proname007 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, jak wiadomo, mi6 posiada najnowszy moduł bluetooth, ale tak naprawdę, co to daje? W Samsung s8 można przykładowo połączyć się z dwoma urządzeniami, puszczać muzykę z dwóch głośników, czy taka opcja istnieje również w mi6? szukałem jej, ale nie znalazłem. Jakie są inne zalety 5.0? Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez proname007
rradek Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Jest aplikacja, w której możesz łączyć się z urządzeniami i puszczać muzykę wykorzystując ich głośniki.
sp4ubw Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 (edytowane) Można się łączyć z kilkoma urządzeniami jednocześnie. Testowałem to podłączając trzy urządzenia - transmiter Roidmi przez, który leciała muzyka, jednocześnie program Torque obsługiwał interfejs ELM i widziałem dane z OBD samochodu dodatkowo miałem podłączony sterownik LPG przez interfejs CCY i śledziłem jego parametry. Wszystko działało tak jak powinno. Edytowane 21 Sierpnia 2017 przez sp4ubw
proname007 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, sp4ubw napisał: Można się łączyć z kilkoma urządzeniami jednocześnie. Testowałem to podłączając trzy urządzenia - transmiter Roidmi przez, który leciała muzyka, jednocześnie program Torque obsługiwał interfejs ELM i widziałem dane z OBD samochodu dodatkowo miałem podłączony sterownik LPG przez interfejs CCY i śledziłem jego parametry. Wszystko działało tak jak powinno. Czyli po prostu łączę się z jednym, później z kolejnym i nie powinno się poprzednie rozłączyć? Aktualnie nie mam dwóch urządzeń bluetooth żeby to sprawdzić, ale jeśli tak to wierzę na słowo
mrosi Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To powinno pomóc...: http://www.rfwireless-world.com/Terminology/Bluetooth-5-vs-bluetooth-4-2.html http://www.semiconductorstore.com/blog/2017/Bluetooth-5-versus-Bluetooth-4-2-whats-the-difference/2080 1
mrosi Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 4 godziny temu, TKN napisał: A propos BT - Mi6 wspiera apt-x? To pytanie chyba do @Acida lub @ZduneX25. Generalnie to kwestia funkcji wbudowanego modemu Bluetooth, ale nie jestem pewien, czy nie wchodzi w grę kwestia sterowników systemowych, a to już jest powiązane z samym MIUI.
grzeli Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Ja jakos nie moglem muzyki wlaczyc na dwoch urzadzeniach. Chcialem wlaczyc na transmiterze roidmi i na glosniku bluetooth ale przelacza sie miedzy jednym a drugim. Jakies rady?
TKN Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dnia 21.08.2017 o 18:59, mrosi napisał: To pytanie chyba do @Acida lub @ZduneX25. Generalnie to kwestia funkcji wbudowanego modemu Bluetooth, ale nie jestem pewien, czy nie wchodzi w grę kwestia sterowników systemowych, a to już jest powiązane z samym MIUI. Tu jest to fajnie pokazane: https://www.qualcomm.com/products/features/aqstic Specs Snapdragon 835 Mobile Platform Snapdragon 821 Processor Snapdragon 820 Processor Audio Technology Qualcomm® aptX™ codec technology Qualcomm Aqstic™ audio technology Qualcomm Aqstic™ audio technology Qualcomm Aqstic™ audio technology Zatem jeśli nie wycięto tego codeca w samym MIUI, to można powiedzieć, że Mi6 wspiera aptX.
erve Opublikowano 28 Września 2017 Opublikowano 28 Września 2017 Dnia 21.08.2017 o 11:34, rradek napisał: Jest aplikacja, w której możesz łączyć się z urządzeniami i puszczać muzykę wykorzystując ich głośniki. Przepraszam za odkop, ale jaka to aplikacja? Jest to jakaś oficjalna czy ze sklepu play?
Rekomendowane odpowiedzi