Rafauek Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Siemanko,niedawno stalem sie posiadaczem Xiaomi Red Rice i mam male pytanie,jaka jest najnowsza wersja softu? Jestem w tym zielony i chce sie upewnic. I czemu po probie aktualizacji przenosi mnie na pulpit?
Numb Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Jeśli tak masz to prawdopodobnie masz skopany ROM lub podróbkę. Najnowszy jest JHBCNBD15.0, wersja MIUI Polska 4.6.13. Najpierw spróbuj pobrać jakiś program typu CPU-Z aby stwierdzić czy to oryginał. Później postępuj zgodnie z instrukcjami na miuipolska.pl aby wgrać Polski ROM
Acid Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Siemanko,niedawno stalem sie posiadaczem Xiaomi Red Rice i mam male pytanie,jaka jest najnowsza wersja softu? Jestem w tym zielony i chce sie upewnic. I czemu po probie aktualizacji przenosi mnie na pulpit? Na bank masz telefon od jakiegoś chińczyka który wgrał multi bez updatera lub podobnie. Jak masz Redmi 1S to wgraj system przez MiFlash, jak masz starego Red Rice to jeśli możesz dojśc do recovery przez kombinację klawiszy to tam zrób full wipe i zainstaluj rom MIUIPolska. Jeśli mimo tego nie daje się wejść w recovery to zrób format całego telefonu przez SpFlash Tool.
ddr Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 W 1s może przez recovery. Też po otrzymaniu fona miałem coś takiego. Wysłane z mojego HM 1SW
Rafauek Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Chyba mam starego Red Rice(HM 1W). Kupiłem na olx.pl i mam wersje softu JHBCNAL25.0 A tak przy okazji,wie ktos jak naprawic to ze nie czyta mi w ogole telefonu jak go podlacze? Za 1 razem bylo wszystko dobrze,teraz go w ogole nie widac. Mam windowsa 8 jak cos. Edytowane 17 Czerwca 2014 przez Rafauek
Acid Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Nie chyba a na pewno. Poza tym sprawdź czy to nie jest podróbka. Wersji 25 nigdy nie było na Redmi.
Rafauek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jak sprawdzić czy to nie podrobka? I czym. Różni się podrobka od oryginału?
Numb Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Najłatwiej to sprawdzić czy slot sim nr 2 ma takie wcięcie i pod nim jest biała folia. Choć nie wiem czy nowe podróbki nie mają. Ewentualnie zainstalować MIUIPolska, jak da radę to oryginał.
Acid Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Podróbki mają ten slot oryginalny. Obecnie w zasadzie tylko instalacja romu MIUIPolska.
Rafauek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 A moge jakos zainstalowac MIUIPolska jak nie moge podlaczyc telefonu do pc? Bo za pierwszym razem wszystko dzialalo,teraz go nie wykrywa. I czy takie paski na ekranie,szczegolnie widoczne na bialym tle to wypalone piksele? Jest ich kilka na ekranie.
Acid Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Coś mi się zdaje że nie bardzo trafiłeś z zakupem telefonu na tym olx... Wysłane z MI3
Rafauek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Ku*wa..Coraz wiecej tych paseczkow sie pojawilo,da sie to jakos naprawic? Oplaca sie w ogole?
Numb Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie rozumiem jak ludzie mogą myśleć, że Redmi poniżej 500 zł to oryginał... W sklepie Xiaomi w przeliczeniu wychodzi prawie tyle, a jeszcze do tego doliczyć transport i prowizję sprzedawcy w Chinach i Polsce... Ode mnie nikt nie chciał w stanie idealnym używki za 550 bo niby nowe poniżej 500 xD
Numb Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 To ładnie wtopiłeś, pewnie używana podróbka w cenie nowego oryginału... Trzeba było zgłosić się do mnie
Rafauek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Gdybym pomyslal przed zakupem to na pewno bym sie zglosil ;(
Numb Opublikowano 18 Czerwca 2014 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Jeśli to jest podróba albo był uszkodzony od początku, a sprzedający o tym nie wspomniał, to nie jestem pewien, ale chyba możesz zwrócić się do niego o zwrot kosztów, postraszyć policją. Mi udało się raz z kartą graficzną, miała być sprawna, a rzucała artefakty. Postraszyłem gościa rękojmią i od razu zgodził się na zwrot. Oszustów trzeba tępić.
Rafauek Opublikowano 18 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2014 Nie wiem czy na olx.pl jest taka opcja..
Numb Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jak dasz radę to sprawdź czy to podróbka. O ile mi wiadomo to sprzedawanie podróbek to przestępstwo. Oni mają w bazie adres IP gościa. http://olx.pl/bezpieczenstwo/ Myślę, że warto się trochę pomęczyć i spróbować odzyskać kasę, 600 zł piechotą nie chodzi.
Rafauek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2014 A moge jakos wgrac MIUI Polska bez podlaczenia telefonu do kompa? Albo jest jakis sposob na wykrycie tego telefonu przez komputer?
lucas7911 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Musiałbyš jakoś przerzucić plik z ROMem do pamięci telefonu zmienić nazwę na update.zip i sflashować w recovery Wysłane z mojego MI 3W
klimu Opublikowano 22 Czerwca 2014 Opublikowano 22 Czerwca 2014 Chyba mam starego Red Rice(HM 1W). Kupiłem na olx.pl i mam wersje softu JHBCNAL25.0 A tak przy okazji,wie ktos jak naprawic to ze nie czyta mi w ogole telefonu jak go podlacze? Za 1 razem bylo wszystko dobrze,teraz go w ogole nie widac. Mam windowsa 8 jak cos. Jakiś czas temu kupiłem RR z dokładnie tą samą wersją softu JHBCNAL25.0. Ludzie piszą na forach że to jakaś specjalna wersja 5.0 z językami europejskimi. Phon oryginalny.
Numb Opublikowano 23 Czerwca 2014 Opublikowano 23 Czerwca 2014 To chińska wersja softu z błędami i wyrzuconym updaterem. Europejskie języki i więcej są w Multi, który tak samo jak oficjalny teraz ma wersję 15.
Rekomendowane odpowiedzi