Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chodzi mi o aplikację Screebl, której zadaniem jest podtrzymywanie włączonego ekranu gdy telefon znajduje się w zdefiniowanym przez użytkownika zakresie położeń.

http://keyeslabs.com/joomla/what-is-screebl

Spoiler

Screenshot_2017-08-26-13-43-14-595_com.keyes.screebl_lite.thumb.png.3edc3cd3a181defae94f8dd8ba36c692.png

Spoiler

Screenshot_2017-08-26-13-43-31-199_com.keyes.screebl_lite.thumb.png.0ca03c0440b56f5d5b484b677dd867c9.png

Wyłączone oszczędzanie energii, aplikacja dodana do autostartu, posiada wszystkie uprawnienia jakie tylko mogłem jej przyznać.

Podczas czyszczenia pamięci wyłącza się. Powiadomienie w pasku jest cały czas, ale aplikacja nie podtrzymuje włączonego ekranu. Trzeba uruchamiać ją ręcznie.

Ktoś gdzieś pisał, że po naciśnięciu menu, gdy pokazują się wszystkie ostatnio uruchamiane aplikacje trzeba ikonę aplikacji przesunąć w dół i włączyć symbol kłódki. Ale tej aplikacji nie ma na liście. Poza tym symbol kłódki nie ma chyba nic wspólnego z ochroną przed zamykaniem. U mnie wszystkie aplikacje mają kłódkę, a mimo tego zamykają się po naciśnięciu x

Mi Max 2, Android 7.1.1, MIUI Global 8.5 Stable

Edytowane przez Pan Pszeniczny
Opublikowano
1 godzinę temu, Pan Pszeniczny napisał:

Ktoś gdzieś pisał, że po naciśnięciu menu, gdy pokazują się wszystkie ostatnio uruchamiane aplikacje trzeba ikonę aplikacji przesunąć w dół i włączyć symbol kłódki. Ale tej aplikacji nie ma na liście.

Wykluczyć z czyszczenia i zamykania możesz jeszcze z poziomu Panela sterowania. Panel sterowania, zębatka w prawym górnym rogu otwiera ustawienia i tam dodajesz do wyjątków tą swoją aplikację w sekcji Czyszczenie i Boost speed. Czy to pomoże nie wiem, miui bywa kapryśne.

Opublikowano
50 minut temu, Pan Pszeniczny napisał:

nie można dodać żadnej aplikacji.

Wszystkie z kłódką powinny być w opcjach modułów w zakładce Boost Speed i tam można dodawać (ale mam inny tel rom, u ciebie może być inaczej).

Opublikowano

Ja też nie mogę nic dodać do wyjątków ale pamiętam, że jak kiedyś będąc w panelu sterowania /czyszczenie przytrzymując ikony (nie pamiętam ale chyba cache) można było dodać aplikację do wyjątków. teraz niestety lipa.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Po trzech i pół miliona prób odinstalowywania i ponownej instalacji aplikacja Screebl w wersji 2.8.4 pojawiła się wreszcie na liście pod przyciskiem menu. Teraz widzę na czym polega zablokowanie tą kłódką. Myślałem, że obecność białej zamkniętej kłódki oznacza ża aplikacja jest właśnie chroniona przed zamknięciem. Okazało się, że białą kłódkę należy "kliknąć". Wtedy zmienia kolor na niebieski i od tej chwili obowiązuje ochrona.

Spoiler

Screenshot_2017-08-27-14-53-13-880_com_dlto_atom.launcher.thumb.png.2a8b9e06ab6ede288d1a1d02b61dd9cf.png

Nie pytajcie co i jak zrobiłem, że Screebl pojawił się wreszcie na tej liście, bo nie wiem.

Edytowane przez Pan Pszeniczny
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...