piskor Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 @majdan12Tylko chodzi o to, czy w wersjach deweloperskich jest jakaś zmiana w firmware? Jak będę miał czas w tygodniu to pobiorę kilka ostatnich i zweryfikuję, czy jest zmiana w stosunku do wersji stabilnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 @piskor Za czasów Mi 5 co chwile była aktualizacja firmware na XDA w temach o systemach czyli oznacza to że jednak są różnice w firmware. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 @majdan12ok, rozumiem. Ale sprawdzę, bo nie byłbym sobą Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 Firmware z Miui9 dał taki sam firmware co miui8, tylko jeden plik się zmienił. Reszta plików bez zmian. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 2 minuty temu, marcin19883 napisał: tylko jeden plik się zmienił. To może być ten jeden, który jest ważny Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 1 minutę temu, piskor napisał: To może być ten jeden, który jest ważny Nikt na xda nie wie co zmienia. Nie widać różnic. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 @marcin19883Jeszcze w żadnym z telefonów rożnych marek nie spotkałem się z informacją na temat zmian w firmware, więc i w xiaomi tego nie oczekuję. W każdym razie będę sobie sprawdzał najnowsze wersje, żeby ewentualnie zrobić upgrade firmware Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 [mention=10517]Antyhaker[/mention] No chociaż żeby każdy system mieć minimum 1 miesiąc a nie skakanie co chwila Posiadasz może Mi Band 2? Na żadnej modyfikacji nie mogę jej ustawić do odblokowania urządzenia poprzez Smart Lock ... Ani na Nougat, Ani Oreo. Nie wiem dlaczego :sWysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 @Antyhaker Inni z tego co wiem nie mają problemu z Mi Band 2 i Smart Lock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 37 minut temu, majdan12 napisał: @Antyhaker Inni z tego co wiem nie mają problemu z Mi Band 2 i Smart Lock. No właśnie z tego co wiem to mają - przynajmniej Ci, którzy mi odpisali Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 @Antyhaker Może różne edycje Mi Band 2 powstały? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 1 minutę temu, majdan12 napisał: @Antyhaker Może różne edycje Mi Band 2 powstały? Mnie pytasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 @Antyhaker Ja już nie wiem sam kogo pytać, sam siebie raczej nie będę pytać bo chyba nie odpowiem na pytanie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 Widzę że są aktualizacje kernel i powstał Spoiler https://forum.xda-developers.com/redmi-note-4/xiaomi-redmi-note-4-snapdragon-roms-kernels-recoveries--other-development/kernel-soviet-star-kernel-mido-t3671011 który może być bardzo dobrą propozycją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Sprawdzę go sobie za jakieś 2-3 dni po testach ElectraBlue 4.0. Jak na razie jestem mile zaskoczony. Na MIUI8 i AEX z domyślnym kernelem przeglądarka www miała tak jakby male zacinki, a teraz chodzi jak burza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 (edited) @piskor Jaka przeglądarka miała przycięcia i gdzie one występowały (przy przesuwaniu strony góra - dół)? Niektóre przeglądarki potrafiły się przycinać na stock kernel, custom kernel - stock rom, custom rom. Edited September 11, 2017 by majdan12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) @majdan12Chodzi o CM Browser, a zacinka wystepowała w specyficznej sytuacji. Przy otwartej stronie forum klikam na dzwoneczek z powiadomieniami, które się rozwijają. Sprawdzam w ten sposób każde nowe powiadomienie, a zacinka występowała, jak wracałem do tej strony z otwartymi powiadomieniami. Na ElectraBlue 4.0 tego nie ma Z innej beczki Próbował ktoś już zmiany WifiBonding w paśmie 2,4GHz na jakimkolwiek systemie/kernelu? https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=806247&st=3840#entry62170811 Na AEX z ElectraBlue 4.0 to nie działa. Po zmianie w ogóle nie można uruchomić WiFI. Szkoda, że nie przetestowałem tego na oryginalnym kernelu. P.S. Przed wgraniem zip'a konieczny backup /system Ja testowałem zmiany na pliku w /data/misc/wifi Jak się nie udało uruchomić WiFI, to kasowałem cały folder /data/misc/wifi i restart telefonu /edit/ Dodaję załącznik do testów, jakby kto chciał się pobawić /edit2/ Teraz się zorientowałem, że to na Redmi 4x, a nie Redmi Note 4x, ale sam jeszcze potestuję zmieniając plik systemowy Wi-fi+Fix(land)2.zip Edited September 11, 2017 by piskor dodany załącznik Link to comment Share on other sites More sharing options...
