fusse Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 witam albo nie potrafie tego znalesc w naszym romie, albo tego nie ma, gdzie mozna przestawic by instalowalo sie wszystko na karcie sd, a nie wewnetrznym romie. nie mam juz prawie pamieci, a karta cala pusta. a jesli tego nie ma w naszym romie, to jak to przestawić?
Acid Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nie ma takiej możliwości w MIUI. Wysłane z MI3
Numb Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Poszukaj Foldermount na en.miui.com/forum.php
fusse Opublikowano 21 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2014 dzieki za szybkie odpowiedzi. poczesci jest to rozwiązanie problemu. czy w innym romie dla s1 jest to rozwiązane we wlasciwy sposob? pamietam,ze kiedys mialem jakis tam ten tel z cyjanogenmod i tam robilo sie partycje ext na sd i ustawialo sie w telefonie i ladnie wszystko na sd instalowalo sie. czy jest mozliwosc zrobic cos takiego u nas?
Numb Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Raczej wątpię, to prawdopodobnie przez emulację, która jest od andka 4.3, ale nie znam się tak jak Acid.
Acid Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 dzieki za szybkie odpowiedzi. poczesci jest to rozwiązanie problemu. czy w innym romie dla s1 jest to rozwiązane we wlasciwy sposob? pamietam,ze kiedys mialem jakis tam ten tel z cyjanogenmod i tam robilo sie partycje ext na sd i ustawialo sie w telefonie i ladnie wszystko na sd instalowalo sie. czy jest mozliwosc zrobic cos takiego u nas? Nie ma takiej możliwości i nie ma innego romu dla 1S.
J_D Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Czy są nadzieje że w 4.4 sytuacja się zmieni? Rozumiem ze to ograniczenie jest stricte marketingowe żeby się flagowe lepiej sprzedawały.
Acid Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Nic się nie zmieni. MIUI jest tworzony na Mi3/Mi2 a te są budowane wg filozofii Google a tam jak wiadomo Nexusy też nie mają SD. Wysłane z MI3
J_D Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ech, coraz częściej zaczynam myśleć ze redmi 1s jednak nie zostanie ze mną na dłużej. Fajna słuchawka z masą irytujacych wad.
Numb Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Hmm, czego więcej chcieć za niecałe 170$? A akurat to jest pewnie w większości z andkiem 4.3. Ja nie narzekam aż tak na Redmi 1, wiem że ma wady, ale cena je rekompensuje.
ddr Opublikowano 21 Czerwca 2014 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ja walczę z ilością pamięci, udało mi się uzyskać 430mb bez swapa, dążę do jakiejś większej wartości . Wysłane z mojego HM 1SW
J_D Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 ---> DrDee, o ile się nie mule to "polskie chinczyki" jak np K&M czy GoClevery mają możliwość instalowania apek na SD a to ta sama półka cenowa z niższą wydajnością. A ja nawet durnych fot nie mogę zapisywać na karcie. ---> ddr Gratulacje, a jak to wpływa na komfort użytkowania\funkcjonalność? Może zrobisz jakiegoś mini tutoriala?
Numb Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 ---> DrDee, o ile się nie mule to "polskie chinczyki" jak np K&M czy GoClevery mają możliwość instalowania apek na SD a to ta sama półka cenowa z niższą wydajnością. A ja nawet durnych fot nie mogę zapisywać na karcie. Tak, mają możliwość taką jak Redmi 1, bo też są na MTK który jest na Andku 4.2. A Redmi 1S jest na Qualcomm i 4.3. Od 4.3 jest ciut inaczej.
fusse Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 ja tez nie chce sie żalić i wypłakiwać,bo za swojego redmi dalem cale 139$ na ostatniej promocji ,ale to jest lipa na maksa, niby android, nieograniczone mozliwosci, a tu taka zwykla rzecz nie do zrobienia. na tym miui ultimate tez jest tak samo rozumiem? pokombinuje jeszcze z tym prgramem do podpinania tych folderów na sd, moze to bedzie jakies wyjscie.
fusse Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 pare gier i po pamieci, zaraz kupie na play foldermount i porobie sobie te foldery, na zdjecia i gry i powinno byc dobrze, to co najwiecej bierze bedzie na sd. J_D o jakich irytujacych wadach jeszcze mówisz?
Numb Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 ja tez nie chce sie żalić i wypłakiwać,bo za swojego redmi dalem cale 139$ na ostatniej promocji ,ale to jest lipa na maksa, niby android, nieograniczone mozliwosci, a tu taka zwykla rzecz nie do zrobienia. na tym miui ultimate tez jest tak samo rozumiem? pokombinuje jeszcze z tym prgramem do podpinania tych folderów na sd, moze to bedzie jakies wyjscie. Ultimate jest tylko na Redmi 1. Na 1S nie ma nic, niestety. Google przystosowuje Andka pod high end, który nie ma kart SD.
ddr Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Po zwolnieniu trochę pamięci Firefox wywalił jak narazie tylko jednego crasha, a przed wywalało dosłownie po sekundach. Jak skończę kombinować to zrobię poradnik. Ogólnie te wszystkie bóle o ram są spowodowane przez google play które żre na potęgę. Bez niego to i na 512 ram fonik śmigałby jak torpeda. Wysłane z mojego HM 1SW
Numb Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Na oficjalnym ROMie Redmi 1 jest 640 wolnego, więc na 1S może nawet 670. Na PL z Google ze 100MB mniej zostaje, na Mi2 i 3 nie ma to znaczenia ale na Redmi tak... MiMarket zużywa sporo mniej tego ramu, gdyby zrobili ładną wersję anglojęzyczną to chętnie bym zmienił sklepy.
