Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Może ktoś z Was miał podobny problem i wie, jak go rozwiązać. Ja nie mogę znaleźć skutecznego sposobu naprawy.
Co jakiś czas pokazuje mi, że jestem w zasięgu sieci 3G. Problem w tym, że nie mogę połączyć się wtedy z internetem.
Czy ktoś z Was zna rozwiązanie tego problemu?

Sieć: Virgin Mobile, zazwyczaj w zasięgu Plusa.
Próbowałem różnych ustawień jeśli chodzi o automatyczny/ręczny wybór sieci, ale to nie pomaga. Podobnie z ustawieniem roamingu. Wcześniej używałem iPhone'a z tą samą kartą w tych samym miejscach i tego problemu nie było. Więc to raczej problem telefonu/ustawień a nie samego zasięgu. 

Edited by PanSzybkiLopez
  • 1 month later...
Posted

Witam.

Zakupiłem sobie telefon Xiaomi redmi note 4X i problem polega na tym, ze smartfon traci zasięg mimo 2/3 kresek, a do tego nie działa internet. Jest pokazane 3G/hspa+ lecz gdy próbuje wejść na stronę wyskakuje komunikat "Cos poszło nie tak" lub samoczynnie sie internet wyłącza, nawet uruchomiłem opcje pokazywania prędkości internetu i jest widać, ze działa te 5/10 kb/s jest, więc co jest z tym urządzeniem nie tak, męcze sie już z tym 4h i zaraz pierun mie szczeli... pomóżcie ludzie prosze :/

Zapomniałem dodać, ze na poprzednim telefonie internet śmiga jak trzeba

Posted

To jest dział Redmi 4X

nie Redmi Note 4X

ani tym bardziej Mi 4X :)

gdzie kupiłeś? pokaż screen z zakładki informacje o systemie

Posted

Dobrze kupiles bo 4x jest na snapie , masz full romow na xda i ten procek jest tak samo dobry jak 650-652

Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka

Posted

Proponuję sprawdzić ustawienia internetu (Punkty dostępu) na zgodność z tym, czego wymaga operator sieci. Mi coś źle pobierało (bodajże Typ APN) i były właśnie cyrki z internetem.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Posted

1. Sprawdź APN

2. Jeżeli punkt 1 nie ruszy, to proponuje przywrócić tel do fabrycznych i sprawdzić czy nie ma nowych aktualizacji.

3. Jeżeli chcesz się bawić, to polecam zainstalować MIUIPolska. Troszkę zabawy, ale w przyszłości sporo łatwiej potem o ew. naprawę błędu we własnym zakresie.

• 3 weeks later...
Posted
Dnia 18.08.2017 o 11:08, PeKa napisał:

Świadomie wybrałeś urządzenie bez polskiej częstotliwości LTE?

Co Ty opowiadasz?
Jeszcze ktoś poczyta te głupoty i będzie myślał, że Ty tak na serio.

Obsługiwana w Polsce częstotliwość pasma LTE to 1800 (ale tylko w większych miastach).

Natomiast wszystkie inne przekaźniki działają na paśmie 800 Mhz, ale 850 odbierana przez telefon też będzie na tym paśmie działać. 

Posted

Cooooo? Skąd jakieś info o 850 wziąłeś? :)
LTE w PL , w zależności od lokalizacji i sieci działa w PL na: 800, 1800,2100 i 2600MHz( za rogiem też 900 w plusie)
Nie jest to też prawdą że w większych miastach jest tylko LTE 1800. W Plusie i Playu lte1800 jest też na mega wioskach. Orange i T-MOBILE też ma sporo l1800 na wsiach i mniejszych miejscowościach,ale oni odkąd dostali 800 po aukcji na mniej zurbanizowanych terenach dają tylko 800 .

• Like 1
Posted (edited)
56 minut temu, tpawel napisał:

Cooooo? Skąd jakieś info o 850 wziąłeś? :)
LTE w PL , w zależności od lokalizacji i sieci działa w PL na: 800, 1800,2100 i 2600MHz( za rogiem też 900 w plusie)
Nie jest to też prawdą że w większych miastach jest tylko LTE 1800. W Plusie i Playu lte1800 jest też na mega wioskach. Orange i T-MOBILE też ma sporo l1800 na wsiach i mniejszych miejscowościach,ale oni odkąd dostali 800 po aukcji na mniej zurbanizowanych terenach dają tylko 800 .

Źle sformułowałem zdanie. Nie chodziło mi o to, że 1800 jest tylko w miastach, ale poza nimi może być problem. Bo jak sam zauważyłeś, na terenach mniej zurbanizowanych dają 800. A z tego co wyczytałem, Plus przestał już obsługiwać 800 :) 

A info o 850 wziąłem od kolesia z którym rozmawiałem przy pierwszej konfiguracji. 
Większość Xiaomi ma obsługę LTE od poziomu 850, ale dostałem zapewnienie, że taki telefon będzie się łączył ze stacją nadającą w paśmie 800, i powinien lepiej obsługiwać to pasmo aniżeli zwykła 800. A jako, że on jako jedyny nie powiedział mi "kupiłeś zły telefon", i pomógł i go ustawić tak, że LTE hula teraz w najlepsze, to postanowiłem mu zaufać :-D

Edited by bezglowy
Posted

Tak to nie działa niestety. 850 to a nie 800. Nie wiem co to za koleśale gada bzdury, tak samo jak to, że telefon z obsługą 850 będzie lepiej działał na 800. Oszukał Cię i tyle

• Like 1
Posted
27 minut temu, tpawel napisał:

Tak to nie działa niestety. 850 to a nie 800. Nie wiem co to za koleśale gada bzdury, tak samo jak to, że telefon z obsługą 850 będzie lepiej działał na 800. Oszukał Cię i tyle

No cóż. Posprawdzałem co-nieco i masz rację. Dzięki za wyjaśnienie :) 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...