KiESWY Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Cześć. Wiecie może w jaki sposób pozbawić sms znaków diakrytycznych w romie LineageOS? W MIUI była chyba kiedyś oddzielna apk, potem zaszyta w system. Tu wyboru takiej opcji znaleźć nie mogę. Są jakieś aplikacje typu "zero emoji" ale nie wiem jak to ma się to mojego celu - wysyłania sms w prostym unicode. Radziliście sobie z tym jakoś? Edited September 11, 2017 by KiESWY Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @piskor Ja mam za słabe łącze internetowe abym mógł sprawdzić czy mogę podkręcić WI-FI. @KiESWY Może sprawdź Textra SMS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @majdan12 Na naszym RN4(x) to nic nie daje. Próbowałem już podejść do tego z każdej strony Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @piskor Ja osobiście mam zdanie że na telefonie to aż kosmicznych prędkości WI-FI nie trzeba bo i po co? chyba że ktoś pobiera filmy 4K i ogląda na telefonie to ma sens super szybki internet ale do normalnego użytku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Wiecie, co się działo na xda w wątku kernela Soviet Star? Ostatni wpis moderatora to info o czyszczeniu i zamknieciu wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Ja pobieram przez Wi-Fi filmy na telefon, firmware Miui cotygodniowe, oglądam filmy na YouTube itp. Mam prędkość ok. 50 Mgb i wcale nie jest za duża. Do tego w Viking Mobile mam odłożone trochę GB transferu na czarną godzinę Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @piskor To twórcy by trzeba napisać dziwne że w temacie Spoiler https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=829015 nie ma nic o tym kernel jak patrzyłem na szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 @majdan12Była wzmianka wczoraj, ale nic poza tym https://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=829015&st=960#entry64884996 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @piskor Albo coś nie tak z kernel albo po prostu ktoś na XDA ma ból tyłka i zablokował temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piskor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Myślałem, że coś będziecie wiedzieć, ale jak nie widzieliście, co się tam działo, to trudno I tak go przetestuję, bo po pierwsze link do download nie został usunięty, a po za tym mam go już na karcie SD Dev zrobił ten kernel już dla trzeciego urządzenia, więc wydaje się, że będzie w porządku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @piskor Ja nie wiem jak sprawa się potoczy ale obecnie i tak ten kernel mnie nie interesował Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Te kernele są do siebie bardzo podobne. Jak jakiegoś użyje to odczuwalnie nie czuje różnic. Jeden kernel na xda miał nawet downclocking, tylko nie pamiętam jaki, ale było poniżej 652Mhz w stanie czuwania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paralemptor Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 (edited) Zawsze, kiedy zainstaluję któryś kernel, to potem rwią mi animacje w LineageOS. Piszą na xda, żeby wyłączyć wtedy Adreno Idler, ale to nie pomaga. Edit: Kombinowałem jeszcze trochę w Adiutorze, ale jedyny sposób na przywrócenie płynności interfejsu, to przewrócenie kernela z LineageOS... Edited September 11, 2017 by paralemptor Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 Zawsze, kiedy zainstaluję któryś kernel, to potem rwią mi animacje w LineageOS. Piszą na xda, żeby wyłączyć wtedy Adreno Idler, ale to nie pomaga. Edit: Kombinowałem jeszcze trochę w Adiutorze, ale jedyny sposób na przywrócenie płynności interfejsu, to przewrócenie kernela z LineageOS...Więc najlepiej mieć wbudowany Kernel. A taki ma tylko AICP. Ewentualnie AospEx ma dodane kilka istotnych ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antyhaker Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 27 minut temu, marcin19883 napisał: Te kernele są do siebie bardzo podobne. Jak jakiegoś użyje to odczuwalnie nie czuje różnic. Jeden kernel na xda miał nawet downclocking, tylko nie pamiętam jaki, ale było poniżej 652Mhz w stanie czuwania. Kurde, też kojarzę takowy i bardzo mi zależy na jego znalezieniu, ale coś nie jestem w stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 33 minuty temu, Antyhaker napisał: Kurde, też kojarzę takowy i bardzo mi zależy na jego znalezieniu, ale coś nie jestem w stanie Electrablue lub PriimaMido jestem tego powien, któryś z nich. Tylko oni chyba usunęli obniżenie taktowania, bo nie widze tego w changelogu, a kiedyś to widziałem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted September 11, 2017 Author Share Posted September 11, 2017 @marcin19883 Ciekawe jest to że usunęli przyspieszenie odblokowania telefonu czytnikiem linii papilarnych. @paralemptor Ja na czystym systemie testowałem i problemu jak ty nie miałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted September 11, 2017 Share Posted September 11, 2017 6 minut temu, majdan12 napisał: @marcin19883 Ciekawe jest to że usunęli przyspieszenie odblokowania telefonu czytnikiem linii papilarnych. *Fingerprint sensor boost driver Jest u wszystkich w kernelach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts