Axles Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 Cześć, nie wiem od kiedy, po której aktualizacji ale zauważyłem, że w Locusie przestało mi pokazywać kierunek. Sprawdziłem i faktycznie kompas w MIUI gdzie kalibrując trzeba robić ósemki nie reaguje, podobnie diagnostyka urządzenia pozycje 24 i 25 czyli magnetis sensor i gyroskope nie reagują. Co może być problemem? Moja wersja to 7.5.25, MIUI 8.3
ZduneX25 Opublikowano 5 Lipca 2017 Opublikowano 5 Lipca 2017 https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.zdunex25.tutorial wejdź w Diagnostykę i przeprowadź test sensorów.
Axles Opublikowano 7 Lipca 2017 Autor Opublikowano 7 Lipca 2017 Wiem, właśnie o tym pisałem, że nie przechodzi mi dwóch testów o numerze 24 i 25.
ZduneX25 Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Mój błąd, nie zwróciłem uwagi. No to czekamy na kogoś kto wie więcej niż ja, ale możesz spróbować miflash i pełen reset, bo jak nie pomoże to serwis.
mgcompany Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Zrób backup w TWRP, skopiuj go w bezpieczne miejsce, skopiuj dane w pamięci wewnętrznej i wgraj ROM przez MiFlash z pełnym formatem. Jeśli po tym czujniki nie ożyją, to padły fizycznie. No i możesz potem przywrócić backup z TWRP. Niestety czasem padają czujniki, przyciski dotykowe lub inne elementy.
Axles Opublikowano 9 Lipca 2017 Autor Opublikowano 9 Lipca 2017 Wiele znów sobie przypomnieć będę musiał jak to z MiFlash zrobić. Póki co wgram kolejną wersję MIUI zobaczę może akurat w tej coś się skopało.
Rekomendowane odpowiedzi