J_D Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 --->fusse Mam na myśli : - bardzo słabe wibracje - domyślnie słaby dźwięk - brak możliwości pełnego wykorzystania karty SD - słabą baterię - zarządzanie pamięcią - niestabilność miui, czuję się jak beta tester Przez to nie poleca już chińczyków ludziom nie grzebiącym w ustawieniach i tomach,dla normalnych są soniacze czy Samsung i za 40% większą cenę.
Numb Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 --->fusse Mam na myśli : - bardzo słabe wibracje - domyślnie słaby dźwięk - brak możliwości pełnego wykorzystania karty SD - słabą baterię - zarządzanie pamięcią - niestabilność miui, czuję się jak beta tester Przez to nie poleca już chińczyków ludziom nie grzebiącym w ustawieniach i tomach,dla normalnych są soniacze czy Samsung i za 40% większą cenę. Wibracje to kwesta dyskusyjna. Dźwięk niestety gorzej niż w Redmi 1 i nie da się zmienić. SD chodzi w Redmi 1. Bateria w 1 działa dłużej. Z pamięci nic więcej się nie wyciśnie. Co do stabilności ROMu masz rację. Ludzie nie poczytają opinii i od razu kupują telefon. To że telefon ma S w nazwie więcej to nie znaczy że jest lepszy. W grach chodzi lepiej, jest ciut płynniejszy i ma mniej bugów, ale za to inne rzeczy przeszkadzają.
Duprees Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 A co powiecie na to? http://en.miui.com/thread-22893-1-1.html
Acid Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Przecież masz jak byk napisane. że to dla Redmi 1 a nie 1S.
fusse Opublikowano 22 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2014 wiem,ze to nie nie na temat, ale skoro juz poszlo w tym kierunku, to co proponujecie zamiast s1? kupujac s1 liczylem,ze bedzie wkoncu spokoj,ze to xiaomi, dopracowane romy itd. teraz widze,ze tylko flagowce xiaomi maja te przyjemnosc. w sumie co do wibry i glosnosci to jak dla mnie tragedii nie ma,mialem juz pare chinczykow i w sumie byly w nich podobne wibry i glosnosci. co do ram,to mozna sie ratowac jeszcze swap'em .
J_D Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 dziś testowałem sobie aparat i kamerę. Po ustrzeleniu paru fot i krótkich ujęć wideo przypomniało mi się że mam zapchaną prawie całą pamięć wewnętrzną (automapa + parę gier) więc zakończyłem testy, Jakie było moje zdziwienie gdy okazało się że po którejś fotce aplikacja aparat utworzyła sobie folder na zdjęcia i filmy na karcie SD... czyli k....a da się, nie można tak dać ustawić od razu ?!
s4kron Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Jak to sobie utworzyła?? Zapisuje samoczynnie na karcie?? Ile pamięci zostało w telefonie, że tak się stało??
rm_125 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zapytam tutaj: Powiedzmy że mam aplikację na kompie i chcą ją zainstalować na telefonie muszę ją dostarczyć z nośnika zewnętrznego pendrixa przez OTG albo karte SD. NIe da się wrzucić apki na pamięć tela i bezpośrednio zinstalować.?
lucas7911 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Podpinasz telefon, przerzucasz plik apk do telefonu, odłączasz i z poziomu telefonu ją instalujesz, pamiętaj że w opcjach ustawień musisz zaznaczyć instalacje z nieznanych źródeł Wysłane z mojego MI 3W
J_D Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 --> s4kron Obecnie pokazuje ze jest 0 wolnej wewnętrznej pamięci. Spróbuje zainstalować jakaś dużą apkę,zobaczenia czy odmówi i instalacji.... czy zainstaluje na sd
J_D Opublikowano 24 Czerwca 2014 Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) To sprawdzę dopiero jutro, niestety nie mam teraz dostępu do wifi a ściąganie dużej apki by aero2 to szybka droga do dostania świra. Muszę zaciągnąć jakiś plik.apki,wrzucić ja na sd i wtedy spróbować instalacji, przy max zapchanej pamięci wewnętrznej nie zassie mi nic ze sklepu. EDIT : niestety z apkami nie ma tak dobrze, od razu wywala komunikat o zbyt małej ilości miejsca. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez J_D
joker Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Jak zrobić swap? Utwożyć folder swap? To chyba było by zbyt proste?
Aquila Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Nie wystarczy. Zainteresuj się programami, które są w Google Play ram expander, swapper2 itp. Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Aquila 1
joker Opublikowano 30 Czerwca 2014 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Polecasz jakisz konkretny program? Może być płatny.
joker Opublikowano 1 Lipca 2014 Opublikowano 1 Lipca 2014 Znalazłem coś takiego https://play.google.com/store/apps/details?id=org.azasoft.free.swapper&hl=pl i jeszcze taki https://play.google.com/store/apps/details?id=com.swapit.expander.de&hl=pl Obaj deweloperzy piszą że musi być wspierany kernel. Ten drugi nawet zrobił program który to sprawdza, ale za cholere nie wiem jak to sprawdzić. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roehsoft.meminfo&hl=pl Może ktoś z was expertów sie wypowie. Jeszcze jedno jest jeden bardzo wkurzający bug, mianowicie klawiatura mi za puźno sie pojawia, albo wcale i dostaje białej gorączki jak musze coś szybko naklepać. Jak już pisze to, czy da sie coś zrobić żeby można pobierać apsy z marketu BEZ WiFi?
Rekomendowane odpowiedzi