm byłem przekonany ze jednak raz na jakiś czas powinno się zjechać do zera. 

Ja nie przejmuję się baterią tylko po prostu korzystam ze słuchawki.

Ja ładuję co noc, w innym wypadku raczej nie podziałałbym 2 dni bez ładowania, po prostu duzo gadam...

Gość zydowsky
Opublikowano

Edek, a czemu miałoby służyć rozładowanie ogniwa li-ion/li-pol do zera?

Opublikowano

W s3 zdarzało mi się zjechać do zera ale tam można wyjąć baterie jakby co. Ale w mi3 tak robić nie będę. Myślę że do 5% można schodzić.

Opublikowano

@zydowsky oczyszczeniu pamięci której niby nie mają? 

gdzies czytałem o bateriach, cały doktorat, stąd moje przekonanie.

Ale tak jak juz pisałem, laduje codziennie bo muszę.

A do zera schodziełem jak bylem na wakacjach, na razie mi3 mam dopiero ~3 tygodnie, wiec tylko raz zszedlem do zera w celu sprawdzenia ile pociagnie na jednym ladowaniu.

Gość zydowsky
Opublikowano

@Edek szkoda że nie możesz tego niczym poprzeć, skoro był to doktorat "gdzieś" i "kiedyś".

Btw. masz na myśli "efekt pamięci" czy może coś innego?

Opublikowano

Wszystkie baterie litowo cośtam i pewnie jeszcze inne mają wbudowaną elektronikę zapobiegającą całkowitemu rozładowaniu. Ale jak wiadomo, elektronika może zawieść. Gdy napięcie za bardzo spadnie to wtedy taka bateria nadaje się tylko do wyrzucenia. Chociaż były przypadki reanimacji z większym napięciem które kończyły się powodzeniem.

Wysłane z mojego HM 1SW

Opublikowano

@zydowsky ale o co Ci chodzi? ja nie namawiam nikogo, nie przedstawiam moich pogladów jako te wlasciwe i tylko prawdziwe.

Nie mam zamiaru przeszukiwac parenascie for i serwisów by popierać swoje przekonania, do których nikogo nie namawiam. EOT

Gość zydowsky
Opublikowano

Chodzi tylko o to, by ktoś tego nie przeczytał a potem uznał to za święta rację, nie wprowadzajmy nikogo w błąd, bo potem robią się z nich "święci wyznawcy" swojej prawdy gdzieś przeczytanej, a z kilkoma na innych forach się już spotkałem...

Opublikowano

Myślę że telefon bue wstanie jak bateria nie będzie miała więcej niż 4.1V jak się nie mylę.elektronika nie pozwoli na głębokie rozładowanie.to juz nue są te aku co kiedys

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...