Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,niedawno stalem sie posiadaczem Xiaomi Red Rice i mam male pytanie,jaka jest najnowsza wersja softu? Jestem w tym zielony i chce sie upewnic. I czemu po probie aktualizacji przenosi mnie na pulpit?

Opublikowano

Jeśli tak masz to prawdopodobnie masz skopany ROM lub podróbkę. Najnowszy jest JHBCNBD15.0, wersja MIUI Polska 4.6.13.

Najpierw spróbuj pobrać jakiś program typu CPU-Z aby stwierdzić czy to oryginał. Później postępuj zgodnie z instrukcjami na miuipolska.pl aby wgrać Polski ROM

Opublikowano

Siemanko,niedawno stalem sie posiadaczem Xiaomi Red Rice i mam male pytanie,jaka jest najnowsza wersja softu? Jestem w tym zielony i chce sie upewnic. I czemu po probie aktualizacji przenosi mnie na pulpit?

Na bank masz telefon od jakiegoś chińczyka który wgrał multi bez updatera lub podobnie.

Jak masz Redmi 1S to wgraj system przez MiFlash, jak masz starego Red Rice to jeśli możesz dojśc do recovery przez kombinację klawiszy to tam zrób full wipe i zainstaluj rom MIUIPolska. Jeśli mimo tego nie daje się wejść w recovery to zrób format całego telefonu przez SpFlash Tool.

Opublikowano (edytowane)

Chyba mam starego Red Rice(HM 1W). Kupiłem na olx.pl i mam wersje softu JHBCNAL25.0 A tak przy okazji,wie ktos jak naprawic to ze nie czyta mi w ogole telefonu jak go podlacze? Za 1 razem bylo wszystko dobrze,teraz go w ogole nie widac. Mam windowsa 8 jak cos.

Edytowane przez Rafauek
Opublikowano

Najłatwiej to sprawdzić czy slot sim nr 2 ma takie wcięcie i pod nim jest biała folia. Choć nie wiem czy nowe podróbki nie mają. Ewentualnie zainstalować MIUIPolska, jak da radę to oryginał.

Opublikowano

A moge jakos zainstalowac MIUIPolska jak nie moge podlaczyc telefonu do pc? Bo za pierwszym razem wszystko dzialalo,teraz go nie wykrywa. I czy takie paski na ekranie,szczegolnie widoczne na bialym tle to wypalone piksele? Jest ich kilka na ekranie.

Opublikowano

Nie rozumiem jak ludzie mogą myśleć, że Redmi poniżej 500 zł to oryginał... W sklepie Xiaomi w przeliczeniu wychodzi prawie tyle, a jeszcze do tego doliczyć transport i prowizję sprzedawcy w Chinach i Polsce... Ode mnie nikt nie chciał w stanie idealnym używki za 550 bo niby nowe poniżej 500 xD

Opublikowano

Jeśli to jest podróba albo był uszkodzony od początku, a sprzedający o tym nie wspomniał, to nie jestem pewien, ale chyba możesz zwrócić się do niego o zwrot kosztów, postraszyć policją. Mi udało się raz z kartą graficzną, miała być sprawna, a rzucała artefakty. Postraszyłem gościa rękojmią i od razu zgodził się na zwrot. Oszustów trzeba tępić.

Opublikowano

Chyba mam starego Red Rice(HM 1W). Kupiłem na olx.pl i mam wersje softu JHBCNAL25.0 A tak przy okazji,wie ktos jak naprawic to ze nie czyta mi w ogole telefonu jak go podlacze? Za 1 razem bylo wszystko dobrze,teraz go w ogole nie widac. Mam windowsa 8 jak cos.

Jakiś czas temu kupiłem RR z dokładnie tą samą wersją softu JHBCNAL25.0. Ludzie piszą na forach że to jakaś specjalna wersja 5.0 z językami europejskimi. Phon oryginalny.

Opublikowano

To chińska wersja softu z błędami i wyrzuconym updaterem. Europejskie języki i więcej są w Multi, który tak samo jak oficjalny teraz ma wersję 15.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...