Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam problem, z ładowaniem mojego MI6 - sprawdziłem kabel-działa - ładowarka sieciowa działa - jednak mój telefon nie ładuje się przez szybką ładowarkę sieciową.

Ładowanie następuje tylko przez USB komputera i ładowarkę samochodową. Co może być przyczyną? Kilka dni temu robiłem aktualizację MIUI.

Co może być przyczyną? :?

• mrosi odblokował(a) ten temat
Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie mam pytanie. Podczas ładowania wszystko idzie sprawnie ale mając gdzieś 95% napięcie ładowania tak jakby spada i wolno wtedy ładuje też tak macie ?

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez sebakiller
Opublikowano
20 godzin temu, Gregory73 napisał:

Tak bylo ok.....

No to skoro po update to sie zrobilo no to nie pozostaje nic jak zrobic reset do fabrycznych. Wylacz calkowicie telefon i podlacz pod ladowarke i zobacz czy bedzie Ci ladowalo. Jestes pewien, ze ladowarka jest na 100% sprawna?

Opublikowano

To nie jest tak, że w 90-100% ładuje bez QC. Tak właśnie działa QC, że to jest ładowanie powiedzmy że z głową, a nie takie "na pałe" ciśnięcie dużym prądem. QC to właśnie płynne sterowanie w zależności od potrzeby i zmiennych jak np. temperatura

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.08.2017 o 19:15, kamillm napisał:

No to skoro po update to sie zrobilo no to nie pozostaje nic jak zrobic reset do fabrycznych. Wylacz calkowicie telefon i podlacz pod ladowarke i zobacz czy bedzie Ci ladowalo. Jestes pewien, ze ladowarka jest na 100% sprawna?

Ok czyli wsio zgrac sobie na chmure i ciach.... si? ;)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,

Mam problem ładowaniem telefonu. Wczoraj wieczorem na telefon wylał się napój i nie wiem czy do gniazda USB dostało się trochę płynu. Wytarłem telefon, wszystko działało dobrze, lecz gdy dzisiaj podłączyłem telefon do ładowania nie zareagował. To samo przy podłączeniu do komputera. Wyświetla się tylko komunikat o tym, że system nie może rozpoznać tego urządzenia. Ciekawe jest jednak to, że gdy wyłączę telefon i podłącze do ładowarki to ładuje się normalnie. Jak wyłączony telefon podłącze do komputera również się ładuję i gdy jest podpięty włączę go to komputer już go wykrywa normalnie.

Reasumując, telefon ładuje się tylko, gdy telefon jest wyłączony. Jak włączę go gdy się ładuje to telefon pokazuję, że jest w trakcie ładowania, pali się również dioda, ale procenty nie idą już w górę tylko normalnie się rozładowuje. Nie wiem czy to wina zalania czy softu. Przywróciłem ustawienia fabryczne, ale niestety nic to nie dało. Może ktoś pomoże?

Edit:

Wszystko się samo naprawiło, więc może to rzeczywiście była jakaś pozostałość po napoju :/ Na szczęście już wszystko działa :)

Edytowane przez Przemek
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...