tutek Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Mam problem z otrzymywaniem SMS na telefonie, MIUI ver 7.6.29, objawia się to tym że bardzo często pierwszy wysyłany do mnie SMS nie dochodzi, ale jak się powtórzy drugi raz to drugi już przyjdzie bez problemu, mam tak jak wysyłają osoby do mnie, jak i tez potwierdzenia SMS z banku, muszę zawsze generować potwierdzenie sms raz jeszcze to dopiero drugi dochodzi. Nie wiem czy to może mieć coś wspólnego ale używam textra Pro 3.38 Drugie moje pytanie jest takie: czy komuś udało się rozwiązać problem z MIUI żeby z poziomu dialera można było wysłać SMS'a nie używając domyślnej systemowej aplikacji SMS a np Textry? Bo obecnie klikając wyślij SMS otwiera się systemowa aplikacja pomimo że Textra jest ustawiona jako główna aplikacja SMS Widzę że na forum już podnosił ktoś taki problem, ale rozwiązania nie znalazłem.
sp4ubw Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie znam rozwiązania, żeby inne aplikacje do SMSów działały, w każdym razie dotyczy to samego MIUI i wszystkich modeli. Natomiast na wbudowanej zawsze działa i chyba zostaje Ci korzystać z niej.
AdamKli Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Cytat Kłódka, autostart i wyłącznie jej z oszczędzania baterii. Temat wałkowany wiele razy i sam walczyłem z tym długo na mi5 niestety jeśli chcemy mieć pewność że wszystkie wiadomości do nas dojdą pozostaje korzystanie z domyślnej apki do obsługi sms.
Rekomendowane odpowiedzi