Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jak wiadomo, mi6 posiada najnowszy moduł bluetooth, ale tak naprawdę, co to daje? W Samsung s8 można przykładowo połączyć się z dwoma urządzeniami, puszczać muzykę z dwóch głośników, czy taka opcja istnieje również w mi6?  szukałem jej, ale nie znalazłem. Jakie są inne zalety 5.0? 

Edytowane przez proname007
Opublikowano (edytowane)

Można się łączyć z kilkoma urządzeniami jednocześnie.

Testowałem to podłączając trzy urządzenia - transmiter Roidmi przez, który leciała muzyka, jednocześnie program Torque obsługiwał interfejs ELM i widziałem dane z OBD samochodu dodatkowo miałem podłączony sterownik LPG przez interfejs CCY i śledziłem jego parametry. Wszystko działało tak jak powinno.

Edytowane przez sp4ubw
Opublikowano
1 godzinę temu, sp4ubw napisał:

Można się łączyć z kilkoma urządzeniami jednocześnie.

Testowałem to podłączając trzy urządzenia - transmiter Roidmi przez, który leciała muzyka, jednocześnie program Torque obsługiwał interfejs ELM i widziałem dane z OBD samochodu dodatkowo miałem podłączony sterownik LPG przez interfejs CCY i śledziłem jego parametry. Wszystko działało tak jak powinno.

Czyli po prostu łączę się z jednym, później z kolejnym i nie powinno się poprzednie rozłączyć? Aktualnie nie mam dwóch urządzeń bluetooth żeby to sprawdzić, ale jeśli tak to wierzę na słowo :)

Opublikowano
4 godziny temu, TKN napisał:

A propos BT - Mi6 wspiera apt-x?

To pytanie chyba do @Acida lub @ZduneX25. Generalnie to kwestia funkcji wbudowanego modemu Bluetooth, ale nie jestem pewien, czy nie wchodzi w grę kwestia sterowników systemowych, a to już jest powiązane z samym MIUI.

Opublikowano

Ja jakos nie moglem muzyki wlaczyc na dwoch urzadzeniach. Chcialem wlaczyc na transmiterze roidmi i na glosniku bluetooth ale przelacza sie miedzy jednym a drugim. Jakies rady?

Opublikowano
Dnia 21.08.2017 o 18:59, mrosi napisał:

To pytanie chyba do @Acida lub @ZduneX25. Generalnie to kwestia funkcji wbudowanego modemu Bluetooth, ale nie jestem pewien, czy nie wchodzi w grę kwestia sterowników systemowych, a to już jest powiązane z samym MIUI.

Tu jest to fajnie pokazane:

https://www.qualcomm.com/products/features/aqstic

Specs Snapdragon 835 Mobile Platform Snapdragon 821 Processor Snapdragon 820 Processor
Audio Technology

Qualcomm® aptX™ codec technology

Qualcomm Aqstic™ audio technology

Zatem jeśli nie wycięto tego codeca w samym MIUI, to można powiedzieć, że Mi6 wspiera aptX.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 21.08.2017 o 11:34, rradek napisał:

Jest aplikacja, w której możesz łączyć się z urządzeniami i puszczać muzykę wykorzystując ich głośniki.

Przepraszam za odkop, ale jaka to aplikacja? Jest to jakaś oficjalna czy ze sklepu play?

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...