Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 26.05.2017 o 12:50, MichalAslan87 napisał:

Czy oprócz Ibuygou z ubezpieczeniem od VAT, jest jakiś godny polecenia sklep, który ominie opłatę? Czy u Goldway jest jeszcze opcja z "sellers shipping method"?

Jest jeszcze spemall. Co prawda mają bardzo ostrą politykę sprzedażową, polegającą na na wmuszaniu klientów produktów innych, droższych, niż zamówienie (mnie próbowali zmusić do zakupu Mi Note 2 zamiast Mi Note Pro). Potrafili nawet zmienić stany magazynowe na stronie, żeby mnie przekonać. ;) Płatność przez PayPal, więc można z nimi jechać jak z podartym misiem. Dla większości sklepów z chin utrata możliwości współpracy z PP to zabójstwo, więc można ich postraszyć założeniem sporu w PP.

Summa summarum, telefon zakupiony 10 maja, dotarł do mnie 25 maja. Teoretycznie wyrobili się, bo mają opcję wysyłki EU Express, który opiewa na 6-9 dni roboczych. To jest właśnie wysyłka z "antyVAT". Paczka ląduje w Holandii, skąd kurier UPS przywozi ją do adresata, dzięki czemu nie ma VAT. Zresztą sklep, przy wyborze tej przesyłki, gwarantuje zwrot dopłat, podobnie jak ibuygou.

To mój drugi zakup i przymierzam się do kolejnego, więc pewnie znów będzie ze Spemall, bo ibuygou ostatnio cieniuje. Nawet kupony nie wchodzą dla wszystkich telefonów...

Opublikowano

Na początku było taniej później troszkę drożej ale coś w przedziale 12-16~$. Mimo wszystko przy droższych telefonach i tak się opłaca :)  

Opublikowano
3 godziny temu, AdamKli napisał:

Gooldway właśnie przywrócił przesyłki bez vat, niestety koszt 20$

476e7a6e2cbb6cd7a36bb6fa70c429a3.jpg

Z tego co piszą to leci najpierw do Wielkiej Brytanii i i tam wysyłają do Polski

Opublikowano
On 5/28/2017 at 2:01 PM, mrosi said:

Jest jeszcze spemall. Co prawda mają bardzo ostrą politykę sprzedażową, polegającą na na wmuszaniu klientów produktów innych, droższych, niż zamówienie (mnie próbowali zmusić do zakupu Mi Note 2 zamiast Mi Note Pro). Potrafili nawet zmienić stany magazynowe na stronie, żeby mnie przekonać. ;) Płatność przez PayPal, więc można z nimi jechać jak z podartym misiem. Dla większości sklepów z chin utrata możliwości współpracy z PP to zabójstwo, więc można ich postraszyć założeniem sporu w PP.

Summa summarum, telefon zakupiony 10 maja, dotarł do mnie 25 maja. Teoretycznie wyrobili się, bo mają opcję wysyłki EU Express, który opiewa na 6-9 dni roboczych. To jest właśnie wysyłka z "antyVAT". Paczka ląduje w Holandii, skąd kurier UPS przywozi ją do adresata, dzięki czemu nie ma VAT. Zresztą sklep, przy wyborze tej przesyłki, gwarantuje zwrot dopłat, podobnie jak ibuygou.

To mój drugi zakup i przymierzam się do kolejnego, więc pewnie znów będzie ze Spemall, bo ibuygou ostatnio cieniuje. Nawet kupony nie wchodzą dla wszystkich telefonów...

Dzięki! A pytanie jak wygląda u nich sprawa gwarancji, bo przy wyborze jest opcja 2-letniej gwarancji w Europie?

Opublikowano
Z tego co piszą to leci najpierw do Wielkiej Brytanii i i tam wysyłają do Polski

SSM też tak działało z tym że przesyłki były gdzieś we Francji czy w tamtych rejonach przepakowane.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podzielę się swoimi wrażeniami po kupnie mi5 w HK Goldway. 

Telefon zamówiłem we wtorek 06.06.2017, następnego dnia na koncie pojawił się numer trackingowy z UK do Polski (Poznań), a 08.06.2017 dostałem na ali wiadomość od Goldwaya z numerem trackingowym z Hong Kongu do UK. 12.06 telefon dotarł do UK, 13.06 został tam odebrany i przepakowany, a 14.06 miałem go już w rękach. Wszystko przebiegło szybko i bezboleśnie (zero problemów z Urzędem Celnym). Wpisałem kod GWPL przy zamówieniu i razem z telefonem dostałem silikonowy case i szkło hartowane (no name). Wstawiam screeny trackingu

Opublikowano (edytowane)

Siema.

Wlasnie dotarl do mnie Redmi 4X od Goldwaya. Wysylka DHL 18E.

Kupiony 12 czerwca. 13-go mialem juz nr trackingowy z UK do Irlandii. 16-go nr trackingowy  z Hong Kongu do UK. VATu nie placilem, a nie deklarowalem mniejszej kwoty. Cala procedura trwala  tylko 10 dni!!!  

Edytowane przez ciastomir
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...