Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam troszeczkę irytujący problem. Mam redimi 4x od niedawna i pojawia się problem z dźwiękiem w filmach. Sam automatycznie usuwa dźwięki tła co daje piszczenie. Np nagrywam jak dziecko tańczy przy jakiejś muzyce  i głos dziecka jest ok ale juz sam dźwięk muzyki jest przytłumiony i słychac piski coś ala usuwanie dźwięków tła. Da się coś z tym zrobić czy lepiej kupić sobie inny telefon :)

Opublikowano

Podobnie było na niektórych mi4. Moja żona to miała. Niektórym pomogło przejście z andka 4.4 na andka 6. Lecz nie wszystkim . U nas pisk pozostał. Generalnie skończyło się to po wymianie na mi5.

Wysłane z mojego SM-G389F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
8 godzin temu, Aresik napisał:

@matiasmovie niestety nic nie pomogło. Ten sam problem. @MD13 przeszedłem z Samsunga na Xiaomi ale jak narazie zawodzi.

Po prostu trafiłeś i tyle. Ja teraz się męczę z szajsungiem firmowym bo mój mi note pojechał do mi center na wymianę głośniczka. To jest ból ;)  Nie mogę się doczekać jak wróci.

• kamillm zablokował(a) ten temat
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Niestety mikrofon, nie nagrywa prawie wcale dźwięku, który jest mocno stłumiony, nieczysty, słychać trzaski, i świsty. Na niektóre częstotliwości m.in mowę reaguje prawidłowo i nie ma żadnego problemu. To już mój 3 telefon z niedziałającym mikrofonem, pech chciał że pierwszy raz, mam tą markę i tutaj też ta sama dolegliwość. Ktoś ma jakieś rady ? Reklamować, czy da się to jakoś wyregulować ? PS: W trakcie połączeń jest dobrze.

Edytowane przez Solaris
Ważna myśl, która może wnieść informację do pytania.
Opublikowano

Co dokładnie nie działa, bo z tekstu nie da się tego wyczytać... Najpierw piszesz, że dźwięk jest stłumiony, a zaraz potem, że reaguje normalnie, to jak w końcu jest? Po 2 nie podałeś ŻADNYCH informacji nt. telefonu, ani jaka wersja softu, ani jaki soft...

• kamillm odblokował(a) ten temat
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Bergmann1948 napisał:

Witam

Żeby zobrazować problem który nie wątpliwie występuje, wkleję kilka próbek (filmików) na których ewidentnie słychac problem przy rejestracji dźwięku.

Tylko poprzez wgranie nowego MIUI (najlepiej na czysto ver. stabile) możesz spróbować zdiagnozować czy kwestia sprzętu czy MIUI

Edytowane przez Umik
  • kